Νέο Yamaha TMAX 2025: Μόλις παρουσιάστηκε! Αλλαγές σε κιβώτιο, ηλεκτρονικά και Euro 5+ προδιαγραφές

Αλλαγές στο CVT κιβώτιο, Cornering ABS, περισσότερη συνδεσιμότητα
Yamaha TMAX 2025 και TMAX Tech MAX 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

31/10/2024

Για τη νέα χρονιά οι Ιάπωνες προχώρησαν σε μία ακόμη αλλαγή στην αισθητική του mega scooter τους, η οποία αυτή τη φορά περιορίζεται στο ρύγχος με την ανασχεδίαση των πλαστικών σε αυτό το σημείο, ενώ νέοι είναι και οι LED προβολείς με τα ενσωματωμένα φλας. 

Κατά τα άλλα το κοστούμι του TMAX, που έχει σημειώσει περισσότερες από 330.000 πωλήσεις στην Ευρώπη, από το 2001 που παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα, παρέμεινε ως είχε. Ωστόσο νεα είναι τα φινιρίσματα και οι βαφές, όπως για παράδειγμα εκείνο της κάτω προστατευτικής ασπίδας στον σωλήνα της εξάτμισης που έχει πλέον μαύρο χρώμα και όχι εκείνο του γυμνού μέταλλου.

Yamaha TMAX 2025

Ο αέρας ανανέωσης φύσηξε και στην TFT οθόνη των επτά ιντσών, η οποία παρουσιάζει τις πληροφορίες με τρεις διαφορετικούς τρόπους στον αναβάτη, ενώ μέσω της εφαρμογής MyRide αναβαθμίζεται και η συνδεσιμότητά της με smartphone αφού τώρα θα προσφέρει και τη δυνατότητα ανάγνωσης SMS και διαχείρισης κλήσεων αλλά και διαχείρισης μουσικής και emails.

TMAX 2025

Στην έκδοση Tech MAX οι αναβάτες μπορούν να αποκτήσουν πλήρη πλοήγηση μέσω της εφαρμογής Garmin Motorize της ομώνυμης εταιρείας 

Η Yamaha συμμόρφωσε τον εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα των 560 κ.εκ. και 47 ίππων με τις Euro 5+ προδιαγραφές, ενώ βρήκε την ευκαιρία να αλλάζει λίγο και τις ρυθμίσεις του φυγοκεντρικού συμπλέκτη που αναθεωρήθηκαν με στόχο την γραμμικότερη επιτάχυνση από στάση. Παράλληλα η χοάνη στην εισαγωγή είναι νέας σχεδίασης ώστε να βελτιθωεί ο ήχος που φτάνει στα αυτιά του αναβάτη με το γκάζι ανοιχτό.

TMAX 2025

Το ανανεωμένο TMAX έρχεται επίσης με Cornering ABS και IMU, η οποία ωστόσο δεν ρυθμίζει και τη λειτουργία του στάνταρ traction control. Το σύστημα πέδησης δεν έχει δεχτεί άλλες αλλαγές με τους δίσκους των 267 χλστ. εμπρός και το μεγαλύτερο πίσω των 282 χλστ. να δίνουν και εδώ το "παρών".

 

Zontes 125Χ: Η νέα γενιά με αλουμινένιο πλαίσιο έφτασε στην Ευρώπη – Ανταγωνιστικότατη τιμή στην Ισπανία

Στην EICMA η Zontes είχε αποκαλύψει το δίδυμο των 125Χ και 125V
Zontes_125X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Η Zontes συνεχίζει να διευρύνει τη γκάμα της με πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα και δύο εξ αυτών έκαναν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στην EICMA 2025 πριν μερικούς μήνες.

Τα 125Χ και 125V έρχονται για να τα βάλουν με τα ορόσημα της κατηγορίας τους, Honda PCX και Yamaha NMAX, φέρνοντας τον συνήθη πλουσιότατο εξοπλισμό που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Zontes, αλλά και μια ουσιώδη καινοτομία: αλουμινένιο πλαίσιο!

Zontes_125X

Χάρη σε αυτό δηλώνουν στεγνό βάρος 108 κιλών, κάτι που με τα 11 λίτρα βενζίνης, ή περίπου 8 κιλά, μας κάνουν ένα τελικό ζύγι της τάξης των 116 κιλών, διατηρώντας μια χορταστική απόσταση από τα 130+ που ζυγίζει ο ανταγωνισμός τους.

Στην Ισπανία κάνει αυτόν τον καιρό το ντεμπούτο του το 125Χ, το πρώτο εκ των δύο μοντέλων που πατάει επί ευρωπαϊκού εδάφους και δη το πιο πλούσια εξοπλισμένο εκ των δύο.

Zontes_125X

Ο υγρόψυκτος τετραβάλβιδος μονοκύλινδρος κινητήρας αποδίδει αναμενόμενα 15 ίππους στις 8.700 σ.α.λ. και ροπή 1,3 kgm στις 6.500 σ.α.λ., ενώ κυλούν σε τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω.

Η λίστα του βασικού εξοπλισμού του 125Χ πάντως είναι αυτή που κλέβει την παράσταση, καθώς περιλαμβάνει:

  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και δυνατότητα πλοήγησης και mirroring του κινητού τηλεφώνου του αναβάτη
  • Traction control με επιλογή απενεργοποίησης
  • Αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών
  • Keyless κεντρικό διακόπτη
  • Σύστημα start-stop
  • Χώρο για δύο full-face κράνη κάτω από τη σέλα
  • Δύο ντουλαπάκια στην ποδιά
  • Πλαϊνό και κεντρικό σταντ
  • LED φωτιστικά σώματα
  • Φώτα ημέρας DRL
  • Φώτα ειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος
  • Παροχή φόρτισης USB
  • Προεγκατάσταση για τοποθέτηση καμερών (dash cam).
Zontes 125X

Εξίσου γευστική είναι και η τιμή με την οποία λανσάρεται στην Ισπανία το νέο 125Χ: στα 2.688 ευρώ προτάσσει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των βαριών χαρτιών της κατηγορίας αυτής, που στη χώρα μας παίζουν αρκετά πάνω από τα 3.000.

Γνωρίζοντας ήδη πως και στην Ελλάδα αναμένονται σύντομα τα νέα αλουμινένια 125άρια σκούτερ της Zontes, πλέον περιμένουμε να μάθουμε την τιμή τους στην αγορά μας.

Ετικέτες