Marc Marquez - Επίσημα καβάλα στην Ducati GP23 το 2024

Η καλύτερη βάση με τα σημερινά δεδομένα, μένει να δούμε αν θα υπάρχει αισθητή διαφορά με την GP24
motomag MotoGP – O Marquez το 2024 θα οδηγεί την Ducati GP23
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/10/2023

O Marc Marquez ο οποίος την επόμενη χρονιά θα αγωνιστεί με την ομάδα της Gresini Racing Team, ανακοίνωσε πως στο ντεμπούτο του με την περιφερειακή ομάδα της Ducati θα έχει στη διάθεση του την GP23 -όπως αναμενόταν- και όχι την επερχόμενη GP24.

Κατά τη διάρκεια μιας παρέλασης αναβατών στην πίστα της Αυστραλίας λίγο πριν το GP εκεί, ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda -που ηγήθηκε της συγκεκριμένης παρέλασης καβάλα σε ένα CBR 1000RR-R Fireblade SP, ερωτήθηκε για το ποια μοτοσυκλέτα θα οδηγεί την επόμενη χρονιά, με τον Marquez να απαντά πως το 2024 θα τον δούμε επάνω σε μια GP23. Αυτό λίγο πολύ ήταν γνωστό καθώς όπως γνωρίζουμε τη νέα GP24 θα έχουν στη διάθεση τους μόνο οι αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας Ducati Lenovo Team, Francesco Bagnaia και Enea Bastianini, και εκείνοι της Prima Pramac Racing -Jorge Martin και Franco Morbidelli.

Ο Marquez ανέφερε επίσης πως: "Η επόμενη χρονιά θα είναι ενδιαφέρουσα. Θα έχω τη μοτοσυκλέτα που θα έχει κερδίσει το φετινό πρωτάθλημα, αλλά δεν ξέρω πώς θα είναι η εξέλιξή της".

Μπορεί ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez την επόμενη χρονιά να αγωνίζεται με την GP23 ωστόσο αναλογιζόμενοι πως οι Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team), Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team), Alex Marquez (Gresini Racing Team) και Fabio Di Giannantonio (Gresini Racing Team), έχουν καταφέρει τη φετινή χρονιά να πρωταγωνιστήσουν σε πολλά GP με την GP22 τότε οι πιθανότητες να είναι με το καλημέρα ανταγωνιστικός ο Ισπανός είναι πολύ ρεαλιστικές. Τέλος μην ξεχνάμε πως υπάρχει και η περίπτωση η νέα GP24 να είναι... χειρότερη της GP23, αν και με τον Gigi στο τιμόνι, η πιθανότητα αυτή είναι απειροελάχιστη.

MotoGP
Ετικέτες

Joan Mir - Υπέγραψε για δυο ακόμη χρόνια με το HRC

Παρά τις πτώσεις, τους μόλις 13 βαθμούς φέτος και τα παράπονα
Joan Mir - Για 2 ακόμη χρόνια στο HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2024

Ο Joan Mir και η Honda ανανέωσαν τη συνεργασία τους στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP για δύο ακόμη χρόνια, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2020 (έχει και έναν ακόμα τίτλο στη Moto3 το 17) να μένει με τους Ιάπωνες, παρά τη δυστοκία στην εξέλιξη της RC213V, που έχουν φέρει στον εργοστασιακό αναβάτη του HRC μόλις 13 βαθμούς σε 9 γύρους.

Ο Ισπανός αναβάτης που είχε διαπρέψει με τη Suzuki, πριν το Hamamatsu αποσυρθεί από τους αγώνες, έχει να θυμάται μια 5η θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμά του το 2023 -στον αγώνα της Κυριακής στο GP της Ινδίας-, ενώ το 2024 η κατάσταση είναι δραματική, καθώς συνήθως ο Mir τερματίζει στις θέσεις 15-20, ενώ έχει συλλέξει πολλά DNF με επίσης πολλές τούμπες.

Joan Mir

Όπως και να έχει, η ιαπωνική ομάδα και ο ψηλός (1.81) αναβάτης από τη Μαγιόρκα θα βρίσκονται μαζί το 2025 και το 2026, με στόχο την επιτυχημένη εξέλιξη της RC213V ώστε να γίνει η εμβληματική big H και πάλι νικηφόρα.

Το συμβόλαιο Mir-Honda σημαίνει πως για το 2025 τουλάχιστον η σύνθεση της εργοστασιακής Honda θα παραμείνει ίδια, αφού και ο Marini (που φέτος έχει συλλέξει… έναν βαθμό) έχει υπογράψει νέα διετή συμφωνία.

Ετικέτες