Husqvarna FS 450 2025 - Νέο πιρούνι, αναβαθμισμένο πλαίσιο

Φρεσκάρισμα για το αγωνιστικό Supermoto των Αυστριακών
Husqvarna FS 450 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/7/2024

Για το 2025 η Husqvarna αναβαθμίζει το FS 450 -που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση πίστας-, “προικίζοντάς” το με νέο ανεστραμμένο πιρούνι κλειστού φυσιγγίου WP XACT, αναβαθμισμένο πλαίσιο, νέα εργονομία, νέα καλύμματα ψυγείου και μικρότερα μαρσπιέ.

Το νέο -πλήρως ρυθμιζόμενο φυσικά- πιρούνι και το αναβαθμισμένο chromoly ατσάλινο πλαίσιο στόχο έχουν τη βελτίωση του ήδη κορυφαίου κρατήματος του FS 450, ενώ τα μικρότερα μαρσπιέ βρίσκουν πλέον πιο δύσκολα στην άσφαλτο σε ακραίες κλίσεις. Αναβάθμιση έχει δεχτεί και το αλουμινένιο ψαλίδι που βελτιώνει την αντοχή της γλίστρας της αλυσίδας.

Husqvarna FS 450 2025

Αλλαγές έχει  όμως και η σέλα, που είναι 5 mm ψηλότερη και φαρδύτερη, βοηθώντας τον αναβάτη να μη γλιστρά πάνω της σε δυνατή επιτάχυνση. Τέλος, για τη νέα χρονιά, η μοτοσυκλέτα των Αυστριακών έρχεται με νέα γραφικά, στην κλασική λευκή-μπλε-κίτρινη τριχρωμία της Husqvarna.

Στην καρδιά του FS 450 ο μονοκύλινδρος τετράχρονος κινητήρας δεν έχει διαφορές από το 2024, ενώ ίδια είναι και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που περιλαμβάνουν Launch Control, Traction Control (με δυνατότητα απενεργοποίησης), και 2 Riding Modes. Στον στάνταρ εξοπλισμό βρίσκεται και το Quickshifter -που λειτουργεί μόνο στα ανεβάσματα.

Husqvarna FS 450 2025

Στους τροχούς της Alpina βρίσκουμε ένα ζεύγος ελαστικών Metzeler Racetec SM K1, τα φρένα είναι της Brembo, ο συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης είναι συνεργασία των Brembo-Suter, το τιμόνι ανήκει στην ProTaper και τα γκριπ είναι της ODI. Τέλος η μπαταρία είναι ελαφριά, ιόντων λιθίου.

Το FS 450 του 2025 είναι ήδη διαθέσιμο από το δίκτυο της Husqvarna.

Ετικέτες

Haojue-Suzuki UHR350: Αναμένεται στην Κίνα ο νέος ανταγωνιστής των Honda Forza 350 και Yamaha XMAX300

Η Haojue θα παρουσιάσει τους ερχόμενους μήνες ένα νέο GT σκούτερ που πολύ θα θέλαμε να δούμε και με το έμβλημα της Suzuki
haojue uhr350
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/3/2026

Η κατασκευάστρια Haojue είναι συνεργάτιδα της Suzuki στην Κίνα και μια από τις μεγάλες επιτυχίες στην εγχώρια αγορά της είναι το UHR150, ένα σκούτερ σχεδιασμένο ειδικά για να τα βάλει με το Honda PCX.

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορεί στην Κίνα η φήμη πως η Haojue σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά και ένα μεγαλύτερο μοντέλο που θα στοχεύει απευθείας στο Honda Forza 350 – μάλιστα υπάρχουν πολλές αναφορές που μιλούν για αντιγραφή, βλέπε reverse engineering, του κινητήρα του Forza 350 για λογαριασμό του UHR350.

Ανεξαρτήτως της αλήθειας αυτού πάντως, πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης του UHR350 καθώς ο κινέζικος Τύπος ανακάλυψε πληροφορίες από το υπουργείο Βιομηχανίας της χώρας, στο οποίο οι κατασκευαστές καταχωρούν τα νέα τους μοντέλα. Με βάση αυτές λοιπόν προκύπτει πως το Haojue UHR350 βρίσκεται προ των πυλών, με τις πιθανές ημερομηνίες παρουσίασης που έχουν δοθεί να απλώνονται από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο, αν και η λογικότερη όλων είναι από 15 ως 18 Μαΐου που θα διοργανωθεί η μεγάλη έκθεση μοτοσυκλέτας του Πεκίνου, Motor China.

 

Haopjue UHR150
Haojue UHR150 ως πωλείται στην Κίνα το 2026

Τα τεχνικά στοιχεία που έχουν κυκλοφορήσει στην κινέζικη επικαιρότητα μιλούν για έναν υγρόψυκτο μονοκύλινδρο τετραβάλβιδο κινητήρα 330 cc με μέγιστη ονομαστική ισχύ 32 ίππων και ροπή 3.3 χιλιογραμμόμετρων.

Ένα χαρακτηριστικό του που τονίζεται ιδιαίτερα σε κάθε αναφορά που εντοπίσαμε στα κινέζικα μέσα είναι ο αχόρταγος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα που δηλώνει 42 λίτρα χωρητικότητας για δύο full-face κράνη, ενώ και όλες οι άλλες παράμετροι που έχουν αποκαλυφθεί δείχνουν έναν τυπικά πλούσιο εξοπλισμό: ηλεκτρικά ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας, έγχρωμη TFT οθόνη με συνδεσιμότητα, keyless κεντρικός διακόπτης, δικάναλο ABS, traction control, μπροστινή κάμερα καταγραφής.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν το UHR350 θα βασίζεται έντονα στη σιλουέτα του UHR150 - κάτι πολύ πιθανό δεδομένου πως το μικρότερο μοντέλο συνιστά εμπορική επιτυχία στην Κίνα - όπως επίσης και αν θα ξεμακρύνει από τον συνδυασμό τροχών 14 ιντσών μπρος-πίσω το 150αριού μοντέλου για να κινηθεί προς τη λογική 15-14 ιντσών, όπως τα Forza 350 και XMAX 300 που είναι οι προφανείς του στόχοι.

 

haojue uhr350

Θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, αν και η μη έλευση του UHR150 στην Ευρώπη (όπου λογικά θα ερχόταν ως 125) δημιουργεί μια σχετική απαισιοδοξία για το ανάλογο 350. Έχει πάντως το δικό του ιδιαίτερο ενδιαφέρον το παραπάνω σχέδιο του UHR350 που κυκλοφορεί στο κινέζικο διαδίκτυο και φέρει την υπογραφή του σχεδιαστή Yacouba. Αν όντως ο Γάλλος έχει εμπλακεί στη σχεδίαση του σκούτερ της Haojue, είναι μια ένδειξη ευρωπαϊκής προοπτικής στο πλάνο των Κινέζων.

Σε κάθε περίπτωση, η γκάμα της Suzuki θα είχε να κερδίσει πολύ από ένα σκούτερ σε μια από τις πιο καυτές κατηγορίες κυβισμού της αγοράς σκούτερ, αρκεί φυσικά να ερχόταν σε μια λογική και ανταγωνιστική τιμή, κάτι που η κινέζικη προέλευση μέσω Haojue θα μπορούσε να εξασφαλίσει.

Ετικέτες