Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro 2019: Δυναμικά με το καλημέρα!

Λασπομαχίες στον 1ο αγώνα στον Ωρωπό

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro μπορεί να μην είχε τον καιρό σύμμαχο, αλλά τουλάχιστον αποζημίωσε τους θεατές με θέαμα και πολύ δυνατές μάχες, μιας και τις δύο μέρες η πρωτιά κρίθηκε στην τελευταία ειδική. Παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έγινε και ο πρώτος γύρος για το Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος, αν και όπως αναφέραμε πιο πάνω, ο καιρός έκανε ό,τι μπορούσε για να ταλαιπωρήσει ομάδες και αναβάτες.


Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο, το συνεχές ψιλόβροχο και η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών είχαν μετατρέψει τις ειδικές σε έναν κολασμένο λασπότοπο, ενώ η δεύτερη ειδική είχε τόσο νερό που κάλλιστα θα μπορούσε να διοργανωθεί και πρωταθληματικός αγώνας για jet ski! Ήταν ουσιαστικά ένας αγώνας για επιβίωση, με πολλούς από τους συμμετέχοντες να αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα νερά που πήραν οι μοτοσυκλέτες τους. Το καλό ήταν βέβαια ότι η ταλαιπωρία των αναβατών σήμαινε θέαμα για τους θεατές, οι οποίοι είχαν πολύ εύκολη πρόσβαση στις ειδικές από το δρόμο, ένα πολύ καλό στοιχείο της διοργάνωσης. Οι απλές διαδρομές ήταν βατές και με χαλαρούς σχετικά χρόνους, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη μηδενική επιβολή "καπέλων", αν και ορισμένοι αναβάτες διαμαρτυρήθηκαν για την ύπαρξη μεγάλου φλατ κομματιού, που σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τους έκανε να παγώσουν.


Αγωνιστικά, όπως είπαμε ήδη, υπήρχαν δυνατές μάχες για την Γενική, ιδιαίτερα ανάμεσα στους Κακολύρη και τον Τρίγκα με το δίχρονο Beta 300. Ο Κακολύρης διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα μέχρι το τέλος, αλλά στην τελευταία ειδική ο Τρίγκας εξαπέλυσε μια φοβερή επίθεση, δείχνοντας ότι θα μπορούσε να καλύψει την διαφορά, όμως ένα λάθος και μια πτώση του στοίχισαν πολύτιμο χρόνο, με αποτέλεσμα να πάρει την νίκη ο Κακολύρης με Yamaha. Τρίτος ήταν ο Βασίλης Σιαφαρίκας με Honda και λίγο πιο πίσω ο Αλέξης Ζώρας στην σέλα ενός ΚΤΜ EXC-F.


Την Κυριακή, τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα από άποψη καιρικών συνθηκών, με την τον ήλιο και τον αέρα να στεγνώνουν γρήγορα την πρώτη ειδική, όχι όμως και την δεύτερη με το πολύ νερό, γεγονός που οδήγησε τους διοργανωτές να την ακυρώσουν για όλους, μιας και είχε ήδη ληφθεί η απόφαση να ακυρωθεί για τον αγώνα του Νοτίου Ελλάδος. Το πιο πιο στεγνό τερέν έφερε και ταχύτερους χρόνους, με τις μάχες να εξακολουθούν να είναι δυνατές, ενώ η πρωτιά της Γενικής κρίθηκε για ακόμη μια φορά στο τέλος.

Αυτή τη φορά η "κόντρα" ήταν ανάμεσα στον Κακολύρη και τον Ζώρα, καθώς ο Τρίγκας δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των δύο πρώτων. Ο Ζώρας δεν είχε κάνει και το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα της ημέρας, αλλά όσο περνούσε η ώρα και το χώμα στέγνωνε, άρχισε να ανεβάζει ρυθμό ξεπερνώντας τον Τρίγκα που ήταν μπροστά του μέχρι εκείνη την ώρα στην κατάταξη, και μπήκε με φόρα στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Ο πολύ δυνατός όμως Κακολύρης δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο, νικώντας και στον αγώνα της Κυριακής. Τρίτος γενικής ήταν ο Τρίγκας, με τον Σιαφαρίκα να παίρνει άλλη μια τέταρτη θέση, ενώ την πεντάδα έκλεισε ο Ντουζένης Μιχαήλ.


Στην κατάταξη για το Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος, στην Ε1 νικητής ήταν ο Γιάννης Δαλιάτσης, στην Ε2 ο Κωνσταντίνος Νικίας και στην Ε3 ο Μιχάλης Τσίπας.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των κατηγοριών και τις δύο ημέρες: