Honda Rebel 250 και E-Clutch made in Japan: Έρχεται νέο μικρό cruiser σε 3 εκδόσεις, οι 2 με αυτόματο συμπλέκτη

Παρουσιάζεται στις 30 Ιανουαρίου
Honda Rebel 250 και E-Clutch made in Japan: Έρχεται νέο μικρό cruiser σε 3 εκδόσεις, οι 2 με αυτόματο συμπλέκτη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/1/2025

Με στόχο τις 10.000 πωλήσεις στην τοπική αγορά της Ιαπωνίας, το μικρό Rebel δείχνει γιατί είναι ένα σημαντικό μοντέλο για την Honda που το εξοπλίζει και με το σύστημα E-Clutch που έχουμε ήδη δει στην Ευρώπη στην οικογένεια των 650.

Το νέο μικρό Rebel έχει αλλαγές στην θέση οδήγησης με το τιμόνι να τοποθετείται σε νέα θέση και έχει αποκτήσει νέο αφρώδες στην σέλα με γνώμονα την άνεση της θέσης οδήγησης.

Παράλληλα όμως έρχονται οι εκδόσεις Rebel 250 E-Clutch και Rebel 250 S Edition E-Clutch με το σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης του συμπλέκτη. Θυμίζουμε πως το σύστημα αυτό δεν σημαίνει αυτόματη μοτοσυκλέτα, ούτε μπορεί να συγκριθεί με το ακριβό, βαρύτερο και πιο εξιδεικευμένο DCT κιβώτιο. Στην περίπτωση του E-Clutch υπάρχει κανονικός συμπλέκτης και μανέτα συμπλέκτη με τον αναβάτη να μπορεί να επιλέξει οποιαδήποτε στιγμή και ενώ βρίσκεται σε κίνηση, αν θα πιάσει την μανέτα και θα χειριστεί την μοτοσυκλέτα με τον συμβατικό τρόπο, ή θα κατεβάζει και θα ανεβάζει χωρίς να ασχολείται καθόλου με τον συμπλέκτη. Αυτό αφορά και το σταμάτημα στο φρενάρισμα αλλά και στην εκκίνηση.

Η τιμές των εκδόσεων στην Ιαπωνία μαζί με φόρο μόλις 10% που έχουν εκεί, έχουν οριστικοποιηθεί στα 3.953 Ευρώ για την βασική έκδοση και αντίστοιχα 4.295 και 4.533 για τις εκδόσεις E-Clutch.

Ετικέτες

Triumph Street Triple 765 RX 2026 - Νέα έκδοση με κορυφαία περιφερειακά, έτοιμη για trackday

Ανάρτηση Ohlins και στα δύο άκρα, ψηλά κλιπόν και 188 κιλά πλήρης υγρών
Triumph Street Triple 765 RX 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

19/11/2025

Η Triumph παρουσίασε τη Street Triple 765 RX που έρχεται να πάρει τη θέση της στην κορυφή της γκάμας της τρικύλνδρης γυμνής με αλλαγές που θα εκτιμηθούν ιδιαιτέρως σε trackday. 

Η πρώτη φορά που είδαμε τα αρχικά "RX" σε Street Triple ήταν το 2015 με εκείνη την έκδοση να έχει επίσης αλλαγές που την έκαναν πιο διασκεδαστική και αποδοτική σε περιβάλλον πίστας.

Η Street Triple 765 RX, η οποία παρουσιάστηκε στην έκθεση μοτοσυκλέτας Motorcycle Live στο Birmingham της Αγγλίας, θα είναι διαθέσιμη μόνο για ένα έτος και έρχεται για να αποτελέσει το "απόλυτο όπλο σε πίστα", σύμφωνα με την Τriumph που επιμελήθηκε δεόντως για να πιάσει τόπο ο λόγος της.

Τη μεγάλη διαφορά έναντι των υπόλοιπων εκδόσεων την κάνουν οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Ohlins με ανεστραμμένο πιρούνι NIX30 και piggyback αμορτισέρ STX40. Το πιρούνι έχει διαδρομή 115 χλστ. και το αμορτισέρ δίνει στον πίσω τροχό 131,2 χλστ. διαδρομής.

Την πέδηση αναλαμβάνουν οι ακτινικής τοποθέτησης 4πίστονες Brembo Stylema που συνδυάζονται με ακτινική τρόμπα Brembo MCS, η οποία έχει ρυθμιζόμενη σε απόσταση μανέτα ενώ ρυθμίζεται ως προς την αναλογικότητα στο τράβηγμα της μανέτας.

Για τη βρετανική sport naked επιλέχθηκαν τα Pirelli Diablo Supercorsa SP V3 ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, ενώ στον εξοπλισμό ανήκουν μεταξύ άλλων η TFT οθόνη των πέντε ιντσών, το quickshifter, το πλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο βοηθημάτων για τον αναβάτη με Cornering ABS και Traction Control και λειτουργία πίστας για το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος. 

Αλλαγές στον δυνατό εν σειρά τρικύλινδρο των 765 κ.εκ. δεν έχουμε με την ισχύ του να φτάνει τους 128 ίππους και τη ροπή στα 8,16 kg.m ροπής στις 12.000 και 9.500 σ.α.λ. αντίστοιχα.

Άλλες αποκλειστικότητες που χαρακτηρίζουν τη Street Triple 765 RX είναι η πάνω billet αλουμινένια πλάκα το όνομα της έκδοσης που έχει χαραχτεί με lazer στο τελικό, τα ψηλά κλιπόν και η διαφορετική επένδυση της σέλας που φέρει και το σήμα της έκδοσης. 

Αποκλειστικός είναι και ο χρωματικός συνδυασμός Matt Aluminium Silve/Diablo Red με ασημί ματ εμπρός φτερό, ρεζερβουάρ και ουρά και κόκκινο υποπλαίσιο, πλαϊνά πλαστικά και ζάντες. Αυτός ο χρωματικός συνδυασμός αποτίνει φόρο τιμής στο πρώτο Street Triple RX.