Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Yamaha FZ-X: Νέο μικρό Adventure για την Ινδία τον Ιούνιο με τιμή έκπληξη

Άλλο ένα μικρό Adventure που θα μπορούσε να έρθει Ελλάδα

Μία από τις πιο δημοφιλείς μοτοσυκλέτες στην Ινδία, η μικρή FZS των 150 κυβικών, αποκτά μία πιο Adventure έκδοση την FZ-X που θα είναι διαθέσιμη στην Ινδική αγορά τον Ιούνιο με τιμή περίπου €1.300 προσαρμοσμένη δηλαδή στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της Ινδικής αγοράς.

Πρόκειται για έναν αερόψυκτο κινητήρα 149 κυβικών με απόδοση 12 ίππων και προίκα δύο χαρακτηριστικά που το καθιστούν ευκαιρία στην Ινδία και έχουν φανεί από τις άλλες εκδόσεις: Αξιοπιστία και χαμηλή κατανάλωση.

Στην κεντρική φωτογραφία φαίνεται το FZ-S πάνω στο οποίο θα βασίζεται αλλά δεν υπάρχει ακόμη η τελική μορφή της έκδοσης X που θα εμφανιστεί τις επόμενες ημέρες, όσο πλησιάζουμε στον Ιούνιο που θα είναι και διαθέσιμο.

Τα εργοστάσια της Ινδίας που παράγουν εκατομμύρια δίκυκλα κάθε χρόνο, θα έχουν ολοένα και περισσότερες υποψήφιες προς εισαγωγή για εμάς εδώ στην Ελλάδα, όσο προσαρμόζονται σε αυστηρότερες προδιαγραφές. Με έμφαση στις μοτοσυκλέτες και όχι στα σκούτερ, όπως γίνεται στην Κίνα, η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου αυτή την στιγμή, η ινδική, έχει να δείξει μία τεράστια γκάμα μικρών μοτοσυκλετών που κάθε χρόνο στρέφεται και λίγο παραπάνω στις Adventure. Η FZ-X πιθανότατα να έχει 17άριδες τροχούς αλλά σηματοδοτεί κι αυτή με την σειρά μία μεγαλύτερη στροφή προς τις Adventure συγκριτικά με το παρελθόν και για το εργοστάσιο της Yamaha στην Ινδία…

Tags: