Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Yamaha Tricity 300 2020: Παρουσιάστηκε στο Tόκιο [video]

Μεγαλώνει η σειρά των Tricity

Πέρσι, η Yamaha έδειξε το πρωτότυπο 3CT στην EICMA, ενώ στο Tokyo Motor Show έγινε μια μίνι παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής, με άλλο ένα μέλος να προστίθεται την οικογένεια των Tricity. Οι διαφορές μεταξύ του concept και του νέου Tricity 300 δεν είναι πάρα πολλές, αλλά τα φουτουριστικά LED φώτα στη σέλα δεν έχουν περάσει στο μοντέλο παραγωγής. Το μπροστινό σύστημα με τις αθρώσεις για τους δύο τροχούς από την άλλη, έχει μεταφερθεί αυτούσιο και είναι παρόμοιο με του Niken. Οι προβολείς είναι οι ίδιοι με του πρωτότυπου και σχεδιαστικά θυμίζουν αυτούς των πρόσφατα ανανεωμένων MT-125 και MT-150.

Το video που συνόδευε την παρουσίασή του στο Tokyo κάνει σαφές από την πρώτη στιγμή σε τι κοινό απευθύνεται, όσο και τα προτερήματά του. Καταρχάς, η Yamaha στοχεύει στους οδηγούς αυτοκινήτων που έχουν κουραστεί να περνούν αμέτρητες ώρες στο μποτιλιάρισμα και θέλουν ένα πιο ευέλικτο όχημα, που να μην χρειάζεται απαραίτητα δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας για να το χρησιμοποιήσεις. Επίσης, απευθύνεται και όσους θέλουν να αισθάνονται περισσότερη σιγουριά στους δρόμους, “πατώντας” σταθερά σε τρεις αντί για δύο τροχούς, αλλά θέλουν πιο δυνατές επιδόσεις απ’ τα υφιστάμενα Tricity. Ο κινητήρας των 300 κυβικών τεχνολογίας Blue Core, διαθέτει βελτιωμένο θάλαμο καύσης και βαλβίδες, μειώνοντας τις απώλειες ισχύος και την κατανάλωση καυσίμου.

Με πληθωρικές διαστάσεις, το Tricity 300 εστιάζει περισσότερο στο να κάνει τις αστικές μετακινήσεις -και όχι μόνο- πιο άνετες και πιο γρήγορες συγκριτικά με ένα αυτοκίνητο. Έτσι, με την ευρύχωρη σέλα και τον αποθηκευτικούς χώρο από κάτω, αποτελεί μια δελεαστική πρόταση για τους οδηγούς αυτοκινήτων ή και τους πιο κατασταλαγμένους αναβάτες που θέλουν να οδηγούν στην πόλη χωρίς την έγνοια του να υπολογίζουν τις λακκούβες, τα χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης του δρόμου και τις ράγες των τραμ. Τέλος, η Yamaha ολοκλήρωσε την παρουσίασή του, λέγοντας πως είναι αρκετά ελαφρύ για τα δεδομένα της κατηγορίας του, κάτι που θα επιβεβαιωθεί κατά την ολοκληρωμένη παρουσίασή του στην EICMA, μιας και στο Τόκιο δεν ανέφεραν τίποτε από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Tags: