Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Νέο CBR250RR: Απάντηση στο τετρακύλινδρο Kawasaki ZX-25R

Περισσότερα άλογα και αγωνιστική τεχνολογία

Η Honda ήταν η πρώτη από τους τέσσερεις ιάπωνες που έβαλε ξανά υψηλή τεχνολογία στα μικρά supersport μοτοσυκλετάκια των 250 κυβικών με το CBR250RR. Έχοντας κεντρική μονάδα IMU, ψεκασμόςride by wire, δύο μεγάλα δισκόφρενα εμπρός, upside down πιρούνι και φυσικά έναν υψηλής απόδοσης δικύλινδρο κινητήρα με 38 ίππους, το CBR250RR επανίδρυσε την premium κατηγορία στα μικρά supersport.

Για να μην ξεχνάμε, είμασταν από τους πρώτους Ευρωπαίους που το είχαμε δει από κοντά στο Σαλόνι του Τόκυο και από τους πρώτους επίσης που ενημέρωσαν λίγες εβδομάδες πριν για την ανανέωσή του. Ας θυμηθούμε τι συμβαίνει με το μικρό CBR ξανά, μιας και τώρα το νέο είναι πως η Honda επισπεύδει την παραγωγή για μέσα Ιουλίου 2020

Είναι σημαντικό γιατί η Kawasaki έδωσε φέτος τη δική της απάντηση και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, αφού σχεδίασε έναν ολοκαίνουριο τετρακύλινδρο κινητήρα 250 κυβικών και 46 ονομαστικών ίππων. Προφανώς το νέο ZX-25R δεν θα είναι φτηνό, ούτε στις χώρες της Ασίας για τις οποίες σχεδιάστηκε εξ αρχής, ούτε φυσικά θα είναι φτηνό αν τελικά έρθει στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Όπως ακριβό (για μοτοσυκλέτα των 250cc) είναι και το CBR250RR και γι΄αυτό η Honda έσπευσε να αντιδράσει στην επικείμενη απειλή της Kawasaki αναβαθμίζοντας την τεχνολογία και τις επιδόσεις της μικρής supersport για το 2020. Σύμφωνα με το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine που έχει ήδη στα χέρια του εργοστασιακές φωτογραφίες από τη μοτοσυκλέτα του 2020, ο δικύλινδρος κινητήρας θα έχει 3 επιπλέον ίππους, σπάζοντας έτσι το φράγμα των 40 (θα έχει 41 ονομαστικούς για την ακρίβεια).

Αυτό επετεύχθη χάρη στα νέα έμβολα και τον επανασχεδιασμένο θάλαμο καύσης. Με την απόδοση του κινητήρα να είναι πλέον κοντά στους 46 ίππους της Kawasaki, η Honda επανασχεδίασε τον μονόδρομο συμπλέκτη και προσφέρει ως έξτρα εξοπλισμό το quick shifter Up/Down!

Το τελευταίας γενιάς ABS φαίνεται πως θα είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις και όπως είπαμε συνεργάζεται με IMU και όχι με συμβατική ηλεκτρονική. Οι Ιάπωνες αναμένουν να δουν στην αγορά το αναβαθμισμένο μοντέλο στα μέσα Ιουλίου. Μήπως ήρθε η ώρα τέτοια μοτοσυκλετάκια να πάρουν το καράβι προς Ευρώπη;

 

Πηγή: Young Machine