Yamaha Niken GT 2019 στην EICMA

Με εξοπλισμό τεσσάρων εποχών!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

5/11/2018

Μέσα στην χρονιά που διανύουμε η Yamaha επένδυσε στην κατηγορία των sport touring, προσθέτοντας τουριστικό εξοπλισμό στην οικογένεια των Tracer με την δημιουργία των εκδόσεων GT. Τώρα ήρθε η σειρά του Niken να αποκτήσει την δική του GT έκδοση, μια μοτοσυκλέτα –όπως την παρουσίασαν οι άνθρωποι της Yamaha- τεσσάρων εποχών και παντός καιρού! Μια μοτοσυκλέτα που θα μπορεί να οδηγηθεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, με ασφάλεια και άνεση, όπως είχαμε γράψει πριν από λίγες μέρες και επιβεβαιωθήκαμε απόλυτα από όσα έδειξαν στην παρουσίαση της μοτοσυκλέτας.

Μετά τον ενθουσιασμό και τα θετικά σχόλια που εισέπραξαν τόσο από τους δημοσιογράφους όσο και από τους 5.000 αναβάτες που οδήγησαν την μοτοσυκλέτα σε οργανωμένα test rides, τα Niken Demo Tours, σε ολόκληρη την Ευρώπη, θεώρησαν ότι το κοινό έχει πεισθεί για την λειτουργικότητα και τα οφέλη του τρίτροχου Niken και προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω.


Τι σημαίνει αυτό; Ότι στον ήδη πλούσιο εξοπλισμό του Niken προστέθηκαν ακόμη περισσότερα στοιχεία που διευρύνουν ακόμη περισσότερο τις ταξιδιωτικές του δυνατότητες.

Εκτός λοιπόν από τα ηλεκτρονικά βοηθήματα (traction control, quckshifter, ABS, cruise control και τα τρία riding modes), στον στάνταρ εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνεται μια ψηλότερη ζελατίνα και θερμαινόμενα γκριπ, ενώ η TFT οθόνη είναι ίδια με του Tracer 900 GT. Επιπλέον το Niken GT διαθέτει κεντρικό σταντ και μεγαλύτερες χειρολαβές για τον συνεπιβάτη στην βάση για το top case, ενώ φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πλαϊνές βαλίτσες, χωρητικότητας 25 λίτρων η κάθε μία.

Η σέλα είναι επανασχεδιασμένη για μεγαλύτερη άνεση και υπάρχει μια επιπλέον παροχή 12V για την φόρτιση έξυπνων συσκευών. Τέλος, όπως συνηθίζει η Yamaha στις εκδόσεις GT, έτσι και το Niken GT διατίθεται σε δικές του ξεχωριστές χρωματικές επιλογές (Nimbus Grey με μαύρο πιρούνι και Phantom Blue με χρυσό πιρούνι) και θα βρίσκεται στις εκθέσεις των καταστημάτων τον Ιανουάριο του 2019.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες του Niken GT στο gallery που συνοδεύει το άρθρο
 

Ετικέτες

BMW R 1300 GS/Adventure Aurum Edition 2026 - Τα μεγάλα GS ντύθηκαν στα χρυσά

Ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής - Για την Ολλανδία
BMW R 1300 GS Aurum Edition 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

27/8/2026

Η ολλανδική BMW Motorrad παρουσίασε τη νέα έκδοση Aurum για τα R 1300 GS και R 1300 GS Adventure, η οποία και θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό στην εγχώρια αγορά, ήτοι 100 αντίτυπα για το στάνταρ GS και άλλα 100 για το Adventure.

Οι δύο μοτοσυκλέτες θα βρεθούν στις εκθέσεις της BMW στην Ολλανδία σε μία περίπου εβδομάρα (5 Σεπτεμβρίου) και χαρακτηρίζονται από τις χρυσές στεφάνες των ακτινωτών τους τροχών αλλά και τις χρυσοκίτρινες λεπτομέρειες που βρίσκονται διάσπαρτες πάνω τους. Να σημειωθεί ότι η νέα έκδοση βασίζεται στην Triple Black και στις δύο περιπτώσεις.

Τόσο το απλό R 1300 GS όσο και το Advetnure φέρουν επιπλέον εργοστασιακό εξοπλισμό, όπως είναι οι ακτινωτοί τροχοί που κάνουν αισθητή την παρουσία τους, οι "χρυσές" προστασίες του ψυγείου, τα διαφορετικά μαρσπιέ και η θερμαινόμενη σέλα του συνεπιβάτη, με τη σέλα να έχει και ασορτί επένδυση με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα. 

Στο εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το αυτόματο κιβώτιο όπως και το σύστημα αυξομείωσης τους ύψους της πίσω ανάρτησης, ενώ στο τιμόνι έχει τοποθετηθεί και πλάκα στο χρώμα του χρυσού με τον αύξοντα αριθμό της έκδοσης.

Η τιμή των R 1300 GS και R 1300 GS Adventure Aurum Edition στην Ολλανδία έχει οριστεί στα 34.950 και 36.950 ευρώ αντίστοιχα.