Honda Rebel 250 και E-Clutch made in Japan: Έρχεται νέο μικρό cruiser σε 3 εκδόσεις, οι 2 με αυτόματο συμπλέκτη

Παρουσιάζεται στις 30 Ιανουαρίου
Honda Rebel 250 και E-Clutch made in Japan: Έρχεται νέο μικρό cruiser σε 3 εκδόσεις, οι 2 με αυτόματο συμπλέκτη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/1/2025

Με στόχο τις 10.000 πωλήσεις στην τοπική αγορά της Ιαπωνίας, το μικρό Rebel δείχνει γιατί είναι ένα σημαντικό μοντέλο για την Honda που το εξοπλίζει και με το σύστημα E-Clutch που έχουμε ήδη δει στην Ευρώπη στην οικογένεια των 650.

Το νέο μικρό Rebel έχει αλλαγές στην θέση οδήγησης με το τιμόνι να τοποθετείται σε νέα θέση και έχει αποκτήσει νέο αφρώδες στην σέλα με γνώμονα την άνεση της θέσης οδήγησης.

Παράλληλα όμως έρχονται οι εκδόσεις Rebel 250 E-Clutch και Rebel 250 S Edition E-Clutch με το σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης του συμπλέκτη. Θυμίζουμε πως το σύστημα αυτό δεν σημαίνει αυτόματη μοτοσυκλέτα, ούτε μπορεί να συγκριθεί με το ακριβό, βαρύτερο και πιο εξιδεικευμένο DCT κιβώτιο. Στην περίπτωση του E-Clutch υπάρχει κανονικός συμπλέκτης και μανέτα συμπλέκτη με τον αναβάτη να μπορεί να επιλέξει οποιαδήποτε στιγμή και ενώ βρίσκεται σε κίνηση, αν θα πιάσει την μανέτα και θα χειριστεί την μοτοσυκλέτα με τον συμβατικό τρόπο, ή θα κατεβάζει και θα ανεβάζει χωρίς να ασχολείται καθόλου με τον συμπλέκτη. Αυτό αφορά και το σταμάτημα στο φρενάρισμα αλλά και στην εκκίνηση.

Η τιμές των εκδόσεων στην Ιαπωνία μαζί με φόρο μόλις 10% που έχουν εκεί, έχουν οριστικοποιηθεί στα 3.953 Ευρώ για την βασική έκδοση και αντίστοιχα 4.295 και 4.533 για τις εκδόσεις E-Clutch.

Ετικέτες

Bajaj Pulsar N250 και NS200: Ανανεώνονται με WP αναρτήσεις, ride-by-wire και νέα οθόνη

Φωτογραφίες από την Ινδία αποκαλύπτουν την επόμενη μέρα των Pulsar
bajaj
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/9/2026

Το Pulsar N250 μετρά κάμποσα χρόνια δίχως σημαντικές αλλαγές, διατηρώντας τη μορφή που είχε από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Στην Ινδία συζητιέται καιρό τώρα η ανανέωση της οικογένειας Pulsar, εν μέσω ενός περιβάλλοντος που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, με την επικαιρότητα να επιβεβαιώνει τις φήμες.

Μέσω ενός βίντεο που προέρχεται από την Ινδία, αποκαλύπτεται τώρα η ανανέωση δύο σημαντικών μοντέλων της οικογένειας αυτής, των Pulsar N250 και Pulsar NS200.

Από τα πλάνα του βίντεο αυτού βλέπουμε πως η Bajaj δεν αλλάζει δραστικά τις μοτοσυκλέτες της, καθώς σχεδιαστικώς μένει στις ίδιες γραμμές που είχαν από πριν. Η βασική διαφορά είναι η χρήση νέων αναρτήσεων, με το μπροστινό να γίνεται πλέον ανεστραμμένο και κοσμείται από την υπογραφή της WP.

Πρόκειται για πιρούνι WP Apex, το ίδιο που συναντάμε στο KTM 390 Duke και το οποίο φυσικά έχει γίνει πια προσβάσιμο στις μοτοσυκλέτες της Bajaj μετά την εξαγορά της ΚΤΜ. Για την ακρίβεια, αυτές θα είναι οι πρώτες Bajaj που θα φορέσουν αναρτήσεις WP ως αρχική τοποθέτηση από το εργοστάσιο. Δεν είναι σαφές αν και τα αμορτισέρ είναι της WP, είναι όμως πολύ πιθανό.

Επιπλέον, το άλλο μεγάλο νέο για τα δύο μοντέλα είναι η άφιξη μιας οθόνης TFT με διαγώνιο 5 ιντσών, πιθανότατα της ίδιας που πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει η Bajaj στην Ινδία με το νέο Pulsar N160 4V, μοντέλο της ινδικής αγοράς που δεν έρχεται στην Ευρώπη. Λογικά θα διαθέτει συνδεσιμότητα και διαβάζουμε στον ινδικό Τύπο για δυνατότητα mirroring του κινητού τηλεφώνου ώστε να προβάλλει πλοήγηση σε αυτήν.

Υπάρχουν ακόμη φήμες για χρήση ηλεκτρονικού γκαζιού, ride-by-wire, στα δύο αυτά μοντέλα, μαζί με το οποίο θα έρθουν ride modes και traction control, κάτι που πάντως μένει να επιβεβαιωθεί.

Τέλος, η ανανέωση των δύο Pulsar περιλαμβάνει ακόμη νέους διακόπτες για τον χειρισμό της οθόνης, προερχόμενους από τα KTM Duke, καθώς και ρυθμιζόμενες μανέτες.

Είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για ευρωπαϊκό ενδιαφέρον γι’ αυτές τις μοτοσυκλέτες της Bajaj, καθώς δεν έχουν καν παρουσιαστεί στην Ινδία. Οι φωτογραφίες αυτές ωστόσο επιβεβαιώνουν πως όντως η ινδική εταιρεία έχει στο άμεσο πλάνο της την ανανέωση και αναβάθμιση των Pulsar, οπότε αργά ή γρήγορα εκτιμούμε πως θα τα δούμε και στην Ευρώπη, ειδικά το Ν250 που ήδη έχει κάμποσα χρόνια στα μέρη μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RushLane (@rushlane)

 

Ετικέτες