John McGuinness: Στο Isle of Man θα εμψυχώσω την ομάδα!

Γκαντεμιά στην ομάδα της Honda…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/5/2017

Με τους τραυματιοφορείς να κάνουν λόγο για σπασμένο πόδι, όταν ο McGuinness μεταφερόταν στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα στον NW200, η συμμετοχή του στο Isle of Man TT που είναι σε λιγότερο από 15 μέρες, κρίθηκε αυτομάτως αμφίβολη. Μετά η απουσία του έγινε και βεβαιότητα. Με πολλαπλά κατάγματα και δύο χειρουργεία, ο McGuinness θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα για να περπατήσει χωρίς βοήθεια ενώ για έξι εβδομάδες θα πρέπει να φορά κολάρο.

Με συμπιεστικό κάταγμα σε κνήμη και περόνη, κρίθηκε η ανάγκη να τοποθετηθεί εξωτερική οστεοσύνθεση σε δεύτερο χειρουργείο. Τρία σπασμένα πλευρά, και τέσσερις σπόνδυλοι συμπληρώνουν την λίστα των τραυματισμών του, που θα τον κρατήσουν μακριά από το Isle of Man TT. Ο McGuinness είναι ο δεύτερος πιο πετυχημένος αναβάτης στην ιστορία του αγώνα και πρόσφατα είχε δηλώσει ότι θα αγωνιστεί μέχρι να πλησιάσει το ρεκόρ του Joey Dunlop, αλλά δεν θα το περάσει…

Το πράγμα περιπλέκεται όμως από το πρόβλημα του Guy Martin στον ίδιο αγώνα, που βγήκε ελάχιστα εκτός πορείας. Το ελάχιστα βέβαια σε αυτούς τους αγώνες, είναι ήδη αρκετό.

Η Honda αμέσως ζήτησε και βγήκε η μαύρη σημαία για τον Martin. Με τις αιτίες που οδήγησαν στο ατύχημα του McGuinness να μην έχουν εξακριβωθεί, ένα δεύτερο ατύχημα με τον Martin θα καθιστούσε την ομάδα εκτός αγώνα. Η μοτοσυκλέτα του McGuinness θα μεταφερθεί τώρα στα κεντρικά της Honda Racing στο Louth – Lincolnshire, για να εξεταστεί και να αναλυθούν τα δεδομένα της ECU και της τηλεμετρίας.

Οι πρώτες ενδείξεις πάντως δεν δείχνουν λάθος του McGuinness. Η ομάδα θα πρέπει άμεσα λοιπόν να καταλήξει στις αιτίες για να υποστηρίξει τον Martin στο Isle of Man TT.. είναι κρίμα που δεν θα δούμε τους δυο τους μαζί στον θρυλικό αγώνα, ιδιαίτερα με όσα έχουν πει ο ένας για τον άλλο, παρόλο που δηλώνουν μονιασμένοι, από την στιγμή που βρέθηκαν στην ίδια ομάδα. Η κίνηση της Honda να φέρει τον Martin πίσω στο Isle of Man TT, κρίνεται σοφή εκ των υστέρων, καθώς τώρα θα είχε μείνει εκτός..

Ο McGuinness πάντως δήλωσε σε ανθρώπους της ομάδας των ελαστικών και σε άλλους συνεργάτες τους, ότι είτε με κολάρο ή πατερίτσες, είτε και με τα δύο, θα είναι εκεί τις μέρες του αγώνα για να βοηθήσει την ομάδα αλλά και τον Martin, με όποιο τρόπο μπορεί!

Ετικέτες

KTM 890 Adventure, 890 Adventure R - Με δώρο το KTM TECH PACK

KTM 890 Adventure
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/6/2024

Με την αγορά των νέων KTM 890 ADVENTURE και KTM 890 ADVENTURE R, από σήμερα μέχρι εξαντλήσεων των αποθεμάτων, παρέχεται δώρο το KTM Tech Pack αξίας €1.013.

Σε μια ακόμη προσφορά προχωρά ο επίσημος εισαγωγέας της ΚΤΜ στη χώρα μας, αυτή τη φορά για τα 890 Adventure μοντέλα της αυστριακής εταιρείας. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΚΤΜ.

"Οι νέες KTM 890 ADVENTURE και KTM 890 ADVENTURE R έχουν σχεδιαστεί για να κατακτήσουν κάθε διαδρομή, από τις καθημερινές μετακινήσεις έως τις πιο απαιτητικές εκτός δρόμου εξερευνήσεις. Με κορυφαία τεχνολογία και την αυθεντική αγωνιστική κληρονομιά της KTM, αυτές οι μοτοσυκλέτες απευθύνονται σε αναβάτες που αναζητούν την απόλυτη απόδοση και ευελιξία, προσφέροντας υψηλή οδηγική απόλαυση.

Εξοπλισμένες με τον κορυφαίο κινητήρα των 889cc, ο οποίος αποδίδει ισχύ 105 ίππων και ροπή 100 Nm, προσφέρει δυναμική απόδοση και εξαιρετική οικονομία καυσίμου, με σύστημα Ride-by-Wire για άμεση απόκριση στο γκάζι, προηγμένα προγράμματα οδήγησης που προσαρμόζονται σε κάθε συνθήκη και πλαίσιο κατασκευασμένο από ελαφρύ και ανθεκτικό χάλυβα για εξαιρετική ευελιξία και ακρίβεια στην οδήγηση, η KTM 890 ADVENTURE προσφέρει εξαιρετική σταθερότητα και άνεση σε μεγάλες αποστάσεις, ενώ η έκδοση R ενσωματώνει αναρτήσεις WP XPLOR με μεγαλύτερη διαδρομή για καλύτερη απόδοση εκτός δρόμου.

Το ηλεκτρονικό πακέτο ξεκλειδώνει μοναδικές τεχνολογικές αναβαθμίσεις για βελτιωμένη οδηγική εμπειρία: Το παραμετροποιήσιμο πρόγραμμα Rally Mode, το σύστημα Quickshifter+, για αλλαγές ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη και προς τις δυο κατευθύνσεις, το σύστημα MSR (Motor Slip Regulation) που αποτρέπει την ολίσθηση του πίσω τροχού κατά την επιβράδυνση και το πάντα χρήσιμο για τουρισμό μεγάλων αποστάσεων σύστημα cruise control.

Με την αγορά των νέων KTM 890 ADVENTURE και KTM 890 ADVENTURE R, από σήμερα μέχρι εξαντλήσεων των αποθεμάτων, παρέχεται δώρο το KTM Tech Pack αξίας €1.013.

Ανακαλύψτε τις νέες, πλήρως εξοπλισμένες KTM 890 ADVENTURE και KTM 890 ADVENTURE R που πλέον διαθέτουν δωρεάν επέκταση εργοστασιακής εγγύησης έως τέσσερα έτη, δωρεάν οδική βοήθεια αλλά και δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω της Santander Consumer Finance!

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο δίκτυο συνεργατών ΚΤΜ."