Honda HRC-8ωρο Suzuka: Με Johann Zarco και Takumi Takahashi στον ιαπωνικό αγώνα αντοχής

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση και για τον τρίτο αναβάτη
Honda
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/6/2025

Στον αγώνα αντοχής Suzuka 8 Hours που θα διεξαχθεί στην Ιαπωνική πίστα στις 3 Αυγούστου θα συμμετέχει η εργοστασιακή ομάδα της Honda που δεν θα μπορούσε να λείπει ανακοινώνοντας τους δύο από τους τρεις αναβάτες που θα συμμετέχουν με την ιαπωνική εταιρεία, τους Johann Zarco και Takumi Takahashi.

Αυτή θα είναι η 46η έκδοση του ιστορικού αγώνα και η Honda στοχεύει στην 31η νίκη της. Για τον λόγο αυτό επέλεξε τους Johann Zarco και Takumi Takahashi, οι οποίοι μαζί με τον Teppei Nagoe αποτελούσαν την περσυνή ομάδα που κέρδισε τον ιστορικό αγώνα. Ακόμη βέβαια η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει κάνει γνωστό τον τρίτο αναβάτη που θα συμμετέχει στον 8ωρο της 3ης Αυγούστου. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι το δίδυμο αυτό θα επιδιώξει να επαναλάβει την περσυνή επιτυχία με τον Takahashi να είναι μέλος της ομάδας που κέρδισε και το 2023, οπότε φέτος θα προσπαθήσει να πετύχει την τρίτη νίκη στη σειρά για την Honda HRC.

Suzuka

Ο Johann Zarco δήλωσε “ Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στις 8 Ώρες Suzuka ως μέλος της Honda HRC φέτος. Ανυπομονώ να συμμετάσχω και πάλι σε αυτόν τον παραδοσιακό και διάσημο αγώνα και να συναντήσω όλους τους οπαδούς στην Ιαπωνία. Θα μεταφέρω την καλή μου δυναμική από το MotoGP στη Suzuka, και θα στοχεύσω στη νίκη μαζί με τον ομόσταυλό μου. Τα λέμε στη Suzuka”"

Από την μεριά του ο Takumi Takahashi δήλωσε “Φέτος θα συμμετάσχω και πάλι στις 8 ώρες της Suzuka με τη Honda HRC. Ο αγώνας θα είναι πολύ σκληρός με τον ανταγωνισμό από ισχυρές ομάδες EWC, τρεις εργοστασιακές ομάδες και κορυφαίες ομάδες από το All Japan Championship. Θα επιδιώξω μια τέταρτη συνεχόμενη νίκη ως Honda HRC με τον ομόσταυλό μου, ο οποίος έχει κερδίσει στο παρελθόν τις 8 ώρες της Suzuka. Ελπίζω ότι θα υποστηρίξετε τη Honda HRC χειροκροτώντας μας με πάθος”

Romaniacs: Τρίτος ο Κουζής την 3η μέρα, δύο θέσεις πάνω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sam Sunderland!

Ακόμα μία εξαιρετική ημέρα για τον Έλληνα αναβάτη
kouzis
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/7/2026

Ο Παναγιώτης Κουζής συνεχίζει να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό για δεύτερη σερί ημέρα, καθώς κατάφερε να τερματίσει τρίτος στην δεύτερη ημέρα της κατηγορίας Adventure Core.

Ο Έλληνας αναβάτης κατάφερε χτες να πάρει τη νίκη στην κατηγορία του και να νικήσει τον Sam Sunderland των δύο τίτλων Rally Dakar και των δύο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Rally. Ο Κουζής, που συμμετέχει με CFMOTO 800ΜΤ-Χ και την υποστήριξη της ομάδας CFMOTO HELLAS RACING TEAM, συνέχισε και σήμερα να εκπλήσσει πολύ κόσμο με την εμφάνισή του και τερμάτισε 3ος ημέρας, δύο θέσεις πάνω από τον Sunderland!

Jose Antonio Lombardia (CFMOTO) και Rene Columna (CFMOTO) πήραν τις δύο πρώτες θέσεις, με τον Alexandru Anghel να τερματίζει ανάμεσα σε Κουζή και Sunderland.

Με την τρίτη θέση ημέρας, ο Παναγιώτης Κουζής σκαρφάλωσε ακόμη περισσότερο στην γενική κατάταξη καταλαμβάνοντας την 27η θέση κι αν δεν είχε την εξοντωτική ποινή των 8 ωρών την πρώτη ημέρα, φαίνεται πως θα διεκδικούσε τη νίκη στην κατηγορία Adventure Core.

Εξαιρετικός ήταν για ακόμη μία μέρα ο γνωστός μας από τα MEGA TEST ON-OFF του MOTO, Γιώργος Κοινωνάς που αγωνίζεται με CFMOTO 450MT και τερμάτισε στην 16η θέση και βρίσκεται πλέον στην 13η θέση της κατηγορίας Adventure Core.