Η Energica Eva Ribelle εναντίον των βενζινοκίνητων στο Πρωτάθλημα Super Hooligan

Για πρώτη φορά ηλεκτρική μοτοσυκλέτα θα τρέξει η ολόκληρη τη σεζόν στο MotoAmerica
Super Hooligan 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/2/2023

Το Πρωτάθλημα Super Hooligan 2023, κατηγορία του Εθνικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας MotoAmerica των Η.Π.Α., θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά και στους 4 γύρους του την ηλεκτρική Energica Eva Ribelle, που θα βρεθεί απέναντι σε μεγάλες βενζινοκίνητες γυμνές μοτοσυκλέτες.

Η Energica συνεχίζει να γράφει ιστορία στις αγωνιστικές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, καθώς μετά από το ενιαίο MotoE του MotoGP που είχε αναλάβει η ιταλική εταιρεία πριν την αντικατάσταση της από την Ducati to 23, θα γίνει η πρώτη εταιρεία που συμμετέχει με ηλεκτρική εταιρεία σε Εθνικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας απέναντι σε βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες.

Η streetfighter μοτοσυκλέτα της Energica είχε αγωνιστεί το 2022 με τον Stefano Mesa της Tytlers Cycle Racing, με τον αριθμό #137 στον τελευταίο γύρο του Super Hooligan, απέναντι σε Indian FTR 1200, BMW R NineT, KTM 890 Duke R, Ducati Hypermoard 950 SP, κ.α. Εκεί, ο Mesa βρέθηκε στην 4η θέση της σχάρας εκκίνησης, για να τεθεί επικεφαλής του αγώνα και να μείνει εκεί για τους πρώτους δυο γύρους! Η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο θεαματική, καθώς ο Mesa άρχισε να χάνει σταδιακά θέσεις, για να τερματίσει στην 13η θέση. Τουλάχιστον… δεν έμεινε από ρεύμα, τερματίζοντας, και παίρνοντας και τους πρώτους βαθμούς της Energica στο Super Hooligan. Μάλιστα με αυτή τη συμμετοχή του ο Mesa, βρέθηκε στην 21η θέση της τελικής κατάταξης του Πρωταθλήματος, από 38 συνολικά συμμετοχές. Στον ίδιο αγώνα αγωνίστηκε και ένας ακόμη αναβάτης ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας, ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός / αγωνιζόμενος που είναι υπεύθυνος για την εξέλιξη των μοτοσυκλετών της Zero, Kenyon Kluge, με SR/F, τερματίζοντας 21ος.

Super Hooligan

Να πούμε εδώ πως το αμερικάνικο Super Hooligan, με μεγάλο χορηγό την Roland Sands Design είναι ένας θεσμός κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των Indian και Harley-Davidson, ενώ για την ώρα δεν συμμετέχουν κορυφαίες ευρωπαϊκές και ιαπωνικές μοτοσυκλέτες όπως KTM 1290 Super Duke R, BMW S 1000 R, Ducati Streetfighter V4, Suzuki GSX-S1000, MV Agusta Brutale, κ.α. Αντίθετα βλέπεις παλαιότερα Hypermotard, R NineT (!), κ.α.

Indian και Harley έχουν τους καλύτερους αναβάτες, τις καλύτερα προετοιμασμένες μοτοσυκλέτες, και συνήθως καπαρώνουν και τις κορυφαίες θέσεις στην κατάταξη, με την Indian να σαρώνει τον θεσμό το 2022, καταλαμβάνοντας τις 4 πρώτες θέσεις της τελικής κατάταξης, με τους Tyler O’ Hara, Cory West, Jeremy McWilliams & Andy Dibrino.

Super Hooligan

Τώρα, αντίπαλος τους για το 2023 και για τους 8 αγώνες των 4 γύρων του Super Hooligan, με την ηλεκτρική Energica Eva Ribelle θα βρεθεί ξανά ο Stefano Mesa. Η σεζόν ξεκινά στις 9-11 Μαρτίου στη Daytona, και μένει να δούμε αν Energica και Mesa παρουσιαστούν με βελτιωμένη απόδοση, ώστε να είναι ανταγωνιστικοί στις Indian, καθώς το 2022 στη Laguna Seca ο ταχύτερος γύρος του O’ Hara ήταν 1:29.966, ενώ του Mesa ήταν μόλις 1:35.864. Και με 6 δευτερόλεπτα διαφορά στον γύρο, μάλλον δεν θα πρέπει να περιμένεις διάκριση...

Δείτε παρακάτω το βίντεο από τον τελευταίο γύρο του Super Hooligan το 2022, όπου συμμετείχαν γα πρώτη φορά οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες των Zero & Energica.

Ετικέτες

Ο Πρόεδρος της Kove Xue Zhang αγωνιζόμενος στο ράλι HAT Sanremo-Sestriere 2023!

Πρώτη φορά η Kove σε ευρωπαϊκό ράλι, με τον μoναδικό Πρόεδρο εταιρείας της γενιάς του που αγωνίζεται με μοτοσυκλέτες που κατασκευάζει ο ίδιος
motomag - Ο Πρόεδρος της Kove Zhang Xue στον αγώνα ράλι Sanremo-Sestriere
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/9/2023

Η κινέζικη Kove, που ευτύχησε να δει τις μοτοσυκλέτες της να τερματίζουν όλες στην πρώτη της συμμετοχή στο Rally Dakar το 2023, συμμετείχε στις αρχές Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά σε αγώνα ράλι στην Ευρώπη, στο ιταλικό HAT Sanremo-Sestriere, με τον δημοσιογράφο και αγωνιζόμενο Klaus Nennewitz, τον εισαγωγέα της εταιρείας στην Ιταλία και ιδιοκτήτη της Pelpi Int., Cesare Galli και… τον ίδιο τον Πρόεδρο της Kove, Xue Zhang!

Ο Xue Zhang μπορεί να είναι κοντούλης για αναβάτης ράλι, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, όμως το πείσμα του είναι αντιστρόφως ανάλογο με το ύψος του. Ασταμάτητος, και οραματιστής, ο Πρόεδρος της Kove μέσα από σκληρή δουλειά δείχνει να πετυχαίνει ένα-ένα όλα τα όνειρα που είχε πριν από 30 χρόνια.

Πριν από 30 λοιπόν χρόνια, ένας άσημος και νεαρός τότε Κινέζος αναβάτης μοτοσυκλέτας ξεκίνησε να παρενοχλεί συστηματικά ένα τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ζητώντας μια ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του, ώστε με την τηλεοπτική προβολή να βρει χορηγούς για τους αγώνες. Το πείσμα του συγκεκριμένου αναβάτη ήταν τόσο μεγάλο, και οι ενοχλήσεις του τόσο επίμονες, που το πρακτορείο αποφάσισε να του δώσει μια ευκαιρία. Στη συνέχεια, γύρισαν μια ταινία μικρού μήκους από την “επίδειξη” του αναβάτη με τη μοτοσυκλέτα του -ένα πραγματικό ερείπιο-, η οποία είναι τόσο σουρεαλιστική, ώστε να αγγίζει τα όρια του cult!

Σε αυτή βλέπουμε τον Xue Zhang -για αυτόν πρόκειται-, να ανοίγει την καρδιά του στο τηλεοπτικό συνεργείο, να μιλά για τον χωρισμό των γονιών του, να προσπαθεί να πείσει με τις -ανύπαρκτες τότε- ικανότητες του στο enduro, και όταν συναντά “πόρτα”, να μην κάνει πίσω, και να ακολουθεί το συνεργείο για 160 λασπωμένα χιλιόμετρα στη βροχή, θέλοντας να πραγματοποιήσει τον στόχο του! Γεμάτος ενέργεια και αυτοπεποίθηση, και απόλυτα ακατάβλητος μπροστά σε όλα τα εμπόδια, ο προερχόμενος από μεγάλη φτώχεια Xue Zhang παρέχει εθιστικό θέαμα στον φακό, ενώ τότε μάλλον τον θεωρούσαν όλοι γραφικό, και κανείς δεν πίστευε πως θα κατάφερνε κάτι ιδιαίτερο.

Motomag - Ο Πρόεδρος της Kove στο ράλι San Remo - Sestriere

Κι όμως. Ο αναβάτης - μηχανικός, αστέρας των τοπικών ειδήσεων στα βάθη της Κίνας κατάφερε να αγωνιστεί σε εθνικά Off-Road Πρωταθλήματα στη χώρα του, αλλά και να ιδρύσει το 2017 τη δική του εταιρεία μοτοσυκλετών, την Kove, η οποία ξεχώρισε με το καλημέρα από τις περισσότερες κινέζικες εταιρείες λόγω της εξέλιξης και παραγωγής δικών της μοτοσυκλετών -και όχι rebadged δικύκλων άλλων κατασκευαστών-, αλλά και από την άμεση αγωνιστική εμπλοκή της σε κορυφαίες διοργανώσεις όπως το Rally Dakar, το ESBK, και το WSBK (WorldSSP300, όπου πήρε και τους πρώτους της βαθμούς το 23).

Motomag - Ο Πρόεδρος της Kove στο ράλι San Remo - Sestriere

Και φτάνουμε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2023, όπου η Kove πραγματοποιεί την πρώτη της αγωνιστική συμμετοχή σε ευρωπαϊκό ράλι, στο τουριστικό και εν πολλοίς εύκολο HAT Sanremo-Sestriere 2023, όπου αντί να χρησιμοποιήσει επαγγελματίες αγωνιζόμενους όπως έκανε στο Dakar αλλά και στα υπόλοιπα ράλι στα οποία συμμετέχει εξελίσσοντας την Rally Factory Edition μοτοσυκλέτα της, έβαλε στο τιμόνι των τριών συμμετοχών της έναν δημοσιογράφο, τον Ιταλό εισαγωγέα και… τον ίδιο τον Πρόεδρο!

Motomag - Ο Πρόεδρος της Kove στο ράλι San Remo - Sestriere

Το ράλι είχε 539 συμμετοχές -από επαγγελματίες αναβάτες με πολλές συμμετοχές στο Dakar έως και αρχάριους χομπίστες-, και 4 διαδρομές: την DISCOVERY (490 km), την CLASSIC (580 km), την EXTREME (780 km) και την EXTREME 1000 (985 km), ενώ ήταν πεδίο δοκιμής για πολλά εργοστάσια που… σερφάρουν το νέο κύμα ράλι μοτοσυκλετών με δυνατότητα καθημερινής οδήγησης και κυβισμό μεγαλύτερο των 450.

Motomag - Ο Πρόεδρος της Kove στο ράλι San Remo - Sestriere

Ανάμεσα στις συμμετοχές, ξεχώριζαν ο Roberto Ungaro με ΚΤΜ, ο Roberto Tonelli με GASGAS, ο Maurizio Gerini με Husqvarna, οι Cesare Zacchetti, Ottavio Missoni και Stefan Hessler με Suzuki, ο Andrea Perfetti με Triumph, ο Oriol Mena με Moto Morini, η Francesca Gasperi και ο Renato Zocchi με Honda, ο Sasa Di Benedetto με Royal Enfield, o CEO της Yamaha Γερμανίας Marcel Dissen μαζί με 4 ακόμα αναβάτης, γιορτάζοντας τα 40 χρόνια Tenere, η ομάδα των εκπαιδευτών της BMW GS Academy, και πολλοί ακόμα. Ο Xue Zhang ήταν ο μόνος CEO κατασκευάστριας εταιρείας που συμμετείχε στο event, δίνοντας πολλούς πόντους στην Kove, και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο σημαντικότατο εμπορικά ευρωπαϊκό έδαφος.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει η Kove αναμένεται και στην Ελλάδα, και έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον να οδηγήσουμε τις μοτοσυκλέτες της.

Ετικέτες