Νέο KYMCO X-Town CT 125 2019 στην EICMA

Αρχοντικό και άνετο
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

9/11/2018
Το νέο μοντέλο έκανε το ντεμπούτο του στην φετινή EICMA από την Kymco, όμως για φέτος την παράσταση έκλεψε το ηλεκτρικό superbike της εταιρείας, παίρνοντας τη μερίδα του λέοντος από οτιδήποτε άλλο παρουσίασε. Το X-Town CT 125 κατασκευάστηκε ώστε η Kymco να ενισχύσει την παρουσία της στην μικρή κατηγορία, προσφέροντας ένα άνετο scooter με αρχοντική θέση και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους. Βασικοί ανταγωνιστές του θα είναι τα Honda PCX 125 και Yamaha N-MAX, καθώς και όλα τα άλλα scooter που είναι κατασκευασμένα με γνώμονα την άνεση και του χώρους αυτής της κατηγορίας. Το CT 125 πληρoί ανετα αυτές τις προϋποθέσεις με τον χώρο κάτω από τη σέλα να είναι αρκετός ώστε να χωρέσει ένα full face κράνος και προσωπικά αντικείμενα, ενώ διαθέτει και μοχλό που κρατά τη σέλα ανοιχτή χωρίς τη συμβολή του αναβάτη, κάνοντας τη χρήση του πιο εύκολη.

Ακόμη, η Kymco αναφέρει πως μελέτησε αρκετά τον σχεδιασμό της σέλας ώστε να προσφέρει μια άνετη θέση με στήριξη για τη μέση του αναβάτη, ενώ παράλληλα θέτει τα όρια για το χώρο του συνεπιβάτη. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, το μικρό scooter έχει αναλογικά όργανα, ενώ πάνω στο τιμόνι το λογότυπο βρίσκεται πάνω σε έναν πτυσσόμενο μηχανισμό που προφυλάσσει την θύρα USB, καθιστώντας εύκολη την πρόσβασή της, όμως η χρήση της προϋποθέτει την εγκατάσταση βάσης κινητού. Η τεχνολογία LED χρησιμοποιείται σε όλα τα φωτιστικά σώματα, καθιστώντας το άνετο scooter ευδιάκριτο υπό όλες τις καιρικές συνθήκες όπως αναφέρει η Kymco.

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί μετά το άρθρο

Ο κινητήρας είναι υγρόψυκτος μονοκύλινδρος 124,8 κυβικών και παράγει 14,9 ίππους, ενώ η ροπή ανέρχεται στα 1,2 χιλιογραμμόμετρα. Όσον αφορά το βάρος του, η εταιρεία δηλώνει πως βρίσκεται στα 167 κιλά στεγνό, με το ρεζερβουάρ να έχει χωρητικότητα 10,5 λίτρα. Το σύστημα πέδησης που εδράζεται πάνω στις αλουμινένιες ζάντες των 13 ιντσών, αποτελείται μπροστά από μια δαγκάνα τριών εμβόλων και πίσω από μια δύο εμβόλων, ενώ έχουν συνδυασμένη λειτουργία. Η κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά δεν είναι σίγουρη, συνεπώς θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα μέχρι να έχουμε επίσημες πληροφορίες.

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ                  X-Town CT 125      

Αντιπρόσωπος:

Moto Trend

Τιμή:

Αναμένεται

 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μήκος (mm):

2.195

Ύψος (mm):

1.130

Μεταξόνιο (mm):

1.513

Ύψος σέλας (mm):

765

ΠΛΑΙΣΙΟ

Πλάτος (mm):

800

Βάρος κατασκευαστή, κενή / γεμάτη (kg):

167/-

Ρεζερβουάρ / ρεζέρβα (l):

10,5/-

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τύπος:

Τετράχρονος, υδρόψυκτος, μονοκύλινδρος με 1ΕΕΚ και 4 βαλβίδες

Χωρητικότητα (cc):

124,8

Ισχύς (ΗΡ/rpm):

14,9/ 9.000

Ροπή (kg.m/rpm):

1,2/ 7.000

Ειδική ισχύς (ΗΡ/l):

119,39

Τροφοδοσία:

Ηλεκτρονικός ψεκασμός

Σύστημα εξαγωγής:

1 σε 1

Σύστημα λίπανσης:

Υγρό κάρτερ

Σύστημα εκκίνησης:

Μίζα

 

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Συμπλέκτης:

Φυγοκεντρικός

ΠΙΣΩ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Δύο αμορτισέρ

ΤΡΟΧΟΣ

Ζάντα:

13 ιντσών αλουμινίου

Ελαστικό:

150/70-13

ΦΡΕΝΟ

Ένας δίσκος με δαγκάνα δύο εμβόλων και συνδυασμένα φρένα

 

ΕΜΠΡΟΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Τηλεσκοπικό πιρούνι

ΤΡΟΧΟΣ

Ζάντα:

13 ιντσών αλουμινίου

Ελαστικό:

120/70-13

ΦΡΕΝΟ

Ένας δίσκος με δαγκάνα τριών εμβόλων και συνδυασμένα φρένα

   

 

Ετικέτες

CFMOTO 700MT - Πρώτη επίσημη εμφάνιση

Ο αντικαταστάτης του 650MT σε έκθεση μοτοσυκλέτας στην… Αργεντινή
CFMOTO 700MT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/5/2023

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση έκανε στο σαλόνι του Buenos Aires στην Αργεντινή, το επερχόμενο CFMOTO 700MT που έρχεται να αντικαταστήσει το δημοφιλές και στη χώρα μας 650MT.

Εμφανισιακά το 700MT πατάει πάνω στα πρότυπα του 650ΜΤ, με ελαφρώς διαφορετικό προβολέα, νέο πίσω φωτιστικό σώμα, ανανεωμένο κοστούμι, συμβατικούς δίσκους αντί για “μαργαρίτες” στα φρένα μπροστά, μαύρο αντί χρυσό χρώμα στο πιρούνι, νέα σέλα, νέες χειρολαβές συνεπιβάτη και νέα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.

Νέος είναι και ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας που ανεβαίνει στα 693 κ.εκ. (από 649 κ.εκ.), διαθέτοντας 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής, 4 βαλβίδες στον κύλινδρο, υγρόψυξη και ηλεκτρονικό ψεκασμό Bosch.

CFMOTO 700MT

Το πιθανότερο είναι ο κινητήρας αυτός να είναι ίδιος με εκείνον που κινεί την οικογένεια 700 CL-X, και αν αυτό όντως συμβαίνει τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο και για παρόμοια απόδοση 74 hp / 8.750 rpm και 6,2 kgm / 6.500 rpm, που θα ήταν μια σημαντική άνοδος επιδόσεων σε σχέση με τους 60,3 hp / 8.750 rpm και τα 5,7 kgm / 7.000 rpm.

Τα φώτα είναι full-LED, υπάρχει δικάναλο ABS στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ στα φρένα υπεύθυνη είναι η J.Juan.

CFMOTO 700MT

Ελαφρώς διαφορετική είναι όσον αφορά στην απεικόνιση των ενδείξεων η νέα έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων (TFT ήταν και στο τελευταίο 650MT).

CFMOTO 700MT

Και τέλος νέοι και πιο εργονομικοί είναι οι διακόπτες της μοτοσυκλέτας.

CFMOTO 700MT

Σημειώστε πως ενώ η CFMOTO έχει επίσημες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του 700MT στο global site της, ακόμα δεν έχει ανεβάσει κανένα επίσημο τεχνικό χαρακτηριστικό της μοτοσυκλέτας.

Ετικέτες