Γράφτηκε από: 
το Μαύρο Σκύλο

Honda Usa: Custom Concepts

Η Honda στις ΗΠΑ έδωσε την ευκαιρία σε τρεις νεαρούς σχεδιαστές που δουλεύουν στο Honda Reseach & Development Americas στην Καλιφόρνια να σχεδιάσουν μοτοσυκλέτες που βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής της Honda και συγκεκριμένα στα Fury, Stateline και Sabre, όπως ονομάζονται στην εκεί πλευρά του Ατλαντικού. Κοινώς σε αυτά τα μοντέλα είναι ο V2 κινητήρας του VT1300. Tα τρία Concepts εκτέθηκαν για πρώτη φορά στις 17 Δεκεμβρίου στο International Motorcycle Show στο Long Beach και θα ακολουθήσουν και άλλες εμφανίσεις το 2011.
Stateline “Slammer” (Bagger)
Το Slammer έχει σχεδιαστεί από τον Erik Dunshee που ήθελε να το φέρει όσο γίνεται πιο κοντά στην άσφαλτο. Μπροστά τοποθετήθηκε τροχός 23 ιντσών, ενώ οι αναρτήσεις ρυθμίζονται με αέρα με τις διαδρομές τους να κυμαίνονται από τα 5,5 έως τα 15 εκατοστά. Πλαίσιο, κινητήρας ψαλίδι και ρεζερβουάρ είναι ακριβώς όμοια με τη μοτοσυκλέτα παραγωγής.

Sabre “Switchblade” (Pro Drag)
Το Switchblade σχεδιάστηκε από τον Edward Birtulescu και είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Έχει αντικαταστήσει τον άξονα της τελικής μετάδοσης με αλυσίδα, ενώ κατασκεύασε και μονόμπρατσο ψαλίδι. Το κοστούμι είναι από ανθρακονήματα και το αμορτισέρ Ohlins ΤΤΧ. Τα ακτινικά φρένα της Brembo δεσπόζουν στον εμπρός τροχό των 21 ιντσών, ενώ ο πίσω έχει διάμετρο 18 ίντσες.

Honda Fury “Furious” (Hardtail Chopper)
Ο Nick Renner είναι ο σχεδιαστής του Furious, το οποίο προσεγγίζει περισσότερο chopper. Το πλαίσιο κατασκευάστηκε ειδικά για αυτό και ανάρτηση πίσω δεν έχει καθόλου, σαν hard tail που είναι. Το χαμηλό και ιδιαίτερα μακρύ Furious έχει εμπρός τροχό με διάμετρο 23 ίντσες, ενώ ο πίσω είναι 20 ιντσών.