Ντίνος Μαυρόπουλος - Άτυχος στον 3ο αγώνα του Coppa Italia Yamaha R3 bLU cRU Cup 2024

Μια μηχανική βλάβη του στέρησε την ευκαιρία να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα, στην πρώτη του επίσκεψη στη συγκεκριμένη πίστα
Ντίνος Μαυρόπουλος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/7/2024

Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος-Dinos31 ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την πίστα του Misano της Ιταλίας την Παρασκευή στις ελεύθερες δοκιμές του 3ου αγώνα του πρωταθλήματος Coppa Italia Yamaha R3 bLU cRU Cup, προσπαθώντας τόσο να μάθει την πίστα όσο και να βρει με τις ομάδες του "Team X-gear" και "ARP racing" τις ιδανικές για εκείνον ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν τα δύο χρονομετρημένα όπου στο τέλος του πρώτου εκ των δύο έπρεπε να γίνουν ορισμένες αλλαγές οι οποίες δεν λειτούργησαν όπως περίμενε τόσο ο οδηγός όσο και οι ομάδες του, με αποτέλεσμα στα 2α χρονομετρημένα να μην καταφέρει να βελτιώσει τον χρόνο του και να ξεκινήσει από την ενδέκατη θέση στη σχάρα εκκίνησης.

Ντίνος Μαυρόπουλος

Στον αγώνα της Κυριακής ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος-Dinos31 ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα, παρέμεινε καθόλη τη διάρκειά του στο πρώτο γκρουπ, βελτίωσε τον χρόνο του, όμως ένα τεχνικό πρόβλημα στη τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου είχε ως αποτέλεσμα από την 9η θέση να τερματίσει στην 14η. 

Ντίνος Μαυρόπουλος

Ο ίδιος δήλωσε: "Ύστερα από την ανάλυση των δεδομένων του Σαββάτου επιλέξαμε ένα διαφορετικό set up με το οποίο κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στο 1.53,8 και μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι μέσα στο πρώτο γκρουπ καθόλη την διάρκεια του αγώνα. Στον τελευταίο γύρο ενώ ήμουν  στην 9η θέση στην κ14 παρουσιάστηκε βλάβη στον άξονα κίνησης με αποτέλεσμα να χάσω πολλές θέσεις και να τερματίσω στην 14η θέση. Σίγουρα θα ήθελα ένα καλύτερο αποτέλεσμα αλλά δεν ήταν κάτι που μπορούσαμε να προβλέψουμε. Κρατάμε τα θετικά του αγώνα και της εμπειρίας μου στην πίστα Misano και προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο αγώνα τον Οκτώβριο στην ίδια πίστα."

Ετικέτες

Suzuka 8 Hours 2024 – H Ηοnda κερδίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με μπροστάρη τον Zarco [VIDEO]

Χαμόγελα μετά από πολύ καιρό για τον Johann Zarco ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο έστω και σε αγώνα Endurance
Honda - Νίκησε στις 8 ώρες της Suzuka για το 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/7/2024

H ομάδα HRC Japan Post η οποία αποτελούταν από τους Johann Zarco, Teppei Nagoe και Takumi Takahashi κατάφερε να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στον διάσημο αγώνα αντοχής, με τις Yamalube YART Yamaha EWC και Yoshimura SERT Motul να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Οι 8 ώρες της Suzuka αποτέλεσαν τον 3ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής και όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην ομάδα της HRC Japan Post καθώς ο Johann Zarco είχε έρθει στην ιαπωνική πίστα με σκοπό να βοηθήσει την Honda να κατακτήσει ακόμη μία νίκη στον διάσημο αγώνα αντοχής.

H ομάδα HRC Japan Post η οποία αποτελούταν από τους Johann Zarco, Teppei Nagoe και Takumi Takahashi κατάφερε να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στον διάσημο αγώνα αντοχής, με τις Yamalube YART Yamaha EWC και Yoshimura SERT Motul να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Οι 8 ώρες της Suzuka αποτέλεσαν τον 3ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής και όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην ομάδα της HRC Japan Post καθώς ο Johann Zarco είχε έρθει στην ιαπωνική πίστα με σκοπό να βοηθήσει την Honda να κατακτήσει ακόμη μία νίκη στο διάσημο αγώνα αντοχής. Η ομάδα της HRC Japan Post ξεκίνησε τον αγώνα από την τρίτη θέση με τον Takumi Takahashi να έχει αναλάβει το πρώτο stint του αγώνα. Ο Ιάπωνας κατάφερε επιστρέφοντας στα pits να έχει φέρει την Honda CBR1000RR-R Fireblade SP στην πρώτη θέση της κατάταξης. Στη συνέχεια αυτός που ανέλαβε δράση ήταν ο Johann Zarco ο οποίος με σταθερό γυρολόγιο κατάφερε να αυξήσει και άλλο τη διαφορά από τους υπόλοιπους. Φτάνοντας στα μισά του αγώνα η HRC Japan Post είχε καταφέρει να ελέγχει τον αγώνα ωστόσο λίγο αργότερα τα πράγματα θα δυσκόλευαν για την ιαπωνική ομάδα. Μία ποινή 40 δευτερολέπτων ελέω παράβασης στο pitstop έφερε την Yamalube YART Yamaha EWC σε απόσταση βολής λίγο πριν το τέλος του αγώνα.. Ωστόσο οι αναβάτες της HRC Japan Post κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση των αναβατών της Yamaha και πανηγύρισαν μία σπουδαία όπως αποδείχθηκε νίκη. Με τη επικράτηση αυτή η Honda έφτασε τις 30 νίκες στις 8 Ώρες της Suzuka, ενώ η HRC Japan Post επικράτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον διάσημο αγώνα αντοχής. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι ομάδες Yamalube YART Yamaha EWC και Yoshimura SERT Motul.

Η ομάδα της HRC Japan Post ξεκίνησε τον αγώνα από την τρίτη θέση, με τον Takumi Takahashi να έχει αναλάβει να βγάλει το πρώτο μέρος του αγώνα. Ο Ιάπωνας κατάφερε επιστρέφοντας στα pits να έχει φέρει τη Honda CBR1000RR-R Fireblade SP στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Zarco

Στη συνέχεια αυτός που ανέλαβε δράση ήταν ο Johann Zarco ο οποίος με σταθερό γυρολόγιο κατάφερε να αυξήσει και άλλο τη διαφορά από τους υπόλοιπους.

HRC

Φτάνοντας στα μισά του αγώνα η HRC Japan Post είχε καταφέρει να ελέγχει τον αγώνα ωστόσο λίγο αργότερα τα πράγματα θα δυσκόλευαν για την ιαπωνική ομάδα.

Suzuka 8 Hours 2024 – Με Johann Zarco η Honda στον φημισμένο αγώνα αντοχής

Μία ποινή 40 δευτερολέπτων ελέω παράβασης στο pitstop έφερε την Yamalube YART Yamaha EWC σε απόσταση βολής λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Honda wins

Ωστόσο οι αναβάτες της HRC Japan Post κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση των αναβατών της Yamaha και πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη.

Johann Zarco backflip

Με τη επικράτηση αυτή η Honda έφτασε τις 30 νίκες στις 8 Ώρες της Suzuka, ενώ η HRC Japan Post επικράτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον διάσημο αγώνα αντοχής. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι ομάδες Yamalube YART Yamaha EWC και Yoshimura SERT Motul.

Suzuka 8 Hours 2024 – H Ηοnda κερδίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με μπροστάρη τον Zarco [VIDEO]
Ετικέτες