Aprilia Tuareg 660 - Τρεις νίκες στους τρεις πρώτους αγώνες Italian Motorally και Raid TT

Χατ-τρικ για τον Jacopo Cerutti και εξαιρετική επανεκκίνηση της Aprilia στους Off-road αγώνες
Aprilia Tuareg 660 wins first 3 Italian Rally races
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/4/2023

Στο ντεμπούτο του με την Aprilia Tuareg 660, o Jacopo Cerutti έκανε κυριαρχική εμφάνιση, επαναφέροντας το Noale στους αγώνες Rally με τον καλύτερο τρόπο, παίρνοντας δυο νίκες στους πρώτους δυο αγώνες του ιταλικού Πρωταθλήματος Motorally και μία ακόμα στο Tricolore Raid TT του Riotorto.

Ο Cerutti αγωνίστηκε στην κατηγορία G-1000, για τις πολυκύλινδρες μοτοσυκλέτες άνω των 600 κ.εκ., ενώ κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει με διαφορά την κατηγορία αυτή, αλλά πάλεψε ακόμα και για την πρωτιά γενικής απέναντι στα πολύ ελαφρύτερα μονοκύλινδρα Enduro μοντέλα.

Για την ακρίβεια, ο Cerutti τερμάτισε το rally του Σαββάτου στη… 2η θέση γενικής, μόλις 25 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή, ενώ ήταν 5ος γενικής την Κυριακή. Απίθανη επίδοση για το Tuareg 660 που προετοιμάζουν οι Aprilia Racing και GCorse.

Πολύ καλή ήταν και η επίδοση του δεύτερου αναβάτη της ομάδας, Francesco Montanari, που πέτυχε μια 3η θέση στο RaidTT της Παρασκευής, ενώ ήταν και πάλι 3ος το Σάββατο και 7ος την Κυριακή, όπου μια πτώση του στοίχισε σε χρόνο.

Montanari

Το Tuareg 660 των δυο αναβατών της Aprilia διαθέτει αναρτήσεις Ohlins by Andreani, εξάτμιση τιτανίου της SC Project και φίλτρο αέρα Sprint Filter, ενώ φορά ελαστικά Karoo της Metzeler, ειδικά εξελιγμένα για χρήση σε αγώνες Rally.

Petinnari

Σημειώστε πως στο Riotorto η Aprilia πήρε νίκη και στην κατηγορία GPX, που γίνεται με απλοποιημένη πλοήγηση μέσω GPS, ώστε να φέρει στο Πρωτάθλημα περισσότερο κόσμο που φοβάται τα roadbook. Εκεί για το Noale αγωνίστηκε ο Paolo Pettinari που κέρδισε τον δεύτερο από τους τρεις αγώνες του σαββατοκύριακου στην Τοσκάνη. Μάλιστα η Aprilia διαθέτει δικό της σταντ σε κάθε αγώνα GPX του ιταλικού Πρωταθλήματος Rally, για υποστήριξη όλων των αναβατών που θα αγωνιστούν με Tuareg.

Μετά τη Yamaha που συμμετέχει σε διάσημους αγώνες Rally με το Tenere 700 και τους Pol Tarres & Alessandro Botturi, χαρίζοντας αγωνιστική αίγλη στη δικύλινδρη μοτοσυκλέτα παραγωγής της, κερδίζοντας πωλήσεις και πείθοντας και τους ιδιοκτήτες Tenere να δοκιμάσουν την τύχη τους σε κάποιο αγώνα Rally, σειρά έχει τώρα η Aprilia.

Ετικέτες

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha

Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην τριάδα με την νίκη να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες
motomag FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Η ομάδα της YART Yamaha στον αυριανό αγώνα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση χάρη στην προσπάθεια του Niccolò Canepa, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει 1:34.708, χρόνος που αποτελεί ταυτόχρονα ρεκόρ για την πίστα Circuit Bugatti.

Άξιοι συμπαραστάτες ήταν και οι teammate του Canepa καθώς οι Karel Hanika και Martin Fritz έγραψαν χρόνους λίγο πάνω από το 1:35. Οι συνδυαστικοί χρόνοι των τριών αναβατών της YART Yamaha χάρισαν στην ομάδα την pole position και το μεγάλο πλεονέκτημα για τον 24ωρο αγώνα.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Suzuki Yoshimura Sert Motul (Dan Linfoot, Gregg Black, Étienne Masson), με την F.C.C. TSR Honda France (Joshua Hook, Mike Di Meglio, Alen Techer) να συμπληρώνει την τριάδα.

Μπορεί η pole position να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην YART Yamaha, ωστόσο σε έναν 24ωρο αγώνα αντοχής τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς το ΜΟΤΟ βρίσκεται στην γαλλική πίστα και θα σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha


Περισσότερες φωτογραφίες του MOTO από την διαδικασία της κατάταξης:

Ετικέτες