Μικρό αλλά πανάκριβο λάθος, καταστρέφει μία RC213V-S - VIDEO!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/6/2016

Τις ημέρες που διεξάγεται το Isle of Man, μπορείς να δεις στους δρόμους ότι μοτοσυκλέτα μπορείς να φανταστείς, καθώς χιλιάδες επισκεπτών κατακλύζουν το ήρεμο, αλλά ζάμπλουτο νησί που αποτελεί φορολογικό παράδεισο. Μέσα σε όλο αυτό το χάος μοτοσυκλετών, είναι μία σπάνια περίπτωση να ξετρυπώσεις την μία από τις δύο Honda RC213V-S που υπάρχουν στο νησί, ακόμα πιο σπάνιο να κινηματογραφήσεις την στιγμή που κάποιος την ρίχνει κάτω και αμέσως μετά να χάσεις όλη αυτή την τύχη, γιατί βρίσκεσαι κατηγορούμενος για την τεράστια ζημιά…

 

Πριν ανέβει αυτό το video ο άνθρωπος που τραβούσε τα πλάνα, ο εβδομηντάχρονος Stephen Hallam επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της RC213V-S, βοηθώντας τον να βρει τον υπαίτιο, που ξεκίνησε το καταστροφικό ντόμινο.

Ο Stephen Hallam είναι φανατικός του Isle of Man, έχοντας πάει στο πρώτο πριν από 43 χρόνια και από τότε σε όλα όσα ακολούθησαν πλην από επτά… Εντοπίζοντας την RC213V-S παρκαρισμένη σαν μία κοινή μοτοσυκλέτα, στον ελαφρώς κατηφορικό δρόμο έξω από την παμπ «Creg-ny-Baa», ένα από τα στέκια των μοτοσυκλετιστών τις ημέρες του αγώνα, έβγαλε κατευθείαν την κάμερα και ξεκίνησε να πλησιάζει την πανάκριβη μοτοσυκλέτα. Εκείνη την στιγμή η BMW που ήταν παρκαρισμένη δίπλα, κουνήθηκε από το σταντ και έπεσε πάνω στην RC213V-S ρίχνοντάς την κάτω, χωρίς κανείς να υποπτεύεται την τεράστια ζημιά που μόλις είχε συμβεί…

Το πανάλαφρο αλουμινένιο πλαίσιο είχε στραβώσει, ελάχιστα βέβαια, αλλά είχε στραβώσει. Χωρίς να υπολογίσεις το carbon φαίρινγκ, την μανέτα και άλλα περιφερειακά που φαίνονται ως μικρή ζημιά, αλλά κοστίζουν πανάκριβα στην συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, το πλαίσιο από μόνο του είναι από τα χειρότερα που θα μπορούσαν να είχαν συμβεί σε μία τόσο επιφανειακή ζημιά. Κι αυτό γιατί ο ιδιοκτήτης ζήτησε αντικατάσταση πλαισίου, από την στιγμή που η επισκευή σε μία τέτοια μοτοσυκλέτα μειώνει κατακόρυφα την αξία της. Και η αντικατάσταση ενός τέτοιου πλαισίου κοστίζει πολλά περισσότερα από τα 12.000 – 15.000 Ευρώ που περίπου έχει θέσει ως όριο για το κόστος επισκευής η ασφαλιστική εταιρία. Οπότε μέσα από αυτές τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, η RC213V-S έπρεπε να διαγραφεί ως όχημα και ο ιδιοκτήτης να αποζημιωθεί για το ποσό που του αναλογεί ως ελαφρά μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα.

 

 

 

Κάπως έτσι, μία από τις μόλις 200 που θα κατασκευάσει η Honda, καταλήγει ως η ακριβότερη μοτοσυκλέτα για ανταλλακτικά…

Το δυσάρεστο για τον ίδιο τον Stephen Hallam, είναι ότι αρκετοί χρήστες του internet αλλά και η MCN που ήταν από τους πρώτους που δημοσίευσαν το video, αφήνουν υπονοούμενα – ή το λένε και ευθέως- ότι ήταν ο ίδιος που έριξε το F800GT που έπεσε επάνω στην RC213V-S. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως η ευθύνη βαραίνει τον ασπρομάλλη κύριο που προσπαθεί να αποθανατίσει το περιστατικό με το περιπολικό και βρίσκεται πίσω από την BMW…

Μέσω ενός λιγότερο γνωστού στην Ευρώπη, Ιαπωνικού περιοδικού, έχουμε και ένα video από την παραγωγή της RC213V-S, που φαίνεται και η κατασκευή του πλαισίου… αξίζει να το δει παρακολουθήσει κανείς, όταν σκέφτεται τις σχεδόν 200.000 Ευρώ που κοστίζει, η σπάνια αυτή μοτοσυκλέτα!

 

 

 

 

Ετικέτες

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες