Honda Rebel 250 και E-Clutch made in Japan: Έρχεται νέο μικρό cruiser σε 3 εκδόσεις, οι 2 με αυτόματο συμπλέκτη

Παρουσιάζεται στις 30 Ιανουαρίου
Honda Rebel 250 και E-Clutch made in Japan: Έρχεται νέο μικρό cruiser σε 3 εκδόσεις, οι 2 με αυτόματο συμπλέκτη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/1/2025

Με στόχο τις 10.000 πωλήσεις στην τοπική αγορά της Ιαπωνίας, το μικρό Rebel δείχνει γιατί είναι ένα σημαντικό μοντέλο για την Honda που το εξοπλίζει και με το σύστημα E-Clutch που έχουμε ήδη δει στην Ευρώπη στην οικογένεια των 650.

Το νέο μικρό Rebel έχει αλλαγές στην θέση οδήγησης με το τιμόνι να τοποθετείται σε νέα θέση και έχει αποκτήσει νέο αφρώδες στην σέλα με γνώμονα την άνεση της θέσης οδήγησης.

Παράλληλα όμως έρχονται οι εκδόσεις Rebel 250 E-Clutch και Rebel 250 S Edition E-Clutch με το σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης του συμπλέκτη. Θυμίζουμε πως το σύστημα αυτό δεν σημαίνει αυτόματη μοτοσυκλέτα, ούτε μπορεί να συγκριθεί με το ακριβό, βαρύτερο και πιο εξιδεικευμένο DCT κιβώτιο. Στην περίπτωση του E-Clutch υπάρχει κανονικός συμπλέκτης και μανέτα συμπλέκτη με τον αναβάτη να μπορεί να επιλέξει οποιαδήποτε στιγμή και ενώ βρίσκεται σε κίνηση, αν θα πιάσει την μανέτα και θα χειριστεί την μοτοσυκλέτα με τον συμβατικό τρόπο, ή θα κατεβάζει και θα ανεβάζει χωρίς να ασχολείται καθόλου με τον συμπλέκτη. Αυτό αφορά και το σταμάτημα στο φρενάρισμα αλλά και στην εκκίνηση.

Η τιμές των εκδόσεων στην Ιαπωνία μαζί με φόρο μόλις 10% που έχουν εκεί, έχουν οριστικοποιηθεί στα 3.953 Ευρώ για την βασική έκδοση και αντίστοιχα 4.295 και 4.533 για τις εκδόσεις E-Clutch.

Ετικέτες

Beta RX250 4T 2027 – Πρώτη εμφάνιση σε ιταλικό αγώνα [Βίντεο]

Η νέα τετράχρονη Beta που προορίζεται για τη μάχη της ΜΧ2 το 2027 έτρεξε τον πρώτο της αγώνα στο Internazionali d'Italia MX
Beta RX 250 4T prototype
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/2/2026

Η Beta έχει ήδη παρουσία στο κορυφαίο επίπεδο του παγκοσμίου ΜΧ, MXGP, από το 2021 με την MT Racing Team Beta και την τετράχρονη RX 450 4T, ενώ τώρα ετοιμάζεται και για την κατηγορία ΜΧ2 των 250 cc.

Η μοτοσυκλέτα που εξελίσσει για την ΜΧ2 εδώ και αρκετούς μήνες είναι η RX 250 4T και η πρώτη της δημόσια εμφάνιση έγινε στον πρόσφατο αγώνα της σειράς Internazionali d'Italia MX στη Mantua και δη στο δεύτερο σκέλος, στα χέρια ενός από τους αναβάτες δοκιμών της.

Beta RX 250 4T prototype

Χτισμένη γύρω από έναν ολοκαίνουργιο μονοκύλινδρο τετράχρονο κινητήρα 250 cc με δύο εκκεντροφόρους στην κεφαλή, έχει μια εμφανέστατη διαφοροποίηση από τη σχεδίαση της RX 450 4T τοποθετώντας την αλυσίδα της τελικής μετάδοσης στη δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας, αντίστροφα από το μοντέλο των 449 cc.

Beta RX 250 4T prototype

Νέο είναι και το πλαίσιο, ενώ η Beta μας λέει πως η τελική μορφή της RX 250 4T δεν είναι ακόμη καθορισμένη, καθώς η εξέλιξή της συνεχίζεται ακόμη.

Στόχος είναι η νέα ΜΧ μοτοσυκλέτα της να είναι έτοιμη πριν το Καλοκαίρι, όταν παραδοσιακά παρουσιάζονται όλα τα off-road μοντέλα των κατασκευαστών ενόψει του επόμενου πρωταθλήματος, με προφανή στόχο η Beta να είναι παρούσα και στην κατηγορία ΜΧ2 του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2027.