Husqvarna FS 450 2025 - Νέο πιρούνι, αναβαθμισμένο πλαίσιο

Φρεσκάρισμα για το αγωνιστικό Supermoto των Αυστριακών
Husqvarna FS 450 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/7/2024

Για το 2025 η Husqvarna αναβαθμίζει το FS 450 -που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση πίστας-, “προικίζοντάς” το με νέο ανεστραμμένο πιρούνι κλειστού φυσιγγίου WP XACT, αναβαθμισμένο πλαίσιο, νέα εργονομία, νέα καλύμματα ψυγείου και μικρότερα μαρσπιέ.

Το νέο -πλήρως ρυθμιζόμενο φυσικά- πιρούνι και το αναβαθμισμένο chromoly ατσάλινο πλαίσιο στόχο έχουν τη βελτίωση του ήδη κορυφαίου κρατήματος του FS 450, ενώ τα μικρότερα μαρσπιέ βρίσκουν πλέον πιο δύσκολα στην άσφαλτο σε ακραίες κλίσεις. Αναβάθμιση έχει δεχτεί και το αλουμινένιο ψαλίδι που βελτιώνει την αντοχή της γλίστρας της αλυσίδας.

Husqvarna FS 450 2025

Αλλαγές έχει  όμως και η σέλα, που είναι 5 mm ψηλότερη και φαρδύτερη, βοηθώντας τον αναβάτη να μη γλιστρά πάνω της σε δυνατή επιτάχυνση. Τέλος, για τη νέα χρονιά, η μοτοσυκλέτα των Αυστριακών έρχεται με νέα γραφικά, στην κλασική λευκή-μπλε-κίτρινη τριχρωμία της Husqvarna.

Στην καρδιά του FS 450 ο μονοκύλινδρος τετράχρονος κινητήρας δεν έχει διαφορές από το 2024, ενώ ίδια είναι και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που περιλαμβάνουν Launch Control, Traction Control (με δυνατότητα απενεργοποίησης), και 2 Riding Modes. Στον στάνταρ εξοπλισμό βρίσκεται και το Quickshifter -που λειτουργεί μόνο στα ανεβάσματα.

Husqvarna FS 450 2025

Στους τροχούς της Alpina βρίσκουμε ένα ζεύγος ελαστικών Metzeler Racetec SM K1, τα φρένα είναι της Brembo, ο συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης είναι συνεργασία των Brembo-Suter, το τιμόνι ανήκει στην ProTaper και τα γκριπ είναι της ODI. Τέλος η μπαταρία είναι ελαφριά, ιόντων λιθίου.

Το FS 450 του 2025 είναι ήδη διαθέσιμο από το δίκτυο της Husqvarna.

Ετικέτες

Beta RX250 4T 2027 – Πρώτη εμφάνιση σε ιταλικό αγώνα [Βίντεο]

Η νέα τετράχρονη Beta που προορίζεται για τη μάχη της ΜΧ2 το 2027 έτρεξε τον πρώτο της αγώνα στο Internazionali d'Italia MX
Beta RX 250 4T prototype
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/2/2026

Η Beta έχει ήδη παρουσία στο κορυφαίο επίπεδο του παγκοσμίου ΜΧ, MXGP, από το 2021 με την MT Racing Team Beta και την τετράχρονη RX 450 4T, ενώ τώρα ετοιμάζεται και για την κατηγορία ΜΧ2 των 250 cc.

Η μοτοσυκλέτα που εξελίσσει για την ΜΧ2 εδώ και αρκετούς μήνες είναι η RX 250 4T και η πρώτη της δημόσια εμφάνιση έγινε στον πρόσφατο αγώνα της σειράς Internazionali d'Italia MX στη Mantua και δη στο δεύτερο σκέλος, στα χέρια ενός από τους αναβάτες δοκιμών της.

Beta RX 250 4T prototype

Χτισμένη γύρω από έναν ολοκαίνουργιο μονοκύλινδρο τετράχρονο κινητήρα 250 cc με δύο εκκεντροφόρους στην κεφαλή, έχει μια εμφανέστατη διαφοροποίηση από τη σχεδίαση της RX 450 4T τοποθετώντας την αλυσίδα της τελικής μετάδοσης στη δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας, αντίστροφα από το μοντέλο των 449 cc.

Beta RX 250 4T prototype

Νέο είναι και το πλαίσιο, ενώ η Beta μας λέει πως η τελική μορφή της RX 250 4T δεν είναι ακόμη καθορισμένη, καθώς η εξέλιξή της συνεχίζεται ακόμη.

Στόχος είναι η νέα ΜΧ μοτοσυκλέτα της να είναι έτοιμη πριν το Καλοκαίρι, όταν παραδοσιακά παρουσιάζονται όλα τα off-road μοντέλα των κατασκευαστών ενόψει του επόμενου πρωταθλήματος, με προφανή στόχο η Beta να είναι παρούσα και στην κατηγορία ΜΧ2 του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2027.