Royal Enfield Hunter 350 2025: Αναβάθμιση σε αναρτήσεις και συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση

Αναβάθμιση και στον εξοπλισμό – Σε 3 νέους χρωματικούς συνδυασμούς, με LED προβολέα
Royal Enfield HNTR 350 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Η Royal Enfield προχώρησε στο φρεσκάρισμα του Hunter 350 για το 2025 με αλλαγές ουσίας που βελτιώνουν τη συμπεριφορά, τη χρηστικότητά του αλλά και την ασφάλεια.

Συγκεκριμένα η ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλέτα της ινδικής εταιρείας διατηρεί τον μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα J-series 349 κ.εκ. των 20,4 ίππων με τις υποτετράγωνες διαστάσεις του κυλίνδρου και το χαρακτηριστικά ευχάριστο, αργόστροφο δούλεμά που ταιριάζει γάντι στην αισθητική και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. 

Ωστόσο, το μικρό commuter έχει υποστεί μια σειρά από αλλαγές που στοχεύουν στη συνολική βελτίωσή του με τους Ινδούς να “απαντούν” στις κινήσεις του ανταγωνισμού  (βλ. Honda GB350) ώστε να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν το μερίδιο που έχουν -αρχικά- στην τεράστια ινδική αγορά.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Συγκεκριμένα η θέση οδήγησης έχει αναθεωρηθεί με το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη να επηρεάζεται από το νέο τιμόνι αλλά και από τη σέλα που φέρει νέο αφρώδες και επένδυση. Στο παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι αλλαγές στην πίσω ανάρτηση με νέα προοδευτικά ελατήρια και set up για τις αποσβέσεις των αμορτισέρ, ενώ έχει αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος.

 

Royal Enfield HNTR 350 2025

Παράλληλα, ο συμβατικός συμπλέκτης άλλαξε και έδωσε τη θέση του σε έναν περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση στη μανέτα, για πρώτη φορά σε 350άρι της Royal Enfield. Το τελευταίο το HNTR δεν το χρειαζόταν αφού η μανέτα του συμπλέκτη είναι ήδη ελαφριά στο τράβηγμα, αλλά όχι δεν λέμε σε τέτοιες αλλαγές με τη μοτοσυκλέτα να γίνεται ακόμη πιο φιλική στην καθημερινότητα, ειδικά για τις γυναίκες.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Νέος είναι επίσης ο LED προβολέας, ο οποίος λογικά θα αναβαθμίσει αρκετά την ορατότητα τη νύχτα, ενώ στον εξοπλισμό έρχονται να προστεθούν το κομψό όργανο πλοήγησης tripper pod -όχι στη στάνταρ έκδοση "Factory Black"- που συνδέεται με smartphone και η “απαραίτητη” πλέον θύρα φόρτισης USB Type-C.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Η πρώτη παρουσίαση έγινε σε φεστιβάλ της Royal Enfield στην Ινδία και συνολικά τα χρώματα που θα προσφέρονται είναι τα: Factory Black, Rio White και Dapper Grey, Tokyo Black, London Red και Rebel Blue ενώ είμαστε σε αναμονή για ανακοινώσεις από την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με την εισαγωγή και την τιμή του στην Ελλάδα. Στην Ινδία πάντως η στάνταρ έκδοση παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με την απερχόμενη μοτοσυκλέτα.

 

Ετικέτες

Kove 625X Pro: Διαθέσιμη στην Ελλάδα με τιμή στο κάτω όριο της κατηγορίας της

Νέα adventure με 63 ίππους και πολύ πλούσιο εξοπλισμό
kove 625x pro
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/7/2026

Η καινούργια προσθήκη στη γκάμα της Kove παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους στην έκθεση EICMA 2025 τον περασμένο Νοέμβρη και πλέον φτάνει και στη χώρα μας για να ξεκινήσει την εμπορική της περιπέτεια.

Στη καθήκον αυτό θα έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς ήδη γνωρίζουμε εδώ και μερικούς μήνες την πολύ δυνατή τιμή της στα 6.395 ευρώ. Πρόκειται για μια τιμολόγηση που της δίνει πλεονέκτημα έναντι σχεδόν σύσσωμου του ανταγωνισμού της στην κατηγορία των on-off/adventure 600-700 κυβικών, όπου μόνο το QJMOTOR SRT600SX είναι φθηνότερο (€5.895).

kove 625x pro

Η Kove ωστόσο έχει φροντίσει ώστε η μοτοσυκλέτα της να δείχνει χορτάτη από εξοπλισμό ξεχωρίζοντας μεταξύ του άμεσου ανταγωνισμού της.

Στα συστήματα ασφάλειας θα βρούμε τα προφανή, όπως δικάναλο ABS με απενεργοποίηση στον πίσω τροχό και traction control, αλλά αυτό που πραγματικά την κάνει να ξεχωρίζει είναι το πίσω ραντάρ που καλύπτει τα νεκρά σημεία των καθρεπτών.

kove 625x pro

Όσο για τις ανέσεις, εδώ η Kove δίνει ρέστα με keyless κεντρικό διακόπτη, θερμαινόμενα γκριπ και σέλες, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, φώτα ομίχλης, αισθητήρες πίεσης ελαστικών, έγχρωμη TFT οθόνη 6,75 ιντσών με ρυθμιζόμενη κλίση και δυνατότητα mirroring τηλεφώνου, αλουμινένια ποδιά και πλήρη προστασία από κάγκελα, πλαϊνό και κεντρικό σταντ.

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 581 κυβικών εκατοστών προέρχεται από τη Loncin και είναι ο ίδιος που φορά η Voge DS625X με 63 ίππους και 5,8 χιλιογραμμόμετρα ροπής, ρυθμιζόμενος σε δύο στάθμες απόδοσης χάρη στις αντίστοιχες riding modes Sport και Eco, ενώ με το μεγάλο ρεζερβουάρ των 21 λίτρων υπόσχεται μεγάλη αυτονομία.

kove 625x pro

Στις αναρτήσεις οι Κινέζοι δεν έχουν κάνει καμιά οικονομία, προσφέροντας ένα με πλήρως ρυθμιζόμενο συνολάκι της ΚΥΒ μπροστά και πίσω, σε συνδυασμό με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες της Taisko που επενεργούν σε δίσκους 300 χιλιοστών μπροστά.

Με τροχούς 19 και 17 ιντσών μπροστά και πίσω αντίστοιχα, η νέα Kove 625X Pro ξεκινά την πορεία της στην ελληνική αγορά σε δύο χρώματα, μαύρο και λευκό.

kove 625x pro

 

Ετικέτες