MotoGP: Απολογία Vinales για τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόφαση της Yamaha

Ζητά συγνώμη ο Vinales
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/8/2021

Σε ένα σύντομο μήνυμα προχώρησε ο Vinales με φανερή τάση να αποκλιμακώσει την κατάσταση και χωρίς να δίνει κάποια εξήγηση για την συμπεριφορά, όπως τουλάχιστον αυτή καταγράφηκε εδώ, ή να αναφερθεί στους λόγους με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, πέρα από όλα όσα έχουν ήδη ειπωθεί. Θυμίζουμε πως η Yamaha αποφάσισε με ανακοίνωσή της να τον αποσύρει από αυτό τον αγώνα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί μαζί τους μέχρι το τέλος της σεζόν, όταν και λήγει η συνεργασία τους.

«Όπως ξέρετε αυτή η κατάσταση είναι στενάχωρη, στο τέλος είχα μεγάλη απογοήτευση. Θέλω να απολογηθώ και να ζητήσω συγνώμη από την Yamaha, καθώς όλα ανάγονται στην απογοήτευση που είχα και στον θυμό.

Τους τελευταίους γύρους οδήγησα την μοτοσυκλέτα με διαφορετικό τρόπο, υπήρχε μία μεγάλη έκπληξη συναισθημάτων απογοήτευσης και θυμού, σε κάθε περίπτωση δεν θα ήθελα ποτέ να υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για κάποιον άλλο ή και για εμένα και στο τέλος της ημέρας είμαι πολύ λυπημένος με την τροπή των πραγμάτων.

Ήταν, και είναι, δύσκολο να βλέπω τους συναθλητές μου να οδηγούν και να είμαι θεατής, είμαι μαχητής, θέλω να δίνω μάχη σε κάθε γύρο, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μία απόφαση της Yamaha που την σέβομαι. Είμαι ακόμη οδηγός της Yamaha και σέβομαι την απόφασή τους.»

Η Yamaha δεν έχει πάρει ακόμη κάποια απόφαση, τουλάχιστον επίσημα, ωστόσο παρά την συγνώμη του Vinales είναι μικρό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ενεργό δράση με δική τους μοτοσυκλέτα αυτή την σεζόν.

Ετικέτες

WSBK - Danilo Petrucci: Και επίσημα στην BMW το 2026

Θα αντικαταστήσει τον Toprak Razgatlioglu που πάει MotoGP
Petrucci
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/8/2025

Όπως είχατε διαβάσει και εδώ, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που έδειχναν ότι ο Danilo Petrucci υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα ROKiT BMW Motorrad WorldSBK για τη σεζόν 2026. Έτσι οι δύο πλευρές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike 2026.

Μετά από τρία χρόνια με την Barni Spark Racing, ο Ιταλός μετακομίζει στη Βαυαρική εταιρεία για να αγωνιστεί για μία εργοστασιακή ομάδα. Μάλιστα ο Ιταλός θα έχει από την αρχή υψηλές προσδοκίες, καθώς αντικαθιστά τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2024 Toprak Razgatlioglu, που είναι και φέτος πρώτος στην γενική κατάταξη και θα είναι μέλος του grid του MotoGP από την επόμενη σεζόν.

Ο Petrucci δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ενταχθώ στην BMW Motorrad Motorsport για την επόμενη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και περήφανος που θα οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα που φέρει σήμερα τον αριθμό ένα. Ήταν στόχος μου να οδηγήσω μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, γιατί θέλω πραγματικά να αγωνιστώ για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Πιστεύω λοιπόν ότι αυτό είναι το βήμα που χρειαζόμουν για να φτάσω στη θέση που θα μου επιτρέψει να πετύχω αυτόν τον στόχο. Ανυπομονώ να ενταχθώ στην ομάδα και θέλω να ευχαριστήσω όλους στην BMW και όλους όσους με υποστηρίζουν από την πατρίδα μου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Barni Spark Racing Team για αυτά τα τρία χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και για το ότι μου έδωσε τη δυνατότητα να ενταχθώ σε μια εργοστασιακή ομάδα, που ήταν ο στόχος μου”

Από την πλευρά της εταιρείας ο Sven Blusch, επικεφαλής της BMW Motorrad Motorsport, πρόσθεσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Danilo Petrucci στην οικογένεια της BMW Motorrad Motorsport το 2026. Είμαστε σίγουροι ότι με τον Danilo θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία μας στο WorldSBK. Η μεταγραφή του στη BMW Motorrad Motorsport είναι κάτι περισσότερο από ένα νέο συμβόλαιο – είναι μια αναγνώριση της σκληρής δουλειάς που έχει καταβάλει καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Ο Danilo έχει κερδίσει με το παραπάνω τη θέση του ως εργοστασιακός αναβάτης και είμαστε πεπεισμένοι ότι το πάθος και το ταλέντο του θα βοηθήσουν την ομάδα μας να προχωρήσει μπροστά”.