ISDE 2025 – Στο Bergamo της Ιταλίας από 24 έως 29 Αυγούστου

Παρούσα θα είναι και η Ελληνική Εθνική Ομάδα
Josep Garcia
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/6/2025

Έχει περάσει πάνω από ένας αιώνας από τότε που έγινε ο πρώτος αγώνας ISDE - International Six Days of Enduro, ο οποίος είναι και ο μακροβιότερος off-road θεσμός της FIM και φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Bergamo της Ιταλίας.

 

Η ιστορία ξεκινάει το 1913 από το Carlisle της Αγγλίας, όταν οι Βρετανοί είχαν την ιδέα για έναν διαγωνισμό για ομάδες που αποτελούνταν από τρεις αναβάτες οι οποίοι έπρεπε να καβαλούν μοτοσυκλέτες κατασκευασμένες στις χώρες τους!

Μέχρι το 1973 ο αγώνας διεξαγόταν μόνο στην Ευρώπη, όμως από το 1973 και έπειτα έγινε και εκτός Ευρώπης, σε Η.Π.Α, Βραζιλία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Χιλή κ.α.

ISDE

Φέτος η 99η έκδοση του θεσμού θα φιλοξενηθεί στο Bergamo της Ιταλίας. Μέρος θα πάρει και η δική μας εθνική ομάδα που θα αποτελείται από τους Παναγόπουλο Γεώργιο (ΜΟΛΠ), Ντεβετζή Ιωάννη (ΜΟΛΕΤ Τρικάλων), Πισιμάνη Γεώργιο (ΜΣ Μαυροματίου) και Βαρσάμη Δημήτριο (ΣΜΑΛ Λάρισας), περισσότερες πληροφορίες για τις εθνικές ομάδες εδώ.

Να θυμίσουμε πως και ο συντάκτης του MOTO Κίμων Καράμπελας έχει αγωνιστεί στον συγκεκριμένο θεσμό και μάλιστα ήταν μέλος της εθνικής ομάδας που κατετάγη 13η το 2022 στην Γαλλία, ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα μας στην ιστορία του θεσμού (περισσότερα εδώ).

North West 200: Κατονομάστηκε ο νεκρός αναβάτης - Ο Kamil Holan ήταν Τσέχος αγωνιζόμενος γνώριμος για το είδος αγώνων

Οικογένεια και ομάδα έδωσαν το όνομα στην δημοσιότητα
North West 200: Κατονομάστηκε ο νεκρός αναβάτης - Ο Kamil Holan ήταν Τσέχος αναβάτης γνώριμος για το είδος αγώνων
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/5/2026

Η ομάδα, κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια, έδωσε σήμερα το όνομα και τα στοιχεία του νεκρού αναβάτη που σκοτώθηκε εχθές στο πρώτο δυστύχημα στον North West 200 μετά από μία δεκαετία.

Ο 48χρονος Kamil Holan που σκοτώθηκε στην στροφή Station, σε ένα από τα πιο γρήγορα κομμάτια της διαδρομής, ήταν Τσέχος αναβάτης, ιδιαίτερα γνωστός στην πατρίδα του για το συγκεκριμένο είδος αγώνων ενώ είχε πάρει αρκετές φορές μέρος τόσο στον NW όσο και στο Isle of Man TT.

Εχθές δεν έλειψαν τα ατυχήματα καθώς σημειώθηκαν αρκετές πτώσεις πριν το δυστύχημα φέρει την διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία και έπειτα την καθυστέρηση και την αναπροσαρμογή του προγράμματος.

Η οικογένεια ήταν που ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία αλλά να μην κατονομαστεί ο νεκρός μέχρι να προλάβουν να ενημερώσουν οι ίδιοι τους συγγενείς, κάτι που σε γενικό βαθμό έγινε απολύτως σεβαστό από όλους, πλην ορισμένων σελίδων σε Ιταλία και Ισπανία όπου μάλλον χάθηκαν στην μετάφραση και δεν το έκαναν εσκεμμένα.

Σήμερα, έχοντας ενημερώσει τους φίλους και συγγενείς, η ομάδα απέστειλε ενημέρωση.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και την ομάδα του Kamil Holan, ευχόμαστε να είναι το τελευταίο δυστύχημα των αγώνων.

north west 200 death - kamil holan