Aprilia Tuareg Racing - Στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally, στο Hellas Rally Raid και στο Africa Eco Race

Στο Portimao ανακοινώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα της εργοστασιακής ομάδας της Aprilia με "'όπλο" το Tuareg 660, και με συμμετοχή και στην Ελλάδα!
Aprila Tuareg Racing 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/3/2024

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του MotoGP στο Portimao, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της αγωνιστικής σεζόν 2024 της Aprilia Tuareg Racing. Η εκδήλωση "Off Road On Track" αποκάλυψε μια προεπισκόπηση της σεζόν 2024 αυτού του off-road project, με τη συμμετοχή των επίσημων αναβατών, Jacopo Cerutti και Francesco Montanari.

Η Aprilia Tuareg, που αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi, πρωταγωνίστησε στα μεγάλα rally raid της περασμένης σεζόν. Η ιταλική off-road αποδείχθηκε νικηφόρα με το καλημέρα, μετά τον εξαιρετικό θρίαμβο στο ντεμπούτο της στο ιταλικό Motorally, το βάθρο στο Transanatolia Rally και την ιστορική νίκη του Africa Eco Race με τον Jacopo Cerutti.

Το ημερολόγιο του 2024 χωρίζεται σε τρεις σημαντικές διοργανώσεις: το Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally με τον πρώτο αγώνα στις 20 Απριλίου, το Hellas Rally Raid προγραμματισμένο από τις 24 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου και το Africa Eco Race από τις 28 Δεκεμβρίου 2024 έως τις 12 Ιανουαρίου 2025.

Aprila Tuareg Racing 2024

JACOPO CERUTTI: "Κερδίσαμε στο ντεμπούτο μας, οπότε οι προσδοκίες είναι υψηλές. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε ξανά το ιταλικό πρωτάθλημα και να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε στην Αφρική. Ξεκίνησα να προπονούμαι ξανά αμέσως μετά το Africa Eco Race και νιώθω σε εξαιρετική φόρμα για να αντιμετωπίσω αυτή τη νέα σεζόν."

FRANCESCO MONTANARI: "Προπονούμαι και προετοιμάζομαι όσο πιο σκληρά μπορώ. Ελπίζω να μπορέσω να επαναλάβω αυτό που έκανα πέρυσι και να βελτιώσω περαιτέρω τα αποτελέσματά μου, ειδικά στο Africa Eco Race. Επίσης για τους Ιταλούς ξεκινάμε δυνατά και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό."

MASSIMO RIVOLA: "Μετά από ένα τόσο εξαιρετικό ντεμπούτο όπως το περσινό, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Αφρική, οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές. Ως εκ τούτου, ο στόχος είναι να επιβεβαιωθούμε ως ηγέτης σε αυτόν τον νέο τομέα. Έχουμε ένα ιστορικό και σημαντικό όνομα όπως η Tuareg και βλέποντας μια τόσο όμορφη και αποτελεσματική μοτοσυκλέτα στο φυσικό της πεδίο είναι πηγή υπερηφάνειας για όλο το Noale."

Ετικέτες

O Αμερικανός πρωταθλητής Dan Bromley σκοτώθηκε στη διάρκεια αγώνα AMA Flat Track

Ο 30χρονος πρωταθλητής έχασε τη ζωή του σε αγώνα στο Οχάιο
dan-bromley
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

29/6/2026

Το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιουνίου 2026, κατά τη διάρκεια του αγώνα Lima Half Mile για το αμερικανικό πρωτάθλημα American Flat Track (AFT) της AMA Pro Racing, ένα ατύχημα στον αγώνα της κατηγορίας AFT Super Twins κόστισε τη ζωή στον έμπειρο αγωνιζόμενο Dan Bromley.

Ο άτυχος αναβάτης τραυματίστηκε σοβαρά στο συμβάν – του οποίου οι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν αποσαφηνιστεί – και ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Ο Bromley θα έκλεινε τα 31 του χρόνια σε περίπου έναν μήνα και ήταν ένας από τος γνωστότερους αναβάτες του AFT, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο της μονοκύλινδρης κατηγορίας AFT Singles το 2018, καθώς και της AFT AdventureTrackers το 2025.

dan-bromley
Ο Dan Bromley αγωνιζόταν φέτος με αυτή τη flat track αγωνιστική που βασίζεται σε Suzuki GSX-8S

Ο εκλιπών προέρχεται από μια οικογένεια συνώνυμη με το Flat Track στις ΗΠΑ, καθώς εκπροσωπούσε την τρίτη γενιά της στο αμερικανικό πρωτάθλημα. Ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα το 2012 ως rookie, κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο το 2018 στην πιο “αγωνιστική” κατηγορία AFT Singles με μονοκύλινδρα 450 και στη συνέχεια δοκίμασε τις δυνάμεις του σε διάφορες άλλες κατηγορίες, μεταξύ αυτών τη AFT AdventureTrackers που φτιάχτηκε για να εκμεταλλευτεί τη δημοφιλία των adventure μοτοσυκλετών.

Πρωτοδοκίμασε με μια Honda Transalp το 2024 και έναν χρόνο αργότερα την κατέκτησε με Suzuki V-Strom 1050, ενώ φέτος αγωνιζόταν σποραδικά στην AFT SuperTwins με μια αγωνιστική βασισμένη στο Suzuki GSX-8S κατέχοντας την 21η θέση στην κατάταξη, έχοντας συμμετάσχει σε τρεις από τους εννιά αγώνες που έχουν γίνει ως τώρα στο φετινό πρόγραμμα.