Kawasaki W230 / Meguro S1 2025 - Κλασικό γυμνό σε μικρά κυβικά

Ένα μοντέλο σε δύο εκδόσεις με αλλαγές μόνο στα γραφικά και στη ραφή της σέλας
w230 / s1
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/10/2024

Με ένα ελαφρώς μπερδεμένο δελτίο τύπου, η Kawasaki μας πληροφορεί για ένα νέο μικρό γυμνό μοντέλο με κλασική εμφάνιση, που αν καταλαβαίνουμε καλά θα κυκλοφορήσει τόσο ως W230, όσο και ως Meguro S1 (η Meguro ήταν η εταιρεία που αγόρασε η Kawasaki για να επεκταθεί στη μοτοσυκλέτα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο), με τις διαφορές να αφορούν μόνο στα γραφικά, στα χρώματα και στη ραφή της σέλας.

Θυμίζουμε πως στα τέλη του 2020 η Kawasaki είχε ανακοινώσει πως επαναφέρει το όνομα της Meguro στις κλασικές μοτοσυκλέτες της, παρουσιάζοντας το γνωστό μας W800 ως Meguro K3 για την Ιαπωνία. Έκτοτε κανένα προϊόν Meguro δεν έχει πατήσει τις ρόδες του στους ευρωπαϊκούς δρόμους, όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει το 2025.

To 2024 η Meguro, μας λέει η Kawasaki, γιορτάζει τα 100 της χρόνια -αν και, να προσθέσουμε εμείς δεν υπάρχει πια, αφού απορροφήθηκε από την Kawasaki-, και τώρα το Akashi μας δίνει την πρώτη μοτοσυκλέτα με το λογότυπο της Meguro στο ρεζερβουάρ για την Ευρώπη, που θα ακούει στο όνομα S1.

Χρησιμοποιώντας έναν αερόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα, το Meguro S1 παραπέμπει στο δημοφιλές μοντέλο 250cc SG της δεκαετίας του 1960.

Για την ώρα η Kawasaki αναφέρει ελάχιστα τεχνικά χαρακτηριστικά για το S1 / W230, όπως τα 143 κιλά του βάρους του, τη χαμηλή του σέλα (δεν μας λέει όμως το ύψος της), τη διάμετρο των καλαμιών του συμβατικού πιρουνιού (37 mm), και την ύπαρξη προφόρτισης 5 θέσεων στα δυο πίσω αμορτισέρ.

Το κλασικό ύφος ολοκληρώνουν τα φιλέτα στο ρεζερβουάρ, η pea-shooter εξάτμιση, οι ακτινωτοί τροχοί, τα σιδερένια φτερά, τα δυο στρογγυλά όργανα ενδείξεων, κ.α.

Οι δύο εκδόσεις διαφέρουν ως προς το στιλ και το φινίρισμα, με το ρεζερβουάρ της W230 να είναι βαμμένο και να κοσμείται από ένα τρισδιάστατο σήμα W, ενώ η Meguro έχει χρωμιωμένο ρεζερβουάρ με βαμμένα πάνελ και το ιστορικό σήμα Meguro. Διαφορές τέλος έχουν στα όργανα -δεν διευκρινίζεται πού- και στη ραφή της σέλας.

Βρισκόμαστε εις αναμονή περισσότερων πληροφοριών για τις δυο μοτοσυκλέτες που φέρνουν ξανά το κλασικό ύφος στα μικρά μοντέλα της Kawasaki, κάτι που περιμέναμε από τις εποχές του Estrella.

Ετικέτες

Letbe Punk: Νέο A2 bobber ήρθε Ευρώπη με τιμή κοντά στα 6.000 ευρώ

Έρχεται με ιδιαίτερη εμφάνιση και καλό για την κατηγορία εξοπλισμό
LETBE
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/5/2026

Η Letbe Punk 500, είναι μία bobber μοτοσυκλέτα με πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση που απευθύνεται σε κατόχους διπλώματος A2 (και όχι μόνο) και η τιμή της στη Γερμανία, που κάνει το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Η εμφάνισή της παραπέμπει σε custom μοτοσυκλέτα με μονόσελο, γραφικά πάνω στο ντεπόζιτο, φαρδύ μπροστινό ελαστικό και ανεστραμμένο πιρούνι.

Η Letbe Punk φέρει δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα που αποδίδει 43,5 ίππους στις 6.500 στροφές και 4,55 kg.m ροπής στις 6.000 στροφές, ενώ εντύπωση προκαλεί πως στην Ισπανία η ονομαστική απόδοση είναι διαφορετική και αποδίδει 54 ίππους στις 8.000 στροφές και 5,16 kg.m ροπής στις 7.000 στροφές.

Στο θέμα των αναρτήσεων βρίσκουμε ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι και πίσω monoshock αμορτισέρ, ενώ τον τομέα της πέδησης αναλαμβάνουν φρένα της J.Juan με δύο διπίστονες δαγκάνες μπροστά σε κυματιστούς δίσκους 300 χιλιοστών.

LETBE

Το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι υψηλό και ανέρχεται στα 202,5 κιλά, χωρίς υγρά, με τη χωρητικότητα του ντεπόζιτου να είναι στα 15 λίτρα. Το ύψος της σέλας θα βολέψει και τα χαμηλότερα αναστήματα και ανακοινώνεται στα 720 χιλιοστά και οι τροχοί της έχουν διαστάσεις 130/90–16 μπροστά και 150/80–16 πίσω.

Ο εξοπλισμός της Letbe Punk περιλαμβάνει θύρα USB, σύστημα keyless, έγχρωμη οθόνη TFT, φώτα LED και Traction Control. Η τιμή της στη Γερμανία ανακοινώθηκε στα 6.100 ευρώ και αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το αν θα εισαχθεί και στη χώρα μας.

Ετικέτες