Ελληνική παρουσία στην EICMA: Τρίτωσε!

Και το Yardbuilt στην EICMA
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/10/2017

Για το ποιες ελληνικές μοτοσυκλέτες θα βλέπαμε στην EICMA το ξέρατε μήνες τώρα. Τις τελευταίες μέρες όμως προστέθηκε ακόμα μία που σήμερα τελικά αναχώρησε για να προλάβει να ετοιμαστεί! Πρόκειται για το βαφτιστήρι των αναγνωστών του MOTO, το δικό σας “The Slider”!

Κι έτσι πλέον οι ελληνικές μοτοσυκλέτες που θα παραστούν στην EICMA, έχουν όλες τους ένα κοινό στοιχείο, είναι όλες τους γνώριμες του MOTO!

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πέτρος Χατζηροδέλης της Jigsaw Customs, θα έπαιρνε ένα τηλεφώνημα που θα τον έπιανε απροετοίμαστο, η Yamaha ήθελε το ”The Slider” στο περίπτερό της στην EICMA! Με αυτή την πρόσκληση, η ελληνική παρουσία στην έκθεση μεγαλώνει λίγο ακόμα!

Η Yardbuilt της Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ που κατασκεύασε η Jicsaw Customs και οδήγησε το MOTO, νικήτρια στον φετινό διαγωνισμό που έγινε στο Wheels & Waves, θα εκτεθεί στο μεγαλύτερο μοτοσυκλετιστικό κοινό του κόσμου, συνεχίζοντας την ήδη πλούσια «διεθνή καριέρα».

Εκεί θα βρει αυτή που ήδη έχετε ακούσει πολλά, την ελληνική εξωτική, την φτιαγμένη σε CNC μοτοσυκλέτα της DNA Filters!

Κατ’ αρχήν περιμένουμε πως και πως τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στο μοναδικό EXOTICA, το DCR017 της DNA, κι αυτό γιατί είναι το μόνο που δεν έχει εμφανιστεί μπροστά στον κόσμο, με την DNA να κάνει τα αποκαλυπτήρια στην EICMA, στο δικό της μεγαλοπρεπές περίπτερο, μιας και τα σχέδια τα έχουμε δει, και μαρτυρούν ακριβώς αυτό.

Η DCR017 είναι μία κατηγορία από μόνη της και περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ, κι εδώ.

Δικό της περίπτερο θα έχει και η μοναδική C-Racer, όπως έχουμε πει ήδη εδώ, καθώς έχει περάσει στον κύκλο των προμηθευτών και η παρουσία τους είναι δυναμική και ξεχωριστή. Οι μοτοσυκλέτες τους δοκιμάστηκαν από το MOTO στο τεύχος 574 και οι φωτογραφίες μας ταξίδεψαν στην μεγαλύτερη κοινότητα των custom μοτοσυκλετών.

Σε τρία διαφορετικά σημεία της μεγαλύτερης Έκθεσης μοτοσυκλέτας του κόσμου, το ελληνικό στοιχείο θα έχει έντονη παρουσία. Πέρα για πέρα ξεχωριστές και τελείως διαφορετικές: Το MOTO, η εθνικότητα, και το γεγονός πως πίσω τους κρύβονται δραστήριοι και ικανοί άνθρωποι, είναι τα τρία μοναδικά στοιχεία που τις συνδέουν.

Ευχή μας είναι να ξεχωρίσει κάθε μία με τον τρόπο που της αξίζει!

Ετικέτες

Ιταλία: Νόμος για προδιαγραφές καμερών – 1.200 σβηστές μέχρι να ρυθμιστούν – Ας παραδειγματιστεί η ελληνική κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με χιονοστιβάδα προσφυγών, η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δει τις κάμερες και από άλλη σκοπιά πλην της εισπρακτικής – Το ανάποδο δηλαδή από την Ελλάδα
italia autovelox
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Η Ιταλία έχει εγκαταστήσει αισίως 4.060 κάμερες ελέγχου τροχονομικών παραβάσεων και η κυβέρνηση Merloni έχει επενδύσει πολύ στη σκληρή ρητορική περί οδικής ασφάλειας και νομιμότητας που αρέσει και στην Ελλάδα. Μόνο που οι Ιταλοί ανακάλυψαν γρήγορα ότι οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί δεν είχαν ποτέ ρυθμιστεί σωστά και άρχισε ένα κύμα προσφυγών κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις προστίμων, αλλά και μποτιλιάρισμα στα δικαστήρια.

Η απάντηση δόθηκε πριν μερικές εβδομάδες από τον υπουργό Μεταφορών της γείτονος, Matteo Salvini, ο οποίος έσπευσε να διορθώσει τη βιαστική εξάπλωση των καμερών φέρνοντας προς ψήφιση στη Βουλή το πρέπον κανονιστικό πλαίσιο. Όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος, 30 χρόνια πριν είχε νομοθετηθεί για πρώτη φορά η σχετική απαίτηση, μόλις τώρα όμως άρχισε να συμβαίνει και μόνο μετά το απέραντο μπάχαλο που προκλήθηκε από τις προσφυγές πολιτών.

Σύμφωνα με αυτό, κάθε κάμερα θα πρέπει καλιμπραριστεί και να ρυθμιστεί σωστά πριν τεθεί σε λειτουργία, ενώ αυτή η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο για κάθε μία κάμερα.

Ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στην Ιταλία από την Κυριακή 12 Ιουλίου και βάσει αυτού 2.856 από τις παραπάνω κάμερες είναι ρυθμισμένες και έτοιμες να σερβίρουν τις λυπητερές τους, ωστόσο άλλες περίπου 1.200 έχουν ήδη απενεργοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η τεχνική διαδικασία και γι’ αυτές.

Ας παίρνουν παράδειγμα οι δικοί μας φύλακες της νομιμότητας που από την Άνοιξη πασχίζουν να στήσουν έναν διαγωνισμό προμήθειας των καμερών με παταγώδη αποτυχία δύο φορές, την ώρα που αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι υπάρχουσες βλέπουν παραβάσεις με ποσοστά σφάλματος της τάξης του 90% – κάτι που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμμέσως παραδέχτηκε, λέγοντας πως κάθε παράβαση θα ελέγχεται από αστυνομικό πριν αποσταλούν τα πρόστιμα, καθώς “μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές αστοχίες”

Ας τα βλέπουμε αυτά κι εμείς, οι χρήστες του δρόμου και ψηφοφόροι, κάθε φορά που ακούμε για κάμερες που καταγράφουν ανύπαρκτους συνεπιβάτες και χάνουν τις ζώνες ασφαλείας άμα ο οδηγός φορά σκούρα ρούχα, αλλά στις ειδήσεις φτάνουν μόνο οι διθύραμβοι για "χιλιάδες κλήσεις σε μια μέρα".

Ετικέτες