Μικρό αλλά πανάκριβο λάθος, καταστρέφει μία RC213V-S - VIDEO!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/6/2016

Τις ημέρες που διεξάγεται το Isle of Man, μπορείς να δεις στους δρόμους ότι μοτοσυκλέτα μπορείς να φανταστείς, καθώς χιλιάδες επισκεπτών κατακλύζουν το ήρεμο, αλλά ζάμπλουτο νησί που αποτελεί φορολογικό παράδεισο. Μέσα σε όλο αυτό το χάος μοτοσυκλετών, είναι μία σπάνια περίπτωση να ξετρυπώσεις την μία από τις δύο Honda RC213V-S που υπάρχουν στο νησί, ακόμα πιο σπάνιο να κινηματογραφήσεις την στιγμή που κάποιος την ρίχνει κάτω και αμέσως μετά να χάσεις όλη αυτή την τύχη, γιατί βρίσκεσαι κατηγορούμενος για την τεράστια ζημιά…

 

Πριν ανέβει αυτό το video ο άνθρωπος που τραβούσε τα πλάνα, ο εβδομηντάχρονος Stephen Hallam επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της RC213V-S, βοηθώντας τον να βρει τον υπαίτιο, που ξεκίνησε το καταστροφικό ντόμινο.

Ο Stephen Hallam είναι φανατικός του Isle of Man, έχοντας πάει στο πρώτο πριν από 43 χρόνια και από τότε σε όλα όσα ακολούθησαν πλην από επτά… Εντοπίζοντας την RC213V-S παρκαρισμένη σαν μία κοινή μοτοσυκλέτα, στον ελαφρώς κατηφορικό δρόμο έξω από την παμπ «Creg-ny-Baa», ένα από τα στέκια των μοτοσυκλετιστών τις ημέρες του αγώνα, έβγαλε κατευθείαν την κάμερα και ξεκίνησε να πλησιάζει την πανάκριβη μοτοσυκλέτα. Εκείνη την στιγμή η BMW που ήταν παρκαρισμένη δίπλα, κουνήθηκε από το σταντ και έπεσε πάνω στην RC213V-S ρίχνοντάς την κάτω, χωρίς κανείς να υποπτεύεται την τεράστια ζημιά που μόλις είχε συμβεί…

Το πανάλαφρο αλουμινένιο πλαίσιο είχε στραβώσει, ελάχιστα βέβαια, αλλά είχε στραβώσει. Χωρίς να υπολογίσεις το carbon φαίρινγκ, την μανέτα και άλλα περιφερειακά που φαίνονται ως μικρή ζημιά, αλλά κοστίζουν πανάκριβα στην συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, το πλαίσιο από μόνο του είναι από τα χειρότερα που θα μπορούσαν να είχαν συμβεί σε μία τόσο επιφανειακή ζημιά. Κι αυτό γιατί ο ιδιοκτήτης ζήτησε αντικατάσταση πλαισίου, από την στιγμή που η επισκευή σε μία τέτοια μοτοσυκλέτα μειώνει κατακόρυφα την αξία της. Και η αντικατάσταση ενός τέτοιου πλαισίου κοστίζει πολλά περισσότερα από τα 12.000 – 15.000 Ευρώ που περίπου έχει θέσει ως όριο για το κόστος επισκευής η ασφαλιστική εταιρία. Οπότε μέσα από αυτές τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, η RC213V-S έπρεπε να διαγραφεί ως όχημα και ο ιδιοκτήτης να αποζημιωθεί για το ποσό που του αναλογεί ως ελαφρά μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα.

 

 

 

Κάπως έτσι, μία από τις μόλις 200 που θα κατασκευάσει η Honda, καταλήγει ως η ακριβότερη μοτοσυκλέτα για ανταλλακτικά…

Το δυσάρεστο για τον ίδιο τον Stephen Hallam, είναι ότι αρκετοί χρήστες του internet αλλά και η MCN που ήταν από τους πρώτους που δημοσίευσαν το video, αφήνουν υπονοούμενα – ή το λένε και ευθέως- ότι ήταν ο ίδιος που έριξε το F800GT που έπεσε επάνω στην RC213V-S. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως η ευθύνη βαραίνει τον ασπρομάλλη κύριο που προσπαθεί να αποθανατίσει το περιστατικό με το περιπολικό και βρίσκεται πίσω από την BMW…

Μέσω ενός λιγότερο γνωστού στην Ευρώπη, Ιαπωνικού περιοδικού, έχουμε και ένα video από την παραγωγή της RC213V-S, που φαίνεται και η κατασκευή του πλαισίου… αξίζει να το δει παρακολουθήσει κανείς, όταν σκέφτεται τις σχεδόν 200.000 Ευρώ που κοστίζει, η σπάνια αυτή μοτοσυκλέτα!

 

 

 

 

Ετικέτες

ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.: Σκοπός δημιουργίας της Ελληνικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας

Νέα ανακοίνωση της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο
ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. Σκοπός ίδρυσης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/3/2023

Πριν από λίγες ημέρες, στις 19 Μαρτίου, ιδρύθηκε η Ελληνική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία (ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.) η δεύτερη ομοσπονδία μοτοσυκλέτας της χώρας μας. Προφανώς στο μυαλό όλων μας είναι πως έννοια της ομοσπονδίας είναι να αποτελεί μία μονάδα, μία ομπρέλα που περιλαμβάνει όλες τις λέσχες της χώρας, μικρές και μεγάλες και όχι να αρχίσουμε να έχουμε δύο και τρεις. Ωστόσο αυτή η κίνηση ούτε ξαφνική είναι, ούτε έρχεται απροειδοποίητα. Ζυμώνεται πολύ καιρό και ήμασταν παρόν στο ιδρυτικό συνέδριο όπου συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι λεσχών από διαφορετικά μέρη της χώρας σχεδόν έναν χρόνο πριν.

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. κοινοποιεί στο κοινό τους σκοπούς της ίδρυσής της και ενημερώνει για τις λέσχες που την αποτελούν και το προσωρινό διοικητικό της συμβούλιο που θα την οδηγήσει σε ένα μήνα από τώρα στην πρώτη της γενική συνέλευση και ψηφοφορία.

Στην ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. θεωρούν πως τα πράγματα με την ΜΟΤΟΕ δεν πηγαίνουν όπως θα έπρεπε και μάλιστα μέλη της έχουν εμπλακεί σε δικαστικό αγώνα μαζί της αλλά φαίνεται πως έχουν χάσει τις πρώτες μάχες και ο αγώνας αυτός θα είναι δύσκολος. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κάποιο νομικό όριο για το πόσες Ομοσπονδίες μπορούν να συνυπάρχουν στη χώρα είτε βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη, είτε όχι. Προφανώς όμως, όπως έχει συζητήσει το ΜΟΤΟ με μέλη της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο., στα σχέδιά της είναι και η ίδρυση αθλητικής ομοσπονδίας και η ανάληψη πρωταθληματικών αγώνων μοτοσυκλέτας, όπου τότε θα ανοίξει ένας άλλος γύρος αντιπαράθεσης με την υπάρχουσα κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν περισσότερος κόσμος ασχολούταν με τα κοινά με έμπρακτη συμμετοχή και όχι απλά σχολιάζοντας ενώ δεν έχει και την συνολική εικόνα. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.:

Οι σκοποί της Ομοσπονδίας μας είναι:
1.
Η διάδοση του υγιούς μοτοσυκλετισμού σε πανελλαδική κλίμακα σε όλες του τις μορφές: Πολιτιστική, Κοινωνική, Εκπαιδευτική, Περιηγητική, Συγκοινωνιακή, Ψυχαγωγική, Συνδικαλιστική κ.λπ
2.
Η καλλιέργεια της αλληλεγγύης μεταξύ των μοτοσυκλετιστών, ο συντονισμός, η δράση, και η δημιουργία φιλίας και αλληλοϋποστήριξης των σωματείων και των ενώσεων μελών της.
3.
Η εκπροσώπηση κάθε μοτοσυκλετιστή για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ή πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες μοτοσικλετιστές. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να σχετίζονται με την ασφάλεια, την ελεύθερη μετακίνηση με δίκυκλο, το δικαίωμα συμμετοχής τους στη λήψη αποφάσεων για τα θέματα που τους αφορούν, η ψυχαγωγία με την μοτοσυκλέτα, οικονομικά θέματα κ.λπ.
4.
Η ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων σε θέματα ασφάλειας, με την δημιουργία κάθε τύπου διαδικτυακής επικοινωνίας ΜΜΕ, ανταλλαγής γνώσεων και τεχνικών πληροφοριών.
5.
Η ακριβής και εκτενής πληροφόρηση για όλα τα θέματα που αφορούν στο δίκυκλο.
6.
Η προστασία των δικυκλιστών από ενέργειες που τους υπονομεύουν και τους βλάπτουν.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 όπου και πραγματοποιήθηκε το Ιδρυτικό Συνέδριο, εγκρίθηκε το καταστατικό της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. κι εκλέχτηκαν τα 7 μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής. Μετά από ψηφοφορία διαμόρφωσαν το παρακάτω προσωρινό  Δ.Σ. το οποίο και θα οδηγήσει την ομοσπονδία μέχρι την πρώτη της γενική συνέλευση στις 22 Απριλίου 2023 με σκοπό την ψήφιση του πρώτου Δ.Σ. :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καράμπελας Παναγιώτης - ΛΕΜΟΤ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ντίνιας Γιώργος - Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Αναγνωστόπουλος Γαρύφαλλος - BMW RIDERS CLUB ΕΛΛΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ: Γκικόπουλος Παναγιώτης - ΜΟΤΟρχομενού

 ΜΕΛΗ:

Παπανδρικόπουλος Ανδρέας - ΜΟΤΟΛΕΑμαλιάδος

Αγιομαυρίτης Στέλιος - ΛΕΜΟΤ

Ντελής Νίκος - ΜΟΤΟΛΕΑμαλιάδος

Οι πρώτες 18 λέσχες από όλη την Ελλάδα που απαρτίζουν την ομοσπονδία είναι οι παρακάτω:

  1. Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών (Λ.Ε.ΜΟΤ.)

  2. Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Αμαλιάδας (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Α.)

  3. Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

  4. Μοτολέσχη Ορχομενού (ΜΟΤ.ΟΡ.)

  5. Σύλλογος Φίλων Αυτ/του-Μοτ/τας Σιδηροκάστρου (ΣΥ.Φ.Α.ΜΟ.Σ.)

  6. Moto Club Alexandroupolis "Οι Αγριάνες"

  7. Artemis Moto Club

  8. Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Λέρου (Μ.Ο.Λ.)

  9. Ομάδα Εκτός Δρόμου

10. Λέσχη Μοτοσυκλέτας Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.)

11. Λέσχη Μικτού Αθλητισμού Θέρμου (ΛΕ.Μ.Α.Θ.)

12. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "MOTOCROSS ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"

13. Αρτινή Λέσχη Μοτοσυκλέτας (Α.Λ.ΜΟ.)

14. Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρίνιου

15. BMW RIDERS CLUB ΕΛΛΑΣ

16. TDM Hellas

17. Φίλοι Μοτοσυκλέτας Ευπαλίου (ΦΙΛ.ΜΟΤ.Ε.)

18. Africa Twin Club Hellas

 

 

Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.)

 

Ο Γραμματέας

Αναγνωστόπουλος Γαρύφαλλος