WSSP300 2023, Γιάννης Περιστεράς: 16ος και 20ος στα δύο σκέλη της Βαρκελώνης

Δυνατός στον δεύτερο αγώνα, όπου και τερμάτισε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή
Γιάννης Περιστεράς, Καταλονία 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/5/2023

Στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθήματος Supersport300 του WSBK, στον γύρο της Βαρκελώνης για το 2023, ο Γιάννης Περιστεράς κατάφερε να προκριθεί 29ος, για να τερματίσει 16ος στον πρώτο αγώνα, και 20ος στον δεύτερο -όπου βρέθηκε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή.

Στον 1ο αγώνα της Catalunya, έναν αγώνα με δέκα πτώσεις και ισάριθμες εγκαταλείψεις αναβατών, ο Γιάννης Περιστεράς κατάφερε να τερματίσει στην 16η θέση της τελικής κατάταξης, 17,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο J. Buis.

Στον 2ο αγώνα στη Βαρκελώνη, ο Έλληνας αναβάτης βελτίωσε τους χρόνους του, καταφέρνοντας να τερματίσει 20ος μεν, αλλά μόλις 2,979 δευτερόλεπτα πίσω από τον 1ο, M. Gennai, μένοντας με το μεγάλο γκρουπ των πρώτων μέχρι το τέλος.

Γιάννης Περιστεράς

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός ProGP Racing: “Κατάφερα επιτέλους να κάνω έναν καλό αγώνα και να νιώσω τη χαρά του να είμαι μέρος του γκρουπ που δίνει τη μάχη για το βάθρο, μέχρι τον τελευταίο γύρο. Στις λεπτομέρειες είχα ένα μικρό πρόβλημα στη γρήγορη επαναφορά της πίσω ανάρτησης και στον τελευταίο γύρο στην προτελευταία στροφή, που πήγα ιδιαίτερα δυνατά, έχασα την πρόσφυση πίσω, λόγω του ότι το λάστιχο είχε φθάσει στο όριό του. Είναι η πρώτη φορά που είμαι τόσο κοντά στον νικητή και μάλιστα καλύπτοντας μεγάλο μέρος της διαφοράς που έχασα στον πρώτο γύρο, αφού από τη 10η σειρά πρέπει να κάνω αρκετά μεγαλύτερη απόσταση από αυτούς που ξεκινούν από τις δύο πρώτες σειρές. Θα επικεντρωθούμε στο να βελτιώσουμε κι άλλο τη θέση μας στις Κατατακτήριες. Ευχαριστώ τους χορηγούς μου, την οικογένειά μου και όλους όσους υποστηρίζουν την προσπάθειά μας”.

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, KARASSULIS International Transport, House Of Wheels, SIXT, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, MGP.gr, Peristeras Tyres.

Ετικέτες

WorldSBK 2026: Χάνει τον πρώτο γύρο στο Phillip Island ο Chantra

Τον αντικαθιστά ο Nagashima - Αλλαγές τελευταίας στιγμής για τη Honda HRC στην Αυστραλία
Chantra
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

30/1/2026

Ο Somkiat Chantra μένει εκτός δοκιμών αλλά και πρεμιέρας λόγω τραυματισμού, με τη θέση του στην εργοστασιακή Honda να καταλαμβάνει ο δοκιμαστής της ομάδας, Tetsuta Nagashima, ενώ θα συμμετάσχει και ο Ryan Vickers ως wildcard.

Ο Somkiat Chantra δεν θα μπορέσει τελικά να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν 2026 στο Phillip Island. Ο Ταϊλανδός αναβάτης της Honda HRC συνεχίζει την αποθεραπεία του μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε σε προπόνηση στις αρχές Ιανουαρίου και το οποίο τον οδήγησε στο χειρουργείο και στα δύο του χέρια.

https://www.facebook.com/groups/35806458272/?locale=el_GR

Παρότι στην ιατρική επανεκτίμηση της 28ης Ιανουαρίου αφαιρέθηκαν οι γύψοι και η πορεία της αποκατάστασης κρίθηκε θετική, το ιατρικό επιτελείο έκρινε ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να αγωνιστεί, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Αυστραλία στις 20 - 22 Φεβρουαρίου.

Nagashima

Τη θέση του Chantra στην εργοστασιακή Honda HRC θα πάρει ο Ιάπωνας δοκιμαστής της ομάδας, Tetsuta Nagashima. Ο πρώην αναβάτης Moto2 έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη της Honda CBR1000RR-R SP μέσα στο 2026, έχοντας συμπληρώσει τους περισσότερους γύρους από όλους τους δοκιμαστές της ομάδας στις τέσσερις μέχρι τώρα ημέρες επίσημων δοκιμών. Στο Phillip Island θα αγωνιστεί στο πλευρό του βασικού αναβάτη Jake Dixon, σχηματίζοντας το εργοστασιακό δίδυμο της Honda για την πρεμιέρα της χρονιάς.

Παράλληλα, το ιαπωνικό εργοστάσιο θα έχει και τρίτη παρουσία στην Αυστραλία, καθώς ο Βρετανός Ryan Vickers, αναβάτης του βρετανικού πρωταθλήματος BSB, θα συμμετάσχει ως wildcard, επιστρέφοντας έτσι στο paddock του WorldSBK για έναν ακόμη αγώνα.

Chantra

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η Honda HRC ανέφερε: "Ο Somkiat Chantra αντικαθίσταται από τον Tetsuta Nagashima για τον 1ο γύρο του WorldSBK. Παρά τη θετική πορεία της αποκατάστασής του, ο Somkiat Chantra δεν θα είναι έτοιμος να συμμετάσχει στον εναρκτήριο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike στο Phillip Island. Με βάση το χρονοδιάγραμμα της ανάρρωσης, τη θέση του θα πάρει ο επίσημος δοκιμαστής Tetsuta Nagashima, ο οποίος θα αγωνιστεί μαζί με τον Jake Dixon στην εργοστασιακή ομάδα της Honda. Τη σύνθεση της Honda για τον πρώτο γύρο συμπληρώνει ο Ryan Vickers, που θα συμμετάσχει ως wildcard."

Έτσι, η Honda ξεκινά τη σεζόν 2026 με αναγκαστικές αλλά στρατηγικές αλλαγές, ελπίζοντας ότι η εμπειρία του Nagashima και η επιπλέον παρουσία του Vickers θα βοηθήσουν την ομάδα να παραμείνει ανταγωνιστική, μέχρι ο Chantra να είναι ξανά απόλυτα έτοιμος να επιστρέψει στη δράση.