Δεν θα τρέξει ο Vinales στο GP του Austin!

Αποσύρεται λόγω πένθους
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

30/9/2021

Η Aprilia ανακοίνωσε πριν από λίγο, ότι ο Maverick Vinales δεν θα συμμετέχει στο COTA MotoGP, λόγω του πένθους για τον θάνατο του ξαδέρφου του στον αγώνα των WorldSSP300 το περασμένο Σάββατο στην πίστα της Jerez.

Ο Dean Berta Vinales, ο οποίος ήταν μόλις 15 ετών και έτρεχε με την ομάδα που διηύθυνε ο πατέρας του Maverick Vinales, σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από άλλους αναβάτες μετά από πτώση που είχε.

Η δήλωση που έδωσε στην δημοσιότητα η Aprilia, κάνει λόγο για το μικρό διάστημα που έχει περάσει μετά την τραγωδία και ότι ο Vinales, με την υποστήριξη της ομάδας του, "αποφάσισε να κάνει ένα διάλλειμα… Θα υπάρξουν άλλες ευκαιρίες και αγώνες για να συνεχίσουμε το πολλά υποσχόμενο ταξίδι μας μαζί". Αναλυτικά όλη η δήλωση:

Ο Maverivk Vinales δεν θα στηθεί στην σχάρα εκκίνησης του GP of Americas το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Austin. Έχει περάσει λιγότερο από μία εβδομάδα μετά το ατύχημα του νεαρού ξαδέρφου του Maverick, Dean Berta Viñales, και αυτό το διάστημα δεν είναι αρκετό για να ανακτήσει την ηρεμία που χρειάζεται για να αγωνιστεί. Ο Maverick με την αμέριστη και απεριόριστη υποστήριξη της Aprilia Racing, αποφάσισε να απέχει για λίγο από την διαδικασία του να μάθει καλύτερα την μοτοσυκλέτα και της ομάδα του Noale."

"Ολόκληρη η οικογένεια της Aprilia Racing υποστηρίζει αυτή την απόφαση και στέκεται πλάι στον Maverick και την οικογένειά του. Θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες και άλλοι αγώνες για να συνεχίσουμε το πολλά υποσχόμενο ταξίδι μας μαζί. Ένα ταξίδι που θα πρέπει να σέβεται τους ανθρώπους που εμπλέκονται και τα συναισθήματά τους".

Το GP στο Austin είναι ο δεύτερος αγώνας που θα έχει χάσει ο Vinales, μετά τον αποκλεισμό του από την Yamaha στην Αυστρία. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αν η Aprilia θα χρησιμοποιήσει τον test rider Lorenzo Savadori, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα μετά την έλευση του Vinales, για τον αγώνα της Αμερικής.

MotoGP: Ο Bagnaia στην Aprilia για 2 + 2 χρόνια - Γιατί δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη

Η μεταγραφή του Pecco Bagnaia θεωρείται πλέον τελειωμένη υπόθεση στην Ιταλία και έχουμε μερικές σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το συμβόλαιό του
pecco_bagnaia
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/4/2026

Πάει ήδη αρκετός καιρός που μια σειρά από βαρύγδουπες μεταγραφές αναμένονται στα υψηλότερα κλιμάκια του MotoGP. Τις έχουμε αναλύσει διεξοδικά, ωστόσο ακόμη καμιά δεν έχει ανακοινωθεί, παρότι σχεδόν όλες θεωρούνται σίγουρες και υπάρχει λόγος γι’ αυτό.

Η εκκρεμότητα που έχει αποτρέψει όλες τις επίσημες ανακοινώσεις μετακινήσεων αναβατών έγκειται στη συμφωνία που θα υπογράψουν οι Dorna, κατασκευαστές και ομάδες ενόψει της νέας εποχής του MotoGP από το 2027. Σύμφωνα με αυτή, προβλέπεται ελάχιστος εγγυημένος μισθός για τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας, αλλά και αυξημένα έσοδα για τις ομάδες. Όσο όμως δεν πέφτουν οι υπογραφές, οι ομάδες τηρούν στάση αναμονής και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν επισημοποιηθεί οι μετακινήσεις των Fabio Quartararo στη Honda, Pedro Acosta στη Ducati, Jorge Martin στη Yamaha, Pecco Bagnaia στην Aprilia και Alex Marquez στην KTM.

Ειδικότερα για τον Bagnaia, ο ιταλικός Τύπος μεταφέρει μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τον πρωταθλητή του 2022-2023. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός φέρεται να έχει υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με την Aprilia, με εγγυημένα τα δύο πρώτα χρόνια και οψιόν ανανέωσης για άλλα δύο.

Μαζί με τον Bagnaia θα μετακινηθεί και ο αρχιμηχανικός του, Cristian Gabarrini, στη νέα ομάδα. Ο Gabarrini ήταν μηχανικός τους Casey Stoner στη Ducati και είχε ακολουθήσει τον Αυστραλό πρωταθλητή όταν εκείνος μεταγράφτηκε στη Honda, πράξη που φαίνεται να επαναλαμβάνει τώρα με τον Bagnaia.

Καλό θα ήταν πάντως να ρίξουμε λίγο νερό στο κρασί μας, καθώς υπάρχουν κάποιες παράμετροι που θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση. Αφενός η απόδοση του Jorge Martin με την Aprilia δείχνει πως η σύνδεση του Ισπανού με την RS-GP οδεύει σε πολύ καλό δρόμο και τα δυνατά αποτελέσματα θα μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση στο γκαράζ της Aprilia. Με τον Marco Bezzecchi δεμένο (με παπά και με κουμπάρο) με την Aprilia, ενδεχόμενη παραμονή του Martin θα σήμαινε πως δεν υπάρχει χώρος γι’ άλλον.

Από την άλλη, στη Ducati εκκρεμεί η υπογραφή ανανέωσης του Marc Marquez και, αν ο Ισπανός πρωταθλητής αποφασίσει να βάλει τέλος στην καριέρα του μετά τη φετινή χρονιά (ως έχει ακουστεί, ειδικά αν πάρει το 10ό του πρωτάθλημα φέτος), ίσως στο Borgo Panigale να δουν με διαφορετικό μάτι τον Bagnaia που, αν μη τι άλλο, τους έχει φέρει δύο τίτλους και είναι και Ιταλός, αγαπημένος του κοινού.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η φετινή μεταγραφική περίοδος έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον με όλους τους πρωτοκλασάτους αναβάτες να είναι σε φάση αλλαγής ομάδας.

 

Ετικέτες