Η Energica Eva Ribelle εναντίον των βενζινοκίνητων στο Πρωτάθλημα Super Hooligan

Για πρώτη φορά ηλεκτρική μοτοσυκλέτα θα τρέξει η ολόκληρη τη σεζόν στο MotoAmerica
Super Hooligan 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/2/2023

Το Πρωτάθλημα Super Hooligan 2023, κατηγορία του Εθνικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας MotoAmerica των Η.Π.Α., θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά και στους 4 γύρους του την ηλεκτρική Energica Eva Ribelle, που θα βρεθεί απέναντι σε μεγάλες βενζινοκίνητες γυμνές μοτοσυκλέτες.

Η Energica συνεχίζει να γράφει ιστορία στις αγωνιστικές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, καθώς μετά από το ενιαίο MotoE του MotoGP που είχε αναλάβει η ιταλική εταιρεία πριν την αντικατάσταση της από την Ducati to 23, θα γίνει η πρώτη εταιρεία που συμμετέχει με ηλεκτρική εταιρεία σε Εθνικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας απέναντι σε βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες.

Η streetfighter μοτοσυκλέτα της Energica είχε αγωνιστεί το 2022 με τον Stefano Mesa της Tytlers Cycle Racing, με τον αριθμό #137 στον τελευταίο γύρο του Super Hooligan, απέναντι σε Indian FTR 1200, BMW R NineT, KTM 890 Duke R, Ducati Hypermoard 950 SP, κ.α. Εκεί, ο Mesa βρέθηκε στην 4η θέση της σχάρας εκκίνησης, για να τεθεί επικεφαλής του αγώνα και να μείνει εκεί για τους πρώτους δυο γύρους! Η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο θεαματική, καθώς ο Mesa άρχισε να χάνει σταδιακά θέσεις, για να τερματίσει στην 13η θέση. Τουλάχιστον… δεν έμεινε από ρεύμα, τερματίζοντας, και παίρνοντας και τους πρώτους βαθμούς της Energica στο Super Hooligan. Μάλιστα με αυτή τη συμμετοχή του ο Mesa, βρέθηκε στην 21η θέση της τελικής κατάταξης του Πρωταθλήματος, από 38 συνολικά συμμετοχές. Στον ίδιο αγώνα αγωνίστηκε και ένας ακόμη αναβάτης ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας, ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός / αγωνιζόμενος που είναι υπεύθυνος για την εξέλιξη των μοτοσυκλετών της Zero, Kenyon Kluge, με SR/F, τερματίζοντας 21ος.

Super Hooligan

Να πούμε εδώ πως το αμερικάνικο Super Hooligan, με μεγάλο χορηγό την Roland Sands Design είναι ένας θεσμός κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των Indian και Harley-Davidson, ενώ για την ώρα δεν συμμετέχουν κορυφαίες ευρωπαϊκές και ιαπωνικές μοτοσυκλέτες όπως KTM 1290 Super Duke R, BMW S 1000 R, Ducati Streetfighter V4, Suzuki GSX-S1000, MV Agusta Brutale, κ.α. Αντίθετα βλέπεις παλαιότερα Hypermotard, R NineT (!), κ.α.

Indian και Harley έχουν τους καλύτερους αναβάτες, τις καλύτερα προετοιμασμένες μοτοσυκλέτες, και συνήθως καπαρώνουν και τις κορυφαίες θέσεις στην κατάταξη, με την Indian να σαρώνει τον θεσμό το 2022, καταλαμβάνοντας τις 4 πρώτες θέσεις της τελικής κατάταξης, με τους Tyler O’ Hara, Cory West, Jeremy McWilliams & Andy Dibrino.

Super Hooligan

Τώρα, αντίπαλος τους για το 2023 και για τους 8 αγώνες των 4 γύρων του Super Hooligan, με την ηλεκτρική Energica Eva Ribelle θα βρεθεί ξανά ο Stefano Mesa. Η σεζόν ξεκινά στις 9-11 Μαρτίου στη Daytona, και μένει να δούμε αν Energica και Mesa παρουσιαστούν με βελτιωμένη απόδοση, ώστε να είναι ανταγωνιστικοί στις Indian, καθώς το 2022 στη Laguna Seca ο ταχύτερος γύρος του O’ Hara ήταν 1:29.966, ενώ του Mesa ήταν μόλις 1:35.864. Και με 6 δευτερόλεπτα διαφορά στον γύρο, μάλλον δεν θα πρέπει να περιμένεις διάκριση...

Δείτε παρακάτω το βίντεο από τον τελευταίο γύρο του Super Hooligan το 2022, όπου συμμετείχαν γα πρώτη φορά οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες των Zero & Energica.

Ετικέτες

Isle of Man TT 2023 - Νεκρός ο Raul Torras Martinez

Στον τελευταίο γύρο του πρώτου αγώνα SuperTwin
Raul Torras Martinez-00011
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/6/2023

Η διοργάνωση του Isle of Man TT 2023 ανακοίνωσε τον θάνατο του Ισπανού αγωνιζόμενου Raul Torras Martinez, σε πτώση στον τελευταίο γύρο του πρώτου αγώνα SuperTwin για το 2023.

Ο Ισπανός αναβάτης ήταν, όπως γράφει η διοργάνωση, ιδιαίτερα δημοφιλής στο paddock, ενώ αγαπούσε με πάθος τους αγώνες Road Racing και το ΤΤ.

Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που ο Martinez συμμετείχε στο IOMTT, και λίγο πριν πεθάνει είχε σημειώσει προσωπικό ρεκόρ γύρου, με μέση ωριαία ταχύτητα 125 μιλίων την ώρα -201.168 χλμ/ώρα-, τερματίζοντας στην 20η θέση του αγώνα Superstock.

Στο ταξίδι του στη Road Racing σκηνή, έγινε ο ταχύτερος Ισπανός αναβάτης στο ΤΤ, ενώ παράλληλα συμμετείχε τακτικά στο North West 200, ενώ είχε λάβει μέρος και στους αγώνες Ulster Grand Prix και Macau Grand Prix.