Ελληνική παρουσία στην EICMA: Τρίτωσε!

Και το Yardbuilt στην EICMA
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/10/2017

Για το ποιες ελληνικές μοτοσυκλέτες θα βλέπαμε στην EICMA το ξέρατε μήνες τώρα. Τις τελευταίες μέρες όμως προστέθηκε ακόμα μία που σήμερα τελικά αναχώρησε για να προλάβει να ετοιμαστεί! Πρόκειται για το βαφτιστήρι των αναγνωστών του MOTO, το δικό σας “The Slider”!

Κι έτσι πλέον οι ελληνικές μοτοσυκλέτες που θα παραστούν στην EICMA, έχουν όλες τους ένα κοινό στοιχείο, είναι όλες τους γνώριμες του MOTO!

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πέτρος Χατζηροδέλης της Jigsaw Customs, θα έπαιρνε ένα τηλεφώνημα που θα τον έπιανε απροετοίμαστο, η Yamaha ήθελε το ”The Slider” στο περίπτερό της στην EICMA! Με αυτή την πρόσκληση, η ελληνική παρουσία στην έκθεση μεγαλώνει λίγο ακόμα!

Η Yardbuilt της Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ που κατασκεύασε η Jicsaw Customs και οδήγησε το MOTO, νικήτρια στον φετινό διαγωνισμό που έγινε στο Wheels & Waves, θα εκτεθεί στο μεγαλύτερο μοτοσυκλετιστικό κοινό του κόσμου, συνεχίζοντας την ήδη πλούσια «διεθνή καριέρα».

Εκεί θα βρει αυτή που ήδη έχετε ακούσει πολλά, την ελληνική εξωτική, την φτιαγμένη σε CNC μοτοσυκλέτα της DNA Filters!

Κατ’ αρχήν περιμένουμε πως και πως τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στο μοναδικό EXOTICA, το DCR017 της DNA, κι αυτό γιατί είναι το μόνο που δεν έχει εμφανιστεί μπροστά στον κόσμο, με την DNA να κάνει τα αποκαλυπτήρια στην EICMA, στο δικό της μεγαλοπρεπές περίπτερο, μιας και τα σχέδια τα έχουμε δει, και μαρτυρούν ακριβώς αυτό.

Η DCR017 είναι μία κατηγορία από μόνη της και περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ, κι εδώ.

Δικό της περίπτερο θα έχει και η μοναδική C-Racer, όπως έχουμε πει ήδη εδώ, καθώς έχει περάσει στον κύκλο των προμηθευτών και η παρουσία τους είναι δυναμική και ξεχωριστή. Οι μοτοσυκλέτες τους δοκιμάστηκαν από το MOTO στο τεύχος 574 και οι φωτογραφίες μας ταξίδεψαν στην μεγαλύτερη κοινότητα των custom μοτοσυκλετών.

Σε τρία διαφορετικά σημεία της μεγαλύτερης Έκθεσης μοτοσυκλέτας του κόσμου, το ελληνικό στοιχείο θα έχει έντονη παρουσία. Πέρα για πέρα ξεχωριστές και τελείως διαφορετικές: Το MOTO, η εθνικότητα, και το γεγονός πως πίσω τους κρύβονται δραστήριοι και ικανοί άνθρωποι, είναι τα τρία μοναδικά στοιχεία που τις συνδέουν.

Ευχή μας είναι να ξεχωρίσει κάθε μία με τον τρόπο που της αξίζει!

Ετικέτες

Αναβαθμισμένος ο ρόλος της BMW Motorrad στον ACEM: Νέος πρόεδρος ο Markus Flasch!

Η γενική συνέλευση της ACEM επικύρωσε τη διαδοχή του Roberto Colaninno της Piaggio από τον Γερμανό ομόλογό του
acem-board
Από αριστερά: Claudio Domenicali, Clément Villet, Markus Flasch και Michele Colaninno
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/6/2026

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών, ACEM, διοργάνωσε την ετήσια γενική της συνέλευση στο κτίριο BMW Welt στο Μόναχο, φιλοξενούμενη από τη BMW Motorrad. Εκεί συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι όλης της μοτοσυκλετιστικής βιομηχανίας της Ευρώπης για μια ανασκόπηση των εξελίξεων και δράσεων της χρονιάς που πέρασε, ενώ τέθηκαν οι στρατηγικές προτεραιότητες που θα ακολουθήσει η ACEM.

Στα πλαίσια της συνέλευσης έγινε και η εκλογή του νέου προέδρου, στη θέση του οποίου εξελέγη ο Markus Flasch, διευθύνων σύμβουλος της BMW Motorrad, με τη θητεία του να ξεκινά επισήμως την 1η Ιουλίου 2026.

Ο Γερμανός αναλαμβάνει τα ηνία της ACEM για να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, Michele Colaninno (διευθύνων σύμβουλος Piaggio Group), σε μια δύσκολη εποχή γεμάτη εξωγενείς αντιξοότητες που επηρεάζουν βαθιά την ευρωπαϊκή βιομηχανία μοτοσυκλέτας.

acem
H Γενική Συνέλευση του ACEM, με τον νέο πρόεδρο δεύτερο από αριστερά

Οι στρατηγικοί στόχοι που τέθηκαν σε προτεραιότητα είναι τρεις:

  • Η ενσωμάτωση των δικύκλων στο πλάνα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις,
  • Η προώθηση της απεξάρτησης από τον άνθρακα στη βιομηχανία χωρίς να πληγεί η ανταγωνιστικότητά της και
  • Η προώθηση της μοτοσυκλέτας στον τουρισμό και τον αθλητισμό ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Το προεδρείο της ACEM απαρτίζεται πλέον από τον πρόεδρο και τρεις αντιπροέδρους, τους Michele Colaninno (Piaggio Group), Claudio Domenicali (Ducati Motor Holding) και Clément Villet (Yamaha Motor Europe N.V.).

Ετικέτες