Το νέο μοντέλο έκανε το ντεμπούτο του στην φετινή EICMA από την Kymco, όμως για φέτος την παράσταση έκλεψε το ηλεκτρικό superbike της εταιρείας, παίρνοντας τη μερίδα του λέοντος από οτιδήποτε άλλο παρουσίασε. Το X-Town CT 125 κατασκευάστηκε ώστε η Kymco να ενισχύσει την παρουσία της στην μικρή κατηγορία, προσφέροντας ένα άνετο scooter με αρχοντική θέση και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους. Βασικοί ανταγωνιστές του θα είναι τα Honda PCX 125 και Yamaha N-MAX, καθώς και όλα τα άλλα scooter που είναι κατασκευασμένα με γνώμονα την άνεση και του χώρους αυτής της κατηγορίας. Το CT 125 πληρoί ανετα αυτές τις προϋποθέσεις με τον χώρο κάτω από τη σέλα να είναι αρκετός ώστε να χωρέσει ένα full face κράνος και προσωπικά αντικείμενα, ενώ διαθέτει και μοχλό που κρατά τη σέλα ανοιχτή χωρίς τη συμβολή του αναβάτη, κάνοντας τη χρήση του πιο εύκολη.
Ακόμη, η Kymco αναφέρει πως μελέτησε αρκετά τον σχεδιασμό της σέλας ώστε να προσφέρει μια άνετη θέση με στήριξη για τη μέση του αναβάτη, ενώ παράλληλα θέτει τα όρια για το χώρο του συνεπιβάτη. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, το μικρό scooter έχει αναλογικά όργανα, ενώ πάνω στο τιμόνι το λογότυπο βρίσκεται πάνω σε έναν πτυσσόμενο μηχανισμό που προφυλάσσει την θύρα USB, καθιστώντας εύκολη την πρόσβασή της, όμως η χρήση της προϋποθέτει την εγκατάσταση βάσης κινητού. Η τεχνολογία LED χρησιμοποιείται σε όλα τα φωτιστικά σώματα, καθιστώντας το άνετο scooter ευδιάκριτο υπό όλες τις καιρικές συνθήκες όπως αναφέρει η Kymco.
Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί μετά το άρθρο
Ο κινητήρας είναι υγρόψυκτος μονοκύλινδρος 124,8 κυβικών και παράγει 14,9 ίππους, ενώ η ροπή ανέρχεται στα 1,2 χιλιογραμμόμετρα. Όσον αφορά το βάρος του, η εταιρεία δηλώνει πως βρίσκεται στα 167 κιλά στεγνό, με το ρεζερβουάρ να έχει χωρητικότητα 10,5 λίτρα. Το σύστημα πέδησης που εδράζεται πάνω στις αλουμινένιες ζάντες των 13 ιντσών, αποτελείται μπροστά από μια δαγκάνα τριών εμβόλων και πίσω από μια δύο εμβόλων, ενώ έχουν συνδυασμένη λειτουργία. Η κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά δεν είναι σίγουρη, συνεπώς θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα μέχρι να έχουμε επίσημες πληροφορίες.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ X-TownCT 125
Αντιπρόσωπος:
Moto Trend
Τιμή:
Αναμένεται
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μήκος (mm):
2.195
Ύψος (mm):
1.130
Μεταξόνιο (mm):
1.513
Ύψος σέλας (mm):
765
ΠΛΑΙΣΙΟ
Πλάτος (mm):
800
Βάρος κατασκευαστή, κενή / γεμάτη (kg):
167/-
Ρεζερβουάρ / ρεζέρβα (l):
10,5/-
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος:
Τετράχρονος, υδρόψυκτος, μονοκύλινδρος με 1ΕΕΚ και 4 βαλβίδες
Χωρητικότητα (cc):
124,8
Ισχύς (ΗΡ/rpm):
14,9/ 9.000
Ροπή (kg.m/rpm):
1,2/ 7.000
Ειδική ισχύς (ΗΡ/l):
119,39
Τροφοδοσία:
Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής:
1 σε 1
Σύστημα λίπανσης:
Υγρό κάρτερ
Σύστημα εκκίνησης:
Μίζα
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Συμπλέκτης:
Φυγοκεντρικός
ΠΙΣΩ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Δύο αμορτισέρ
ΤΡΟΧΟΣ
Ζάντα:
13 ιντσών αλουμινίου
Ελαστικό:
150/70-13
ΦΡΕΝΟ
Ένας δίσκος με δαγκάνα δύο εμβόλων και συνδυασμένα φρένα
ΕΜΠΡΟΣ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Τηλεσκοπικό πιρούνι
ΤΡΟΧΟΣ
Ζάντα:
13 ιντσών αλουμινίου
Ελαστικό:
120/70-13
ΦΡΕΝΟ
Ένας δίσκος με δαγκάνα τριών εμβόλων και συνδυασμένα φρένα
EICMA: Ducati Hypermotard V2 2026 - Το ισχυρότερο Hypermotard ever
Ο νέος V2 των 120 hp βρίσκει τον δρόμο του και στο Hyper - Σε δυο εκδόσεις, τη βασική και την SP
Από τον
Κώστα Γκαζή
4/11/2025
Η Ducati Hypermotard V2 σηματοδοτεί την τέταρτη γενιά μιας από τις πιο διασκεδαστικές μοτοσυκλέτες της ιταλικής εταιρείας. Είκοσι χρόνια μετά την παρουσίαση του αερόψυκτου 1.100 των 81 hp που είχε κερδίσει το βραβείο Best of Show στην EICMA 2005 κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, με το Borgo Panigale να παρουσιάζει τώρα τις Hypermotard V2 και Hypermotard V2 SP, πλήρως επανασχεδιασμένες, με νέα τεχνολογική βάση, νέο κινητήρα και ακόμα καλύτερες επιδόσεις.
Εμπνευσμένη από το αρχικό πρωτότυπο του 2005, η Ducati επανασχεδίασε τα πιο χαρακτηριστικά της στοιχεία όπως το “ράμφος” μπροστά, τις… δυο καπνισμένες κάννες των εξατμίσεων, και τη μινιμαλιστική αεροτομή στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, δίνοντας τους ακόμα πιο αιχμηρό χαρακτήρα. Τα φλας βρίσκονται στις χούφτες, το πίσω αμορτισέρ είναι τοποθετημένο στο πλάι, και το ψαλίδι είναι δίμπρατσο.
Οι Ιταλοί αναφέρουν πως η νέα Hypermotard πέρα από ισχυρότερη κατά 6 άλογα σε σχέση με την προηγούμενη 950 είναι και ελαφρύτερη κατά 13 κιλά στην βασική έκδοση V2 και κατά 14 κιλά στην ακριβότερη έκδοση V2 SP.
Η βασική έκδοση έρχεται σε κόκκινο χρώμα, ενώ η SP έρχεται σε λευκή-κόκκινη-γκρι τριχρωμία. Η έκδοση SP ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο, με λευκές σφυρήλατες ζάντες, υπερμεγέθη λογότυπο “SP”, και αγωνιστικά εξαρτήματα όπως ανθρακονημάτινα μέρη, χρυσές αναρτήσεις Öhlins και δαγκάνες Brembo M50. Μια ειδική βαφή τιμά τα 20 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου πρωτοτύπου.
Στην καρδιά της Hypermotard V2 βρίσκεται ο ολοκαίνουριος δικύλινδρος κινητήρας Ducati V2 890 cc, ο ελαφρύτερος που έχει παραχθεί ποτέ από τη Ducati, με βάρος μόλις 54,4 κιλά -6,4 κιλά ελαφρύτερος από τον Testastretta 11°- και με το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων IVT (Variable Intake Valve Timing), μοναδικό στην κατηγορία του, που εξασφαλίζει άμεση και ομαλή απόκριση σε όλο το φάσμα στροφών.
Αποδίδει 120 ίππους στις 10.750 σ.α.λ. και 9,6 Kgm ροπής στις 8.250 σ.α.λ., με το 70% της ροπής διαθέσιμο ήδη από τις 3.000 σ.α.λ. Οι κοντύτερες σχέσεις μετάδοσης ενισχύουν την επιτάχυνση, ενώ τα διαστήματα συντήρησης 45.000 χλμ. (!) για έλεγχο βαλβίδων μειώνουν τα λειτουργικά έξοδα. Για κατόχους άδειας Α2, υπάρχει και έκδοση περιορισμένης ισχύος στα 35 kW.
Η νέα Hypermotard V2 διαθέτει μονοκόμματο πλαίσιο (monocoque), μοναδικό στην κατηγορία, που ενσωματώνει τον κινητήρα ως δομικό στοιχείο και το φιλτροκούτι, προσφέροντας μέγιστη ακαμψία και συμπαγή σχεδίαση.
Το ατσάλινο υποπλαίσιο παραπέμπει στην πρώτη Hypermotard, ενώ το αλουμινένιο διπλό ψαλίδι (εμπνευσμένο από το Ducati Hollow Symmetrical Swingarm της Panigale V4) εξασφαλίζει στιβαρότητα και στιλ.
Η Hypermotard V2 εξοπλίζεται με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Kayaba (ανεστραμμένο πιρούνι 46 mm και πίσω αμορτισέρ).
Η V2 SP διαθέτει κορυφαίες αναρτήσεις Öhlins (NIX30 και STX46), πλήρως ρυθμιζόμενες, ενώ και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν σταμπιλιζατέρ Sachs.
Οι ζάντες της V2 είναι χυτές από ελαφρύ κράμα με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Pirelli Diablo Rosso IV σε διαστάσεις 120/70 εμπρός και 190/55 πίσω. Η SP διαθέτει σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες, 1,56 κιλά ελαφρύτερες, βελτιώνοντας την ευελιξία και την ακρίβεια κατεύθυνσης με το μικρότερο μη-αναρτώμενο βάρος, σε συνδυασμό με Pirelli Diablo Rosso IV Corsa. Για χρήση πίστας διατίθενται Pirelli Diablo Superbike slicks.
Το σύστημα φρένων έχει ως εξής:
Hypermotard V2: Δίσκοι 320 mm με δαγκάνες Brembo M4.32 και τρόμπα PR18/19.
Hypermotard V2 SP: Brembo M50 με τρόμπα PR16/21, για ανώτερη απόδοση στην πίστα.
Η Hypermotard V2 εξοπλίζεται με ένα προηγμένο ηλεκτρονικό πακέτο, βασισμένο σε μονάδα αδρανειακής μέτρησης 6 αξόνων (IMU). Αυτό επιτρέπει ακριβή έλεγχο των εξής συστημάτων:
Cornering ABS (4 επίπεδα)
Ducati Traction Control (DTC)
Ducati Wheelie Control (DWC)
Engine Brake Control (EBC)
Κάθε σύστημα ρυθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ όλα συνδέονται με τέσσερα προκαθορισμένα Riding Modes: Race, Sport, Road και Wet, που μπορούν να παραμετροποιηθούν πλήρως.
Οι πληροφορίες προβάλλονται σε νέα έγχρωμη οθόνη TFT 5” (800×480), με τρεις επιλογές εμφάνισης:
Road και
Road Pro για καθημερινή χρήση,
Track για πίστα, με απεικόνιση των επιπέδων επέμβασης σε πραγματικό χρόνο, όπως στην Panigale V4.
Τα επίπεδα Cornering ABS 1 και 2 περιλαμβάνουν λειτουργία Slide by Brake, που επιτρέπει στον αναβάτη να μαθαίνει ελεγχόμενη πλαγιολίσθηση, ενώ τα επίπεδα 3 και 4 είναι προσαρμοσμένα για δρόμο, προσφέροντας μέγιστη ασφάλεια.
Το νέο Ducati Quick Shift 2.0 εξασφαλίζει ταχύτερες και ομαλότερες αλλαγές ταχυτήτων. Η έκδοση SP προσφέρει επιπλέον Ducati Power Launch και Pit Limiter, ενισχύοντας τον αγωνιστικό της χαρακτήρα.
Η Ducati έχει δημιουργήσει μια πλήρη σειρά αξεσουάρ Ducati Performance για να ενισχύσει τη χρηστικότητα και τον χαρακτήρα της Hypermotard V2.
Μεταξύ αυτών:
Σύστημα εξάτμισης Termignoni, με επιλογές:
Ομολογκαρισμένη διπλή εξάτμιση (τιτάνιο με carbon άκρα) για εντυπωσιακή εμφάνιση και ήχο.
Πλήρες αγωνιστικό σύστημα (μη εγκεκριμένο για δρόμο), που αυξάνει την ισχύ κατά 3,6 ίππους, μειώνει το βάρος κατά 4 κιλά και προσφέρει πιο έντονο ήχο.
Ηλεκτρονικά αξεσουάρ όπως Ducati Multimedia System (DMS) για σύνδεση Bluetooth, Turn-by-Turn πλοήγηση, και Lap Timer Pro με GPS για χρήση πίστας.
Αισθητικές επιλογές: ανθρακονημάτινα μέρη, τάπα ρεζερβουάρ, προστατευτικά πιρουνιού, μαρσπιέ τύπου motard και billet αλουμινίου.