MotoGP: Ο Bagnaia στην Aprilia για 2 + 2 χρόνια - Γιατί δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη

Η μεταγραφή του Pecco Bagnaia θεωρείται πλέον τελειωμένη υπόθεση στην Ιταλία και έχουμε μερικές σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το συμβόλαιό του
pecco_bagnaia
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/4/2026

Πάει ήδη αρκετός καιρός που μια σειρά από βαρύγδουπες μεταγραφές αναμένονται στα υψηλότερα κλιμάκια του MotoGP. Τις έχουμε αναλύσει διεξοδικά, ωστόσο ακόμη καμιά δεν έχει ανακοινωθεί, παρότι σχεδόν όλες θεωρούνται σίγουρες και υπάρχει λόγος γι’ αυτό.

Η εκκρεμότητα που έχει αποτρέψει όλες τις επίσημες ανακοινώσεις μετακινήσεων αναβατών έγκειται στη συμφωνία που θα υπογράψουν οι Dorna, κατασκευαστές και ομάδες ενόψει της νέας εποχής του MotoGP από το 2027. Σύμφωνα με αυτή, προβλέπεται ελάχιστος εγγυημένος μισθός για τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας, αλλά και αυξημένα έσοδα για τις ομάδες. Όσο όμως δεν πέφτουν οι υπογραφές, οι ομάδες τηρούν στάση αναμονής και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν επισημοποιηθεί οι μετακινήσεις των Fabio Quartararo στη Honda, Pedro Acosta στη Ducati, Jorge Martin στη Yamaha, Pecco Bagnaia στην Aprilia και Alex Marquez στην KTM.

Ειδικότερα για τον Bagnaia, ο ιταλικός Τύπος μεταφέρει μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τον πρωταθλητή του 2022-2023. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός φέρεται να έχει υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με την Aprilia, με εγγυημένα τα δύο πρώτα χρόνια και οψιόν ανανέωσης για άλλα δύο.

Μαζί με τον Bagnaia θα μετακινηθεί και ο αρχιμηχανικός του, Cristian Gabarrini, στη νέα ομάδα. Ο Gabarrini ήταν μηχανικός τους Casey Stoner στη Ducati και είχε ακολουθήσει τον Αυστραλό πρωταθλητή όταν εκείνος μεταγράφτηκε στη Honda, πράξη που φαίνεται να επαναλαμβάνει τώρα με τον Bagnaia.

Καλό θα ήταν πάντως να ρίξουμε λίγο νερό στο κρασί μας, καθώς υπάρχουν κάποιες παράμετροι που θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση. Αφενός η απόδοση του Jorge Martin με την Aprilia δείχνει πως η σύνδεση του Ισπανού με την RS-GP οδεύει σε πολύ καλό δρόμο και τα δυνατά αποτελέσματα θα μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση στο γκαράζ της Aprilia. Με τον Marco Bezzecchi δεμένο (με παπά και με κουμπάρο) με την Aprilia, ενδεχόμενη παραμονή του Martin θα σήμαινε πως δεν υπάρχει χώρος γι’ άλλον.

Από την άλλη, στη Ducati εκκρεμεί η υπογραφή ανανέωσης του Marc Marquez και, αν ο Ισπανός πρωταθλητής αποφασίσει να βάλει τέλος στην καριέρα του μετά τη φετινή χρονιά (ως έχει ακουστεί, ειδικά αν πάρει το 10ό του πρωτάθλημα φέτος), ίσως στο Borgo Panigale να δουν με διαφορετικό μάτι τον Bagnaia που, αν μη τι άλλο, τους έχει φέρει δύο τίτλους και είναι και Ιταλός, αγαπημένος του κοινού.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η φετινή μεταγραφική περίοδος έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον με όλους τους πρωτοκλασάτους αναβάτες να είναι σε φάση αλλαγής ομάδας.

 

Ετικέτες

MotoGP, Aragon, Practice: Πρώτος ο Bezzecchi - Καταρρίφθηκε δύο φορές το ρεκόρ πίστας

Πριν τον Ιταλό, είχε κάνει ρεκόρ και ο Marc Marquez
bezzecchi
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/8/2026

Το σημερινό Practice στην Aragon ήταν εκπληκτικό με τους αναβάτες να γράφουν εξαιρετικούς χρόνους, με το ρεκόρ πίστας να σπάει δύο φορές, αρχικά από τον Marc Marquez και στη συνέχεια από τον Marco Bezzecchi, που πήρε και την πρώτη θέση.

Ο Marc Marquez συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στις ελεύθερες δοκιμές και έγραψε γρήγορα χρόνο κάτω από το 1:47 και συγκεκριμένα 1:46:320. Τρία δέκατα πίσω του βρέθηκε ο Pedro Acosta και λίγο πιο πίσω ο Marco Bezzecchi. Την πρώτη πεντάδα έκλεισαν οι Jorge Martin και ο Alex Marquez. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Johann Zarco, που επέστρεψε μετά από πολύ καιρό και ανέβηκε έως και την έβδομη θέση.

Λίγο αργότερα, ο Fabio Di Giannantonio έκανε έναν πολύ γρήγορο γύρο και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από τον Marc Marquez. Γρήγορα ο Bezzecchi απάντησε στον συμπατριώτη του και πέρασε αυτός δεύτερος, ενώ αμέσως μετά απείλησε στα ίσια τον χρόνο του Marquez, αφού σημείωσε χρόνο μόλις 40 χιλιοστά πάνω από εκείνον του Ισπανού.

Στο τελευταίο τέταρτο, οι αναβάτες φόρεσαν φρέσκα ελαστικά για να γράψουν τον ταχύτερο δυνατό τους γύρο. Ο Fermin Aldeguer που βρισκόταν στην 11η θέση, έγραψε έναν απίστευτο γύρο και έγραψε 1:45:909, που ήταν πολύ κοντά στο ρεκόρ πίστας και πέρασε πρώτος, ενώ την ίδια στιγμή ο Jack Miller είχε πτώση. Ο Martin πέρασε δεύτερος και ο Acosta τρίτος, ενώ ο Bezzecchi πέρασε πρώτος για λίγο, αφού ο Marc Marquez έκανε νέο ρεκόρ πίστας- σπάζοντας το δικό του, με 1:45:493, με τον αδερφό του να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση.

Και εκεί που είχαμε πιστέψει πως ο Marc Marquez δεν θα κινδυνέψει μετά απ’ αυτό τον χρόνο, ήρθε ο Bezzecchi και έγραψε 1:45:455, κάνοντας νέο ρεκόρ πίστας, εκθρονίζοντας τον Marc Marquez από την κορυφή.

Ο Zarco μπήκε στην 10άδα την τελευταία στιγμή και πήρε την πρόκριση απευθείας για την Q2, την ώρα που ο Alex Marquez πέρασε στην δεύτερη θέση, μπροστά από τον Marc.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε τον ταχύτερο χρόνο ανά αναβάτη (οι δέκα πρώτοι αναβάτες προκρίνονται απευθείας στην Q2):

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

1:45.45

2

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

1:45.46

3

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

1:45.49

4

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1:45.75

5

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

1:45.89

6

Raul Fernandez

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

1:45.95

7

Jorge Martin

Aprilia Racing

1:46.02

8

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

1:46.06

9

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1:46.21

10

Johann Zarco

Castrol Honda LCR

1:46.29

11

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

1:46.30

12

Luca Marini

Honda HRC Castrol

1:46.37

13

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

1:46.48

14

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1:46.61

15

Joan Mir

Honda HRC Castrol

1:46.62

16

Alex Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1:46.70

17

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

1:46.94

18

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

1:47.00

19

Jack Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1:47.09

20

Pol Espargaro

Red Bull KTM Tech3

1:47.18

21

Toprak Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1:47.35

22

Lorenzo Savadori

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

1:47.70