Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Kawasaki W800 2020: Πιο κλασσικό από ποτέ

Ολοκληρώθηκε η σειρά W με νέα έκδοση

Στις περσινές εκθέσεις η Kawasaki παρουσίασε πολλά νέα μοντέλα μεταξύ των οποίων ήταν και η επαναφορά του W800 στην αγορά σε δύο εκδόσεις μάλιστα, την Street και την Café. Φέτος έκλεψε τα φώτα της σκηνής του Tokyo Motor Show με την παρουσίαση της υπερτροφοδοτούμενης Z H2 αλλά και του ZX-25RR, δίνοντας έμφαση στην τεχνογνωσία που διαθέτει για τη δημιουργία κινητήρων και μοτοσυκλετών με εντυπωσιακές δυνατότητες. Παράλληλα όμως, ολοκλήρωσε την οικογένεια των κλασσικών μοτοσυκλετών της με την παρουσίαση μιας ακόμη έκδοσης του W800 που διαθέτει τον μοναδικής αρχιτεκτονικής δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, του οποίου τα έμβολα ανεβοκατεβαίνουν δίπλα-δίπλα και στη δεξιά του πλευρά βρίσκεται σε περίοπτη θέση ο άξονας που κινεί τον εκκεντροφόρο με κωνικά γρανάζια.

Η Kawasaki μπορεί να μην πρωτοτύπησε στη δημιουργία του και ουσιαστικά να αντέγραψε τον κινητήρα της BSA A7 τη δεκαετία του ’60, παρουσιάζοντας το W1 το 1966, ωστόσο το εργοστάσιο από το Akashi είναι το μοναδικό που συνεχίζει τόσα χρόνια την εξέλιξή του και πλέον με τη νέα έκδοση του W800, προσφέρει μια πραγματικά κλασσική μοτοσυκλέτα.

Ο κινητήρας έχει δεχτεί τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να πληροί τις προδιαγραφές Euro5, ενώ πλέον διαθέτει μονόδρομο και υποβοηθούμενο συμπλέκτη και η ιπποδύναμή του παραμένει αμετάβλητη στους 46,9 ίππους. Το ABS έχει ανανεωθεί, ενώ πέραν των αισθητικών αλλαγών που ξεχωρίζουν το W800 απ’ τα υπόλοιπα μέλη της σειράς, διαθέτει και μεγαλύτερο εμπρός τροχό κατά μια ίντσα φτάνοντας τις 19. Επίσης, το διπλό σταντ συμπεριλαμβάνεται στο στάνταρ εξοπλισμό. Οι αισθητικές πινελιές που δίνουν στο W800 μια πραγματικά κλασσική χροιά στην εμφάνισή του, επιτεύχθηκαν με τη χρωμίωση πολλών εξαρτημάτων, όπως των φτερών των τροχών, ορισμένα μέρη του κινητήρα και το τιμόνι. Όμως, αυτό που πραγματικά κάνει το W800 να “μυρίζει” κλασσικούρα είναι η υπέροχη βαφή των πλαϊνών καπακιών, του ρεζερβουάρ αλλά και το τρισδιάστατο έμβλημα του λογότυπου που πλέον δεσπόζει πάνω του όπως παλιότερα.

Η βαφή δείχνει το ίδιο ποιοτική και βαθειά όπως στις πρώτες εκδόσεις –πριν σταματήσει προσωρινά η παραγωγή του- ενώ το παχύ ασημί σιρίτι μαζί με τις πέρλες προσδίδουν μια φωτεινότητα στο σύνολο. Τέλος, η σέλα έχει αποκτήσει κάθετες ραφές κατά μήκος της. Αυτή τη στιγμή τα Street και Café κοστίζουν 10.490 και 11.290 ευρώ αντίστοιχα, ενώ η τιμή του W800 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Tags: