Aprilia Tuareg Racing - Στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally, στο Hellas Rally Raid και στο Africa Eco Race

Στο Portimao ανακοινώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα της εργοστασιακής ομάδας της Aprilia με "'όπλο" το Tuareg 660, και με συμμετοχή και στην Ελλάδα!
Aprila Tuareg Racing 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/3/2024

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του MotoGP στο Portimao, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της αγωνιστικής σεζόν 2024 της Aprilia Tuareg Racing. Η εκδήλωση "Off Road On Track" αποκάλυψε μια προεπισκόπηση της σεζόν 2024 αυτού του off-road project, με τη συμμετοχή των επίσημων αναβατών, Jacopo Cerutti και Francesco Montanari.

Η Aprilia Tuareg, που αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi, πρωταγωνίστησε στα μεγάλα rally raid της περασμένης σεζόν. Η ιταλική off-road αποδείχθηκε νικηφόρα με το καλημέρα, μετά τον εξαιρετικό θρίαμβο στο ντεμπούτο της στο ιταλικό Motorally, το βάθρο στο Transanatolia Rally και την ιστορική νίκη του Africa Eco Race με τον Jacopo Cerutti.

Το ημερολόγιο του 2024 χωρίζεται σε τρεις σημαντικές διοργανώσεις: το Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally με τον πρώτο αγώνα στις 20 Απριλίου, το Hellas Rally Raid προγραμματισμένο από τις 24 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου και το Africa Eco Race από τις 28 Δεκεμβρίου 2024 έως τις 12 Ιανουαρίου 2025.

Aprila Tuareg Racing 2024

JACOPO CERUTTI: "Κερδίσαμε στο ντεμπούτο μας, οπότε οι προσδοκίες είναι υψηλές. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε ξανά το ιταλικό πρωτάθλημα και να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε στην Αφρική. Ξεκίνησα να προπονούμαι ξανά αμέσως μετά το Africa Eco Race και νιώθω σε εξαιρετική φόρμα για να αντιμετωπίσω αυτή τη νέα σεζόν."

FRANCESCO MONTANARI: "Προπονούμαι και προετοιμάζομαι όσο πιο σκληρά μπορώ. Ελπίζω να μπορέσω να επαναλάβω αυτό που έκανα πέρυσι και να βελτιώσω περαιτέρω τα αποτελέσματά μου, ειδικά στο Africa Eco Race. Επίσης για τους Ιταλούς ξεκινάμε δυνατά και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό."

MASSIMO RIVOLA: "Μετά από ένα τόσο εξαιρετικό ντεμπούτο όπως το περσινό, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Αφρική, οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές. Ως εκ τούτου, ο στόχος είναι να επιβεβαιωθούμε ως ηγέτης σε αυτόν τον νέο τομέα. Έχουμε ένα ιστορικό και σημαντικό όνομα όπως η Tuareg και βλέποντας μια τόσο όμορφη και αποτελεσματική μοτοσυκλέτα στο φυσικό της πεδίο είναι πηγή υπερηφάνειας για όλο το Noale."

Ετικέτες

ΙοΜΤΤ: Ο Shaun Anderson θα αγωνιστεί με τη BMW της Penz13.com

Η γερμανική ομάδα επεκτείνει την παρουσία της στο Isle of Man TT με στόχο την κορυφή
Anderson Penz13
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

15/4/2026

Η ομάδα Penz13.com του Rico Penzkofer από τη Γερμάνια ενισχύει το ρόστερ της για το Isle of Man Tourist Trophy 2026, ανακοινώνοντας τη συνεργασία με τον Shaun Anderson στις κατηγορίες 1000cc.

Η ομάδα με έδρα τη Γερμανία που συμμετέχει στο TT από το 2009 ανεβάζει επίπεδο φέτος εντάσσοντας στο δυναμικό της τον έμπειρο Βορειοϊρλανδό αναβάτη Shaun Anderson. Ο 42χρονος από το Banbridge θα αγωνιστεί με την τελευταία έκδοση της BMW M1000RR στις κατηγορίες RST Superbike TT, RL360 Superstock TT και Milwaukee Senior TT, στην απαιτητική ορεινή διαδρομή.

Η μεταγραφή αυτή φέρνει τον Anderson σε μία από τις πιο καθιερωμένες ομάδες της BMW στο paddock του TT, με την Penz13.com να συνεχίζει τη μακροχρόνια δέσμευσή της στον αγώνα. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Rico Penzkofer, ο οποίος συμμετείχε ως αναβάτης στο TT από το 2009 έως το 2012, με κορυφαίο αποτέλεσμα τη 12η θέση στο Senior TT του 2010 και προσωπικό ρεκόρ γύρου 124.926 mph. Μετά από τραυματισμό στην πλάτη και την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, δημιούργησε μια ομάδα με διεθνή αναγνώριση.

Πιστή στη BMW, η Penz13.com έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα όπως οι Michael Rutter, Steve Mercer, Gary Johnson, Dan Kneen, Jamie Coward, Derek Sheils, Davey Todd και Danny Webb. Παράλληλα, έχει στηρίξει διεθνείς συμμετοχές, σε αγώνες δρόμου και πρωταθλήματα αντοχής με αναβάτες όπως οι Alessandro Polita, Hervé Gantner, Erno Kostamo, David Datzer και Brandon Cretu, ο οποίος θα επιστρέψει και το 2026.

Η μετακίνηση αυτή αποτελεί σημαντική αλλαγή για τον Anderson, που μέχρι σήμερα είχε συνδεθεί κυρίως με τη Suzuki. Στο παρελθόν αγωνίστηκε με την ομάδα Buildbase/Hawk Racing, ενώ το 2023 εντάχθηκε στην ομάδα Classic Suzuki, χτίζοντας τη φήμη του με σταθερές και δυνατές εμφανίσεις.

Με 54 εκκινήσεις στο TT και συμμετοχή στο “130mph Club”, ο Anderson διαθέτει σημαντική εμπειρία. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει καταγράψει οκτώ τερματισμούς στην πρώτη 15άδα, εκ των οποίων οι τέσσερις στην πρώτη δεκάδα. Ξεχωρίζει η 8η θέση στο Milwaukee Senior TT του 2024, όπου σημείωσε και τον προσωπικό του καλύτερο γύρο με 130.703 mph.

Anderson Penz13

Ο Rico Penzkofer δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Shaun στην ομάδα για το TT 2026. Είναι ένας πολύ έμπειρος αναβάτης στο Νησί και έχει καταφέρει σταθερά δυνατές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε ότι η BMW θα του ταιριάξει απόλυτα και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλά αποτελέσματα μαζί”.

Anderson Penz13

Από την πλευρά του, ο Shaun Anderson ανέφερε: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Rico για την ευκαιρία. Το 2026 θα είναι μια μεγάλη χρονιά για μένα, η αρχή ενός νέου project με νέα ομάδα και κατασκευαστή. Η BMW είναι η μοτοσυκλέτα που πρέπει να έχεις τα τελευταία χρόνια και πιστεύω πως θα αποτελέσει σημαντικό βήμα μπροστά. Το γεγονός ότι θα επικεντρωθώ σε μία μόνο μεγάλη μοτοσυκλέτα θα κάνει τη διαφορά”.

Anderson Penz13

Η μετάβαση στη BMW ανοίγει νέες προοπτικές για τον Anderson, με στόχο τη βελτίωση των επιδόσεων και την προσέγγιση της πρώτης εξάδας, στόχος που μοιάζει πλέον πιο εφικτός από ποτέ, με δεδομένη τη συγκεκριμένη συνεργασία.