Αλέξανδρος Παπαγεωργίου - Δυο νίκες για το BMU και δυο 3ες θέσεις για το Alpe Adria στο Brno!

O Έλληνας πολυπρωταθλητήςμε τη Yamaha R6 προηγείται βαθμολογικά στην κατηγορία του στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα
Άλεξ Παπαγεωργίου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/7/2024

Ο επτάκις πρωταθλητής Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη φορά με την ομάδα του “ZenOne Racing” στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα BMU, το οποίο συνέπεσε με το πρωτάθλημα Alpe Adria στην κατηγορία SSP600, με τη Yamaha R6 του στο Brno της Τσεχίας. Εκεί ο "Alex75" πήρε 2 νίκες στο Βαλκανικό και 2 τρίτες θέσεις στο Alpe Adria!

Ο Παπαγεωργίου έδωσε εξαιρετικές μάχες με τους Πρωταθλητές του Alpe Adria, όπου το επίπεδο και οι ομάδες είναι πιο επαγγελματικές και υποστηριζόμενες εργοστασιακά. Παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό και τις δυσκολίες, κατάφερε να κατακτήσει το ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στους δύο αγώνες για το BMU, όπου προηγείται βαθμολογικά, και δυο 3ες θέσεις για το πρωτάθλημα Alpe Adria.

Άλεξ Παπαγεωργίου - Zen One Racing

Ο ίδιος δήλωσε: "Ολοκληρώθηκαν δύο ιδιαίτερα απαιτητικοί και δύσκολοι αγώνες στην πίστα Brno της Τσεχίας. Ο αγώνας της Κυριακής ήταν ακόμη πιο δύσκολος, καθώς δώσαμε μάχη με τον Πρωταθλητή του Alpe Adria, ο οποίος αγωνιζόταν με μια Ducati 950cc. Το επίπεδο του ανταγωνισμού ήταν εξαιρετικά υψηλό, με τις ομάδες να διαθέτουν επαγγελματική υποστήριξη και να είναι άμεσα συνδεδεμένες με εργοστασιακές ομάδες. Παρόλα αυτά με τις άψογες ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας μου από την ομάδα μου ZenOne Racing, το πείσμα μου να φέρω πάλι την ελληνική σημαία στο πρώτο σκαλί του βάθρου για το πρωτάθλημα BMU 24’ και τη συστηματική προπόνηση στην ARP academy, κατάφερα να τερματίσω στην πρώτη θέση και στους δύο αγώνες, καθώς και να κατακτήσω δύο τρίτες θέσεις στο ευρωπαϊκό! Προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο αγώνα στη Ρουμανία, όπου θα είναι και η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ στη συγκεκριμένη πίστα."

Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

Η ομάδα του Zen One Racing δήλωσε : "Έχοντας ως δεδομένα τον περσινό εντυπωσιακό αγώνα του Άλεξ στην ίδια πίστα, όπου και κατέκτησε την πρώτη θέση, ήμασταν γεμάτοι αισιοδοξία καθώς από πέρυσι είχαμε καταφέρει να βρούμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας για να μπορέσει να κερδίσει. Φέτος είμαστε ακόμη πιο προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι, τόσο ο Άλεξ όσο και εμείς ως ομάδα. Στόχος μας ήταν όχι μόνο να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ, αλλά και να κυριαρχήσει ξανά, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και τις δυο μέρες όπως κι έγινε. Η σκληρή δουλειά, η αφοσίωση και η συνεχής βελτίωση είναι τα στοιχεία που μας δίνουν τη βεβαιότητα πως ο Άλεξ θα παραμείνει στην κορυφή."

Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

Την προσπάθεια του Άλεξ στηρίζουν οι: @А.М.ПАПАГΕΩΡΓΙΟΥ MOTO @Peristeras Nikos Tyres @ZenOneRacing @Dimitris DimSt @Papanikolaou @Αντώνης Μερεμέτης @Panos Petropoulos @Tzortzopoulos Moto Fashion & Accessories @Dunlop @Yamaha Racing @Pandora alarms @Ermax @Georgopoulos Racing @ARP racing academy @Dimosthenis Mavropoulos @Christos Fragkos @Dimi Diats @Nikos Mouratis @Γιάννης Ψύλλας @Nikos Plakalis @Ms.Speedie @Maria Sertsou @ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ QUANTUM @axcell Energy Solution @REKTIFIE TZIOLAS

Ετικέτες

Suzuka 8 Hours 2024 – H Ηοnda κερδίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με μπροστάρη τον Zarco [VIDEO]

Χαμόγελα μετά από πολύ καιρό για τον Johann Zarco ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο έστω και σε αγώνα Endurance
Honda - Νίκησε στις 8 ώρες της Suzuka για το 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/7/2024

H ομάδα HRC Japan Post η οποία αποτελούταν από τους Johann Zarco, Teppei Nagoe και Takumi Takahashi κατάφερε να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στον διάσημο αγώνα αντοχής, με τις Yamalube YART Yamaha EWC και Yoshimura SERT Motul να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Οι 8 ώρες της Suzuka αποτέλεσαν τον 3ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής και όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην ομάδα της HRC Japan Post καθώς ο Johann Zarco είχε έρθει στην ιαπωνική πίστα με σκοπό να βοηθήσει την Honda να κατακτήσει ακόμη μία νίκη στον διάσημο αγώνα αντοχής.

H ομάδα HRC Japan Post η οποία αποτελούταν από τους Johann Zarco, Teppei Nagoe και Takumi Takahashi κατάφερε να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στον διάσημο αγώνα αντοχής, με τις Yamalube YART Yamaha EWC και Yoshimura SERT Motul να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Οι 8 ώρες της Suzuka αποτέλεσαν τον 3ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής και όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην ομάδα της HRC Japan Post καθώς ο Johann Zarco είχε έρθει στην ιαπωνική πίστα με σκοπό να βοηθήσει την Honda να κατακτήσει ακόμη μία νίκη στο διάσημο αγώνα αντοχής. Η ομάδα της HRC Japan Post ξεκίνησε τον αγώνα από την τρίτη θέση με τον Takumi Takahashi να έχει αναλάβει το πρώτο stint του αγώνα. Ο Ιάπωνας κατάφερε επιστρέφοντας στα pits να έχει φέρει την Honda CBR1000RR-R Fireblade SP στην πρώτη θέση της κατάταξης. Στη συνέχεια αυτός που ανέλαβε δράση ήταν ο Johann Zarco ο οποίος με σταθερό γυρολόγιο κατάφερε να αυξήσει και άλλο τη διαφορά από τους υπόλοιπους. Φτάνοντας στα μισά του αγώνα η HRC Japan Post είχε καταφέρει να ελέγχει τον αγώνα ωστόσο λίγο αργότερα τα πράγματα θα δυσκόλευαν για την ιαπωνική ομάδα. Μία ποινή 40 δευτερολέπτων ελέω παράβασης στο pitstop έφερε την Yamalube YART Yamaha EWC σε απόσταση βολής λίγο πριν το τέλος του αγώνα.. Ωστόσο οι αναβάτες της HRC Japan Post κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση των αναβατών της Yamaha και πανηγύρισαν μία σπουδαία όπως αποδείχθηκε νίκη. Με τη επικράτηση αυτή η Honda έφτασε τις 30 νίκες στις 8 Ώρες της Suzuka, ενώ η HRC Japan Post επικράτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον διάσημο αγώνα αντοχής. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι ομάδες Yamalube YART Yamaha EWC και Yoshimura SERT Motul.

Η ομάδα της HRC Japan Post ξεκίνησε τον αγώνα από την τρίτη θέση, με τον Takumi Takahashi να έχει αναλάβει να βγάλει το πρώτο μέρος του αγώνα. Ο Ιάπωνας κατάφερε επιστρέφοντας στα pits να έχει φέρει τη Honda CBR1000RR-R Fireblade SP στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Zarco

Στη συνέχεια αυτός που ανέλαβε δράση ήταν ο Johann Zarco ο οποίος με σταθερό γυρολόγιο κατάφερε να αυξήσει και άλλο τη διαφορά από τους υπόλοιπους.

HRC

Φτάνοντας στα μισά του αγώνα η HRC Japan Post είχε καταφέρει να ελέγχει τον αγώνα ωστόσο λίγο αργότερα τα πράγματα θα δυσκόλευαν για την ιαπωνική ομάδα.

Suzuka 8 Hours 2024 – Με Johann Zarco η Honda στον φημισμένο αγώνα αντοχής

Μία ποινή 40 δευτερολέπτων ελέω παράβασης στο pitstop έφερε την Yamalube YART Yamaha EWC σε απόσταση βολής λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Honda wins

Ωστόσο οι αναβάτες της HRC Japan Post κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση των αναβατών της Yamaha και πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη.

Johann Zarco backflip

Με τη επικράτηση αυτή η Honda έφτασε τις 30 νίκες στις 8 Ώρες της Suzuka, ενώ η HRC Japan Post επικράτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον διάσημο αγώνα αντοχής. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι ομάδες Yamalube YART Yamaha EWC και Yoshimura SERT Motul.

Suzuka 8 Hours 2024 – H Ηοnda κερδίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με μπροστάρη τον Zarco [VIDEO]
Ετικέτες