KTM 1.390 Rally, Super Adventure και… 1.490 Adventure - Ανεβάζοντας κι άλλον τον πήχη

Τρία μεγάλα On-Off μοντέλα των Αυστριακών που εξελίσσονται για τις επόμενες χρονιές
KTM 1390 Adventure και 1390 Rally
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/5/2024

Το Cycle-World δημοσίευσε “κατασκοπευτικές” φωτογραφίες από τα επερχόμενα μεγάλα Adventure μοντέλα της KTM, τα οποία βασίζονται στη νέα πλατφόρμα με τον μεγαλύτερο σε κυβισμό κινητήρα των 1.350 κ.εκ. που μας έδωσε το 1390 Duke.

Το 1.390 Rally διαθέτει την αναβαθμισμένη μονάδα που είδαμε στο γυμνό μεγάλο “πορτοκαλί” μοντέλο του 2024 για βελτιωμένη απόδοση -όχι πως υπολειπόταν...-, και σκληροπυρηνικό Off-Road στιλ, όχι στα πρότυπα των μεγάλων Adventure bikes του πρόσφατου παρελθόντος αλλά πιο πολύ σε εκείνα του παλαιότερου KTM 950 Adventure, ή του τρέχοντος Ducati Desert X Rally, του Yamaha Tenere, κλπ.

1390 Rally

To 1.390 Rally δείχνει ιδιαίτερα λεπτό για τόσο μεγάλη μοτοσυκλέτα, ενώ το κοστούμι του παραπέμπει σε ράλι ή ακόμα και σε enduro μοτοσυκλέτα και όχι σε μοτοσυκλέτα Adventure τουρισμού. Το ψηλό φτερό μπροστά μαζί με την έλλειψη κάποιου δεύτερου χαμηλού, η μεγάλη αλουμινένια ποδιά στον κινητήρα, τα τρακτερωτά ελαστικά, η “πολεμική” σέλα, η ψηλή ζελατίνα μπροστά (που θα είναι διάφανη στο μοντέλο παραγωγής), και η όρθια TFT ψηφιακή οθόνη οργάνων (με τη βάση της να έχει τη δυνατότητα να στηρίξει κι άλλες συσκευές όπως ένα εξωτερικό GPS, κ.α.) δίνουν έναν ιδιαίτερα σκληροπυρηνικό χωμάτινο αέρα στη μοτοσυκλέτα, που δείχνει την πρόθεση των Αυστριακών να επιστρέψουν στα πρότυπα των πρώτων μεγάλων Adventure μοτοσυκλετών τους. Εντύπωση εντωμεταξύ προκαλούν και τα… φτεράκια κάτω από το ψυγείο, εκατέρωθεν της μοτοσυκλέτας. Οι τροχοί είναι ακτινωτοί, το πιθανότερο 21 και 18 ιντσών, ενώ η μοτοσυκλέτα φέρει ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά, χούφτες στο τιμόνι και ένα ογκώδες τελικό της Akrapovic με δυο “κάννες” σε κάθετη διάταξη. Στη σέλα του συνεπιβάτη βρίσκεται δεμένη μια δεύτερη ζελατίνα για δοκιμές. Το πλαίσιο δείχνει αρκετά όμοιο με το τρέχων του 1290 Super Adventure, όπως ίδιο μοιάζει και το αλουμινένιο ψαλίδι, ίδιες και οι αναρτήσεις της WP. Το ρεζερβουάρ χωρίζεται στα δύο, όπως με την τρέχουσα μεγάλη Adventure της ΚΤΜ και είναι τοποθετημένο χαμηλά, εκατέρωθεν του κινητήρα, όμως εδώ δείχνει μικρότερο από πριν.

1390 Super Adventure S

Δεύτερη μοτοσυκλέτα της οικογένειας των μεγάλων Adventure της KTM που συνέλαβε ο “κατασκοπικός” φακός είναι η 1.390 Super Adventure S. Η αντικαταστάτρια της 1.290 Super Adventure S, έχει διαφορετική εμφάνιση από το Rally μοντέλο, εμφάνιση που χαρακτηρίζεται από τα ασφάλτινα ελαστικά, τις χυτές ζάντες με μπράτσα, το χαμηλό φτερό, τα περισσότερα πλαστικά, την πιο τουριστική σέλα, την πιο φαρδιά ζελατίνα και τον διαφορετικό προβολέα, στα πρότυπα που έχουμε συνηθίσει τελευταία. Ο μπροστινός τροχός είναι 19 ιντσών, ενώ πέρα από τον νέο κινητήρα, οι αναρτήσεις το ψαλίδι, τα φρένα και το υποπλαίσιο δείχνουν ίδια με προηγουμένως. Νέο είναι το κοστούμι, με περισσότερες γωνίες και περισσότερα τμήματα πλαστικών. Μπροστά το ραντάρ είναι καλύτερα ενσωματωμένο από πριν σε νέα θέση κάτω από τον προβολέα, ενώ η μοτοσυκλέτα δείχνει σχεδόν έτοιμη για παραγωγή. Διακρίνουμε και cornering φώτα στα πλάγια του πιρουνιού, ενώ και εδώ το ρεζερβουάρ έχει τη γνωστή χαμηλή τοποθέτηση, αν και δείχνει μικρότερο από του 1.290.

1490 Super Adventure S

Τέλος, έχουμε και φωτογραφία μια τρίτης μοτοσυκλέτας που δείχνει να βρίσκεται σε περισσότερο αρχικά στάδια εξέλιξης, μια μοτοσυκλέτα που το Cycle World αποκαλεί 1.490 Super Adventure, όχι απαραίτητα γιατί γνωρίζει πως το 2026 ή το 2027 τα κυβικά θα ανέβουν ξανά, αλλά περισσότερο για να τη διαφοροποιήσει από τις άλλες δύο. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα έχει περισσότερο ασφάλτινο χαρακτήρα ακόμα και από το Super Adventure S, καθώς οι τροχοί της είναι 17 ιντσών, ενώ διαφορετικό είναι το design του κουστουμιού της, άλλο το αλουμινένιο ψαλίδι (χωρίς νεύρα στην εξωτερική του πλευρά και γυαλισμένο), διαφορετικές και οι δαγκάνες της Brembo μπροστά. Και αυτό έχει όρθια οθόνη TFT αν και σε διαφορετική και πιο ογκώδη βάση που ίσως στο μέλλον, όταν η μοτοσυκλέτα φτάσει πιο κοντά στην παραγωγή, φέρει διαφορετική οθόνη. Αντίθετα με τις άλλες δυο μοτοσυκλέτες, εδώ η ΚΤΜ δείχνει να δουλεύει και στον κινητήρα, όπως προδίδει το πλαστικό κουτί στην ουρά που περικλείει όργανα τηλεμετρίας, κινητήρα που θα μπορούσε να εξοπλίσει τα μοντέλα όχι του 2025, αλλά επόμενης γενιάς.

Κι όλα τα παραπάνω ενώ αναμένουμε με ενδιαφέρον το επερχόμενο 990 Adventure

QJMOTOR SRT 700S - Έρχεται στη χώρα μας!

Αναμένεται να πατήσει τις ρόδες της στην Ευρώπη μέσα στο φετινό καλοκαίρι
Qjmotor SRT700S
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

21/6/2024

Αφού αρχικά παρουσιάστηκε στην αχανή Κίνα, το ολοκαίνουργιο QJMOTOR SRT 700S, το οποίο είδαμε να ξεφεύγει εντελώς από τα σχεδιαστικά πρότυπα της οικογενειακής του ταυτότητας, ετοιμάζεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ελλάδα, μέσα στο καλοκαίρι του 2024!

Ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της QJMOTOR στην Ελλάδα, ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε., με ανακοίνωσή του μας έκανε γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχει η ευρωπαϊκή έκδοση του SRT 700S, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση του Πεκίνο. Όπως όλα δείχνουν ο υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 698 κυβικών αναμένεται κατά τι πιο αδύναμος σε ισχύ στην ευρωπαϊκή Euro 5+ εκδοχή του, φτάνοντας του 69 ίππους, αντί για τους 73 που είχε ανακοινώσει η QJMOTOR στην παρουσίασή του, στην Κίνα. Ο ψεκασμός έρχεται από την Bosch.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

To πλαίσιo είναι ατσάλινο, σωληνωτό τύπου χωροδικτύωμα, όπως έχουμε δει και στο γνωστό μας SRT 700 – χωρίς το S δίπλα. Αλλαγές, ωστόσο, θα έχει το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη, κάτι που υποδεικνύουν και οι αλλαγές στις διαστάσεις τις μοτοσυκλέτας, όπως είχαμε δει στην παρουσίασή της. Στα ίδια επίπεδα μένει και το ρεζερβουάρ, με ονομαστική χωρητικότητα 19,5 λίτρων, με την κατανάλωση που ανακοινώνει η QJMOTOR σύμφωνα με τα πρότυπα WMTC3 (εργαστηριακές συνθήκες) να φτάνει μόλις τα 4,6 λίτρα. Επώνυμο και το ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλιοστών μπροστά, το οποίο είναι της Marzocchi, ενώ ρυθμιζόμενο είναι και το πίσω μονό αμορτισέρ. Οι ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες μπροστά έρχονται από την Brembo, με το ABS να είναι το 9.1MB της Bosch. Τα tubeless ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι της Pirelli.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Πλούσιος παραμένει ο βασικός εξοπλισμός του SRT 700S, με LED προβολέα και ενσωματωμένη τεχνολογία DRL, προστατευτικά κάγκελα και χούφτες με αλουμινένια ενίσχυση για να μην σπάνε σε κάθε μικρή χαζοπτώση. Θερμαινόμενα γκριπ και σέλα, σχάρα αλουμινίου, ρυθμιζόμενες μανέτες, θύρα φόρτισης USB, έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bleutooth αλλά και Wi-Fi (!) και δυνατότητα mirroring του smartphone του αναβάτη ανήκουν επίσης στο μενού του SRT 700S.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Λίγη υπομονή θα πρέπει να έχουμε για την τιμή του SRT 700S, καθώς η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. δεν την έχει ανακοινώσει ακόμα.

Ακολουθούν επιγραμματικά τα βασικά χαρακτηριστικά του QJMOTOR SRT 700S:

 • Νέο πλαίσιο χωροδικτύωμα με αφαιρούμενο υποπλαίσιο
 • Νέα εργονομία θέσης οδήγησης
 • 70 PS
 • 4.6L / 100km (WMTC3)
 • BOSCH EFI
 • 19.5 L Ρεζερβουάρ
 • Προβολείς Full-Led με DRL
 • Περιμετρικά προστατευτικά κάγκελα
 • Χούφτες με μπάρες αλουμινίου
 • Θερμαινόμενα γκριπ
 • Θερμαινόμενη σέλα
 • Σχάρα αλουμινίου
 • Pirelli Tubeless ελαστικά
 • Έγχρωμη TFT οθόνη 7”
 • Bluetooth και Wi-Fi
 • Συμβατότητα iOS και Android
 • Mirroring Smartphone
 • USB Θύρα φόρτισης
 • Ρυθμιζόμενο πιρούνι USD Marzocchi 43mm
 • Ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ
 • Brembo Ακτινικές Δαγκάνες
 • ABS BOSCH 9.1 MB
 • Τιμόνι μεταβλητής διατομής
 • Ρυθμιζόμενες μανέτες
QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!
Ετικέτες