Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Yamaha Niken GT 2019 στην EICMA

Με εξοπλισμό τεσσάρων εποχών!

Μέσα στην χρονιά που διανύουμε η Yamaha επένδυσε στην κατηγορία των sport touring, προσθέτοντας τουριστικό εξοπλισμό στην οικογένεια των Tracer με την δημιουργία των εκδόσεων GT. Τώρα ήρθε η σειρά του Niken να αποκτήσει την δική του GT έκδοση, μια μοτοσυκλέτα –όπως την παρουσίασαν οι άνθρωποι της Yamaha- τεσσάρων εποχών και παντός καιρού! Μια μοτοσυκλέτα που θα μπορεί να οδηγηθεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, με ασφάλεια και άνεση, όπως είχαμε γράψει πριν από λίγες μέρες και επιβεβαιωθήκαμε απόλυτα από όσα έδειξαν στην παρουσίαση της μοτοσυκλέτας.

Μετά τον ενθουσιασμό και τα θετικά σχόλια που εισέπραξαν τόσο από τους δημοσιογράφους όσο και από τους 5.000 αναβάτες που οδήγησαν την μοτοσυκλέτα σε οργανωμένα test rides, τα Niken Demo Tours, σε ολόκληρη την Ευρώπη, θεώρησαν ότι το κοινό έχει πεισθεί για την λειτουργικότητα και τα οφέλη του τρίτροχου Niken και προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω.


Τι σημαίνει αυτό; Ότι στον ήδη πλούσιο εξοπλισμό του Niken προστέθηκαν ακόμη περισσότερα στοιχεία που διευρύνουν ακόμη περισσότερο τις ταξιδιωτικές του δυνατότητες.

Εκτός λοιπόν από τα ηλεκτρονικά βοηθήματα (traction control, quckshifter, ABS, cruise control και τα τρία riding modes), στον στάνταρ εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνεται μια ψηλότερη ζελατίνα και θερμαινόμενα γκριπ, ενώ η TFT οθόνη είναι ίδια με του Tracer 900 GT. Επιπλέον το Niken GT διαθέτει κεντρικό σταντ και μεγαλύτερες χειρολαβές για τον συνεπιβάτη στην βάση για το top case, ενώ φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πλαϊνές βαλίτσες, χωρητικότητας 25 λίτρων η κάθε μία.

Η σέλα είναι επανασχεδιασμένη για μεγαλύτερη άνεση και υπάρχει μια επιπλέον παροχή 12V για την φόρτιση έξυπνων συσκευών. Τέλος, όπως συνηθίζει η Yamaha στις εκδόσεις GT, έτσι και το Niken GT διατίθεται σε δικές του ξεχωριστές χρωματικές επιλογές (Nimbus Grey με μαύρο πιρούνι και Phantom Blue με χρυσό πιρούνι) και θα βρίσκεται στις εκθέσεις των καταστημάτων τον Ιανουάριο του 2019.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες του Niken GT στο gallery που συνοδεύει το άρθρο
 

Tags: