Συνεργασία Piaggio Zongshen για νέο κινητήρα!

Στα 150 κυβικά για Ευρώπη και Ασία
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

30/12/2021

Οι μικροί κυβισμού κινητήρες (έως 200cc) κατέχουν την μερίδα του λέοντος στις ασιατικές, αλλά και πολλές από τις ευρωπαϊκές αγορές. Ειδικά στις χώρες τις νοτιοανατολικής Ασίας, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τα μικρά scooters είναι η βασική πηγή της οικονομίας ως το κύριο μεταφορικό μέσο.

Λογικό και επόμενο λοιπόν, οι πωλήσεις των μικρών scooter και μοτοσυκλετών να καταγράφουν νούμερα ρεκόρ σε σχέση με τις αντίστοιχες των αυτοκινήτων, όπως είναι φυσικό και το να πέφτει εκεί το μεγαλύτερο βάρος της εξέλιξης αλλά και να παρουσιάζονται περισσότερες τεχνολογικές καινοτομίες.

Στο ρεπορτάζ, λοιπόν, ενός από τα μεγαλύτερα μοτοσυκλετιστικά sites της Κίνας, του Mega China Motor, αναφέρεται πως η Piagio και η Zongshen συνεργάστηκαν για την δημιουργία ενός νέου κινητήρα μικρού κυβισμού για scooter, ο οποίος πολύ σύντομα θα τοποθετηθεί σε μοντέλα που θα προορίζονται τόσο για τις ασιατικές όσο και για τις ευρωπαϊκές αγορές. Η ονομασία που το έχει δοθεί είναι G150S και δεν θα διαφέρει ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά από τους αντίστοιχους κινητήρες που διαθέτουν αρκετά από τα δημοφιλή μοντέλα της αγοράς, όπως το Yamaha NMAX, το Honda ADV150 και άλλα. Θα έχει έναν επικεφαλής εκκεντροφόρο και τέσσερις βαλβίδες, ενώ η ισχύς του ανακοινώνεται στους 15,6 ίππους και η ροπή στα 1,5 χιλιογραμμόμετρα. Η τροφοδοσία θα γίνεται φυσικά με ψεκασμό, ενώ θα είναι και υγρόψυκτος!

Όπως συμβαίνει και στα περισσότερα scooter του ανταγωνισμού, ο νέος κινητήρας θα διαθέτει τα… must των σύγχρονων τάσεων, όπως τεχνολογία keyless, και λειτουργία start/stop. Κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα, θα δούμε τον νέο κινητήρα σε αρκετά μοντέλα των δύο εργοστασίων μέσα στο 2022.

KTM EXC 6DAYS – Έξτρα εξοπλισμός και αποκλειστική εμφάνιση

Έρχονται οι ειδικές εκδόσεις για τα 100 χρόνια της μεγάλης γιορτής του Enduro
ktm exc 6days
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/7/2026

Το όνομα 6DAYS είναι η σύγχρονη συντομογραφία του FIM Enduro of Nations, του Enduro των Εθνών ή, όπως το ξέραμε παλιότερα, International Six Days of Enduro, ISDE. Όπως και να το αποκαλεί κανείς, φέτος διοργανώνεται για 100ή φορά και αυτό το ιστορικό 6DAYS θα λάβει χώρα στην Πορτογαλία από 12 ως 17 Οκτωβρίου.

Όπως κάθε χρόνο, η KTM παρουσιάζει την αφιερωματική γκάμα KTM EXC 6DAYS, η οποία αφορά πέντε μοντέλα της, το δίχρονο 300 EXC και τα τετράχρονα 250/350/450/500 EXC-F.

Η σειρά αυτή ξεχωρίζει από τα γραφικά και τις χρωματικές επιλογές που παραδοσιακά αντανακλούν τη χώρα στην οποία διοργανώνεται ο ετήσιος θεσμός, φροντίζοντας να ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά χρώματα της χώρας – πράσινο και κόκκινο εν προκειμένω για την Πορτογαλία, συνοδευόμενα από έναν … κόκκορα.

Τα στοιχεία που διαφοροποιούν τα 6DAYS μοντέλα είναι τα εξής:

  • Τιμονόπλακες κατασκευασμένες σε CNC με πορτοκαλιά ανοδίωση
  • Μοναδικά εξαρτήματα με σήμα 6DAYS
  • Γυαλιστερό πορτοκαλί πλαίσιο
  • Ανεμιστήρας (βεντιλατέρ) ψυγείου
  • Διακόπτης επιλογής χαρτογράφησης
  • Πορτοκαλί λεβιεδάκι αφαίρεσης μπροστινού τροχού
  • Ημίπλευστος μπροστινός δίσκος φρένου
  • Μασίφ πίσω δίσκος φρένου
  • Συρματασφάλιση στο πίσω φρένο
  • Γρανάζι τελικής μετάδοσης Supersprox Stealth σε πορτοκαλί χρώμα
  • Ποδιά κινητήρα
  • Αποκλειστικά γραφικά 6DAYS Portugal
  • Σετ προστατευτικών πλαισίου
  • Σέλα 6DAYS
  • Ελαστικά Metzeler 6 Days Extreme.

Επιπλέον, όλα τα μοντέλα της νέας γκάμας EXC 6DAYS 2027 προσφέρουν στον ιδιοκτήτη πρόσβαση στο πακέτο εγγύησης Premium Manufacturer’s Warranty της KTM.

Και τα πέντε μοντέλα EXC 6DAYS αναμένονται να αρχίσουν να κατασκευάζονται στα τέλη Ιουλίου 2026 και θα είναι διαθέσιμα στο δίκτυο της KTM από τον Αύγουστο.

Ετικέτες