WSSP300 2023, Γιάννης Περιστεράς: 16ος και 20ος στα δύο σκέλη της Βαρκελώνης

Δυνατός στον δεύτερο αγώνα, όπου και τερμάτισε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή
Γιάννης Περιστεράς, Καταλονία 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/5/2023

Στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθήματος Supersport300 του WSBK, στον γύρο της Βαρκελώνης για το 2023, ο Γιάννης Περιστεράς κατάφερε να προκριθεί 29ος, για να τερματίσει 16ος στον πρώτο αγώνα, και 20ος στον δεύτερο -όπου βρέθηκε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή.

Στον 1ο αγώνα της Catalunya, έναν αγώνα με δέκα πτώσεις και ισάριθμες εγκαταλείψεις αναβατών, ο Γιάννης Περιστεράς κατάφερε να τερματίσει στην 16η θέση της τελικής κατάταξης, 17,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο J. Buis.

Στον 2ο αγώνα στη Βαρκελώνη, ο Έλληνας αναβάτης βελτίωσε τους χρόνους του, καταφέρνοντας να τερματίσει 20ος μεν, αλλά μόλις 2,979 δευτερόλεπτα πίσω από τον 1ο, M. Gennai, μένοντας με το μεγάλο γκρουπ των πρώτων μέχρι το τέλος.

Γιάννης Περιστεράς

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός ProGP Racing: “Κατάφερα επιτέλους να κάνω έναν καλό αγώνα και να νιώσω τη χαρά του να είμαι μέρος του γκρουπ που δίνει τη μάχη για το βάθρο, μέχρι τον τελευταίο γύρο. Στις λεπτομέρειες είχα ένα μικρό πρόβλημα στη γρήγορη επαναφορά της πίσω ανάρτησης και στον τελευταίο γύρο στην προτελευταία στροφή, που πήγα ιδιαίτερα δυνατά, έχασα την πρόσφυση πίσω, λόγω του ότι το λάστιχο είχε φθάσει στο όριό του. Είναι η πρώτη φορά που είμαι τόσο κοντά στον νικητή και μάλιστα καλύπτοντας μεγάλο μέρος της διαφοράς που έχασα στον πρώτο γύρο, αφού από τη 10η σειρά πρέπει να κάνω αρκετά μεγαλύτερη απόσταση από αυτούς που ξεκινούν από τις δύο πρώτες σειρές. Θα επικεντρωθούμε στο να βελτιώσουμε κι άλλο τη θέση μας στις Κατατακτήριες. Ευχαριστώ τους χορηγούς μου, την οικογένειά μου και όλους όσους υποστηρίζουν την προσπάθειά μας”.

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, KARASSULIS International Transport, House Of Wheels, SIXT, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, MGP.gr, Peristeras Tyres.

Ετικέτες

Motul WSBK - O Petrucci θα χάσει το Assen λόγω τραυματισμού

Το βάπτισμα του πυρός θα πάρει ο Nicholas Spinelli που προέρχεται από τη MotoE
motomag Motul WSBK – O Petrucci θα χάσει το Assen λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Ο Danilo Petrucci ο οποίος φιγουράρει στην έκτη θέση της βαθμολογίας του Motul WSBK, δεν θα βρίσκεται στον αγώνα τoυ Assen, καθώς αναρρώνει από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια προπόνησης motocross στην Ιταλία.

Ο αναβάτης της Barni Spark Racing Team ο οποίος δήλωσε πως είχε την πιο τρομακτική πτώση στην ζωή του με motocross μοτοσυκλέτα, θα χρειαστεί να μείνει στα “pits” για μερικές εβδομάδες καθώς μετά το ατύχημα απέκτησε αρκετά παράσημα -σπασμένα δόντια, σπασμένο σαγόνι σε δύο σημεία καθώς και σπασμένη κλείδα και ωμοπλάτη.

Το θετικό για τον Ιταλό αναβάτη είναι πως ο θεσμός του Motul WSBK μετά τον αγώνα του Assen θα έχει επτά εβδομάδες διάλειμμα κάτι που σημαίνει πως ο Petrux θα προλάβει τον εντός έδρας αγώνα στο Misano.

Spinelli

Τη θέση του τραυματία Petrucci θα πάρει ο συμπατριώτης του Nicholas Spinelli ο οποίος αγωνίζεται στην MotoE με την Tech3 E-Racing. O Spinelli θα έχει δύσκολο έργο καθώς δεν έχει αγωνιστεί ξανά στη μεγάλη κατηγορία, με τον ίδιο όμως να έχει κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα CIV Moto3 ενώ πέρυσι αγωνίζονταν στο WorldSSP με την ομάδα της Yamaha.

Ο Spinelli έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως αντικαταστάτης του Petrucci: "Λυπάμαι πολύ για το ατύχημα του Danilo και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να τα πάω καλά και να απολαύσω αυτή την εμπειρία”.

Η ατυχία του ενός είναι η ευκαιρία του άλλου στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό και αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί ο Nicholas Spinelli το προσεχές Σαββατοκύριακο στον αγώνα της Ολλανδίας.

Spinelli
Ετικέτες