Yamaha Tricity 300 2020: Παρουσιάστηκε στο Tόκιο [video]

Μεγαλώνει η σειρά των Tricity
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

25/10/2019

Πέρσι, η Yamaha έδειξε το πρωτότυπο 3CT στην EICMA, ενώ στο Tokyo Motor Show έγινε μια μίνι παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής, με άλλο ένα μέλος να προστίθεται την οικογένεια των Tricity. Οι διαφορές μεταξύ του concept και του νέου Tricity 300 δεν είναι πάρα πολλές, αλλά τα φουτουριστικά LED φώτα στη σέλα δεν έχουν περάσει στο μοντέλο παραγωγής. Το μπροστινό σύστημα με τις αθρώσεις για τους δύο τροχούς από την άλλη, έχει μεταφερθεί αυτούσιο και είναι παρόμοιο με του Niken. Οι προβολείς είναι οι ίδιοι με του πρωτότυπου και σχεδιαστικά θυμίζουν αυτούς των πρόσφατα ανανεωμένων MT-125 και MT-150.

Το video που συνόδευε την παρουσίασή του στο Tokyo κάνει σαφές από την πρώτη στιγμή σε τι κοινό απευθύνεται, όσο και τα προτερήματά του. Καταρχάς, η Yamaha στοχεύει στους οδηγούς αυτοκινήτων που έχουν κουραστεί να περνούν αμέτρητες ώρες στο μποτιλιάρισμα και θέλουν ένα πιο ευέλικτο όχημα, που να μην χρειάζεται απαραίτητα δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας για να το χρησιμοποιήσεις. Επίσης, απευθύνεται και όσους θέλουν να αισθάνονται περισσότερη σιγουριά στους δρόμους, “πατώντας” σταθερά σε τρεις αντί για δύο τροχούς, αλλά θέλουν πιο δυνατές επιδόσεις απ’ τα υφιστάμενα Tricity. Ο κινητήρας των 300 κυβικών τεχνολογίας Blue Core, διαθέτει βελτιωμένο θάλαμο καύσης και βαλβίδες, μειώνοντας τις απώλειες ισχύος και την κατανάλωση καυσίμου.

Με πληθωρικές διαστάσεις, το Tricity 300 εστιάζει περισσότερο στο να κάνει τις αστικές μετακινήσεις -και όχι μόνο- πιο άνετες και πιο γρήγορες συγκριτικά με ένα αυτοκίνητο. Έτσι, με την ευρύχωρη σέλα και τον αποθηκευτικούς χώρο από κάτω, αποτελεί μια δελεαστική πρόταση για τους οδηγούς αυτοκινήτων ή και τους πιο κατασταλαγμένους αναβάτες που θέλουν να οδηγούν στην πόλη χωρίς την έγνοια του να υπολογίζουν τις λακκούβες, τα χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης του δρόμου και τις ράγες των τραμ. Τέλος, η Yamaha ολοκλήρωσε την παρουσίασή του, λέγοντας πως είναι αρκετά ελαφρύ για τα δεδομένα της κατηγορίας του, κάτι που θα επιβεβαιωθεί κατά την ολοκληρωμένη παρουσίασή του στην EICMA, μιας και στο Τόκιο δεν ανέφεραν τίποτε από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες