Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

SYM DRG BT 2019 στην EICMA

Η ανάσα του δράκου

Η SYM φέτος αποφάσισε να υπερτονίσει τον καλλιτεχνικό της χαρακτήρα, τόσο με το περίπτερό της που ήταν διακοσμημένο με ψηφιακές απεικονίσεις του Van Gogh, όσο με το νέο DRG BT που έχει σχεδιαστεί βάσει των δράκων της κινέζικης μυθολογίας. Η σιλουέτα του σίγουρα ξεχωρίζει και τραβάει τα βλέμματα με το φουτουριστικό σχεδιασμό, ενώ βλέποντάς το από μπροστά παραπέμπει στο στόμα του δράκου.

Παράλληλα το νέο scooter της SYM είναι εφοδιασμένο με LED φώτα καθώς και μια LCD οθόνη που φιλοξενεί όλες τις πληροφορίες στην μεγάλη επιφάνειά της. Ακόμη, το DRG διαθέτει θύρα USB για την φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ έχει και ABS. Όσον αφορά τον τομέα τον επιδόσεων, την ευθύνη αναλαμβάνει ο νέος υδρόψυκτος, μονοκύλινδρος κινητήρας των 158 κυβικών με έναν επικεφαλής εκκεντροφόρο που πληρεί τις προδιαγραφές Euro5, παράγοντας 15 ίππους στις 8.000 στροφές, ενώ η ροπή του ανέρχεται στα 1,39 χιλιογραμμόμετρα και κορυφώνεται 2.000 στροφές νωρίτερα. Οι ζάντες αλουμινίου είναι 13 ιντσών  και μπροστά έχουμε έναν δίσκο 260 χιλιοστών με δαγκάνα δύο εμβόλων, ενώ πίσω έχουμε έναν 240 χιλιοστών με δαγκάνα ενός εμβόλου.

Ακολουθεί αναλυτικό gallery με φωτογραφίες

Το νέο DRG BT αποτελεί πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη στην κατηγορία των 150 κυβικών, με την αιχμηρή σχεδίασή του και τον εξοπλισμό του, το θέμα είναι να δούμε αν θα καταφέρει ο δράκος που κρύβει μέσα του να τοποθετηθεί στην κορυφή της κατηγορίας. Τέλος, η SYM αναφέρει πως το μοντέλο θα κυκλοφορήσει άμεσα στην αγορά.  

Tags: