Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Yamaha Yard built: XR9 Carbona! [video]

Κατασκευασμένο από την Bottpower

Η Bottpower έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία του Pikes Peak, όταν το 2017 οι μοτοσυκλέτες της κέρδισαν δύο από τις κατηγορίες του διάσημου αγώνα PikesP Peak International Hill Climb. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να υπάρξει καλύτερη πηγή έμπνευσης, αλλά και πιο κατάλληλος custom builder για την δημιουργία της XR9 Carbona.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας των Yard Built της Yamaha, το οποίο εκφράζει σε απόλυτο βαθμό την φιλοσοφία της εταιρείας για το τι εστί Yard Built Customizing. Είναι σίγουρα και ένα από τα πιο πρωτοποριακά δημιουργήματα ανάμεσα στις, ιδιαίτερες είναι η αλήθεια, προτάσεις που έχουν κατασκευάσει κατά καιρούς διάσημοι custom builders για λογαριασμό της Yamaha, ενώ αντανακλά πλήρως το αγωνιστικό πνεύμα των δημιουργών του.

Όπως δήλωσε και ο David Sanchez, επικεφαλής της Bottpower, XR9 Carbona είναι εμπνευσμένη από τις νίκες μας στο Pikes Peak. Με τον δυνατό και μικρών διαστάσεων σκελετό της, συνειδητοποιήσαμε ότι η Yamaha XSR900 με τον κινητήρα CP3, ήταν η ιδανική βάση για αυτήν τη νέα, δυναμική ειδική κατασκευή Yard Built. Στόχος μας αρχικά ήταν να δημιουργήσουμε μια συναρπαστική και γρήγορη μοτοσυκλέτα με μοντέρνα και επιθετική εμφάνιση. Ωστόσο, θέλαμε να αναπτύξουμε επιπλέον ένα κιτ "άμεσης τοποθέτησης" που θα έδινε τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε ιδιοκτήτη Yamaha XSR900 ή μοτοσυκλέτας με βάση τον κινητήρα CP3, να μεταμορφώσει την μοτοσυκλέτα του σε XR9".

Για την μεταμόρφωση του XSR900, οι άνθρωποι της Bottpower επιστράτευσαν την πλούσια εμπειρία τους σε συνθετικά υλικά και στο 3D printing και ενσωμάτωσαν πολλά στοιχεία από την σειρά R της Yamaha, όπως οι δύο στρογγυλοί προτζέκτορες, θέλοντας έτσι να προσδώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο μια αγωνιστική αίσθηση, σε μια μοτοσυκλέτα όμως που θα κυκλοφορεί νόμιμα στο δρόμο. Όπως λέει και ο Hugo Van Waaijen, επικεφαλής της σχεδιαστική ομάδας της Bottpower, " η XR9 Carbona διαθέτει πλούσια εμφάνιση γύρω από τον κινητήρα, με "ευτραφές" μπροστινό μέρος και κοντό οπίσθιο μέρος. Όταν την κοιτάζουμε από μπροστά υπό γωνία 3/4, θυμίζει πίτμπουλ με μυώδεις ώμους (το ρεζερβουάρ καυσίμου) ενώ η κυρτή εμφάνιση τής προσφέρει ένα δυναμικό παράστημα."

Το κιτ της Bottpower για την Carbona X93 μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στην μοτοσυκλέτα χωρίς καμία μετατροπή στο πλαίσιο, ενώ αποτελείται από κάλυμμα ρεζερβουάρ με ενσωματωμένες εισαγωγές αέρα από ανθρακονήματα, την σέλα και την ουρά από ανθρακονήματα (που περιλαμβάνουν επένδυση σέλας από alcantara, πίσω φώτα και φλας), μπροστινό number plate με ενσωματωμένα φώτα θέσης LED, καλύμματα ψυγείου με πτερύγια, προβολείς υψηλής/χαμηλής δέσμης, βάση πινακίδας, κάλυμμα γραναζιού και ποδιά στο κάτω μέρος.

Δείτε εδώ το βίντεο με το XR9 Carbona εν δράσει

Tags: