Mutares - Επενδυτική εταιρεία αποκτά τον έλεγχο της Peugeot Motorcycles

Κοινό ανακοινωθέν από τη Mahindra και τη Mutares.de
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/11/2022

Στις 10 Νοεμβρίου, η Mahindra που μέχρι πρότινος είχε το 100% της Peugeot Motorcycles, ανακοίνωσε από κοινού με την γερμανική εταιρεία επενδύσεων Mutares, πως συμφώνησε να πουλήσει το 50% των μετοχών της στους Γερμανούς, οι οποίοι αποκτούν μερίδιο ελέγχου 80% στην γαλλική εταιρεία μοτοσυκλετών και scooter.

Η Mahindra παραμένει συνιδιοκτήτρια της Peugeot Motorcycles, με στόχο την υποστήριξη της ανάπτυξης της γαλλικής φίρμας τα επόμενα χρόνια. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2023, μετά από τη σύμφωνη γνώμη των δύο Δ.Σ., και τους απαραίτητους αντιμονοπωλιακούς ελέγχους των ελεγκτικών μηχανισμών.

Η Peugeot Motorcycles έχει το αρχηγείο της στην Mandeure της Γαλλίας, με εισοδήματα 140 εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάζοντας δίκυκλα και τρίκυκλα οχήματα που καταλήγουν σε 3.000 σημεία πωλήσεων στη Γαλλία, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα, σε τρεις διαφορετικές ηπείρους.

Η εταιρεία έχει το εργοστάσιο κατασκευής της στην Mandeure, μια κοινοπραξία με την JNQQ (Jinan Qingqi Motorcycle Co., Ltd.) στην Κίνα, και συνεργασίες για κατασκευή των οχημάτων της με διάφορες ασιατικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της THACO στο Βιετνάμ.

Αναφερόμενος στην νέα συμφωνία με τη Mutares, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της M&M (Mahindra 7 Mahindra) Rajesh Jejurikar, δήλωσε: “υποδεχόμαστε με χαρά την Mutares στην Peugeot Motorcycles. Οι ενέργειες μας έχουν στόχο την συνέχεια της πορείας της Peugeot Motorcycles που μετρά 124 χρόνια ιστορίας. Με ένα αναγνωρισμένο ιστορικό στη μεταμόρφωση εταιρειών σε Ευρωπαϊκά εδάφη, μαζί με την ειδίκευση τους στη βιομηχανία οχημάτων, η Mutares είναι ιδανικός συνεργάτης για να ενδυναμώσει και να αναπτύξει τη φίρμα με τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της M&M.”

Αντίστοιχα, ο CIO της Mutares, Johannes Laumann δήλωσε: “αυτή είναι η 13η αγορά της Mutares το 2022. H Peugeot Motorcycles είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία με πλούσια ιστορία ως ο παλαιότερος κατασκευαστής μηχανοκίνητων δικύκλων του κόσμου. Είμαστε περήφανοι που συσχετιζόμαστε με αυτή τη φίρμα, και πιστεύω πως θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε την αληθινή δυναμική της, με την μεγάλη εμπειρία μας στον τομέα, τη δυνατή μας ομάδα και με τον συνεργάτη μας M&M. Επιπλέον, η Peugeot Motorcycles λειτουργεί ως ΟΕΜ (Original Equipment Manufacturer) και προσβλέπουμε σε μια τεράστια δυνατότητα συνεργασιών στον τομέα της Atomotive & Mobility βιομηχανίας.”

Το Mahindra Group έχει έτος ίδρυσης το 1945, μια πολυεθνική ομοσπονδία εταιρειών με 260.000 υπαλλήλους, σε περισσότερες από 100 χώρες. Παράγει αγροτικά μηχανήματα, αυτοκίνητα, έχει εταιρείες πληροφορικής και οικονομικών υπηρεσιών και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τρακτέρ στον κόσμο, όσον αφορά στον όγκο παραγωγής. Έχει επίσης παρουσία στους τομείς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, logistics, ακινήτων, κ.α.

Η Mutares SE & Co. KgaA με έτος ίδρυσης το 2008, είναι εταιρεία επενδύσεων με έδρα το Μόναχο έχει γραφεία σε Μόναχο, Άμστερνταμ, Φρανκφούρτη, Ελσίνκι, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Παρίσι, Στοκχόλμη και Βιέννη, ενώ αγοράζει εταιρείες μεσαίου μεγέθους που έχουν βάση την Ευρώπη και έχουν σημαντική δυναμική εξέλιξης, και τις πουλά ξανά αφού τις έχει σταθεροποιήσει και επανατοποθετήσει στην αγορά.

Faster Than Life – Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

O Dave Madsen-Mygdal συνεχίζει να αγωνίζεται στα 60 του, μετρώντας 149 εκκινήσεις
motomagFaster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/4/2024

Το ντοκιμαντέρ “Faster Than Life” αναμένεται να βγει στις οθόνες τον Μάιο του 2024, εξιστορώντας μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές ανέκδοτες ιστορίες του TT, αυτή του ιδιώτη αγωνιζόμενου Dave Madsen-Mygdal, ο οποίος στα 60 του χρόνια μετρά... 149 εκκινήσεις (!), ενώ αναμένεται να δώσει το παρών και στο TT του 2024.

Γεννημένος στο Douglas, την πρωτεύουσα του θρυλικού Νησιού, ο Dave Madsen-Mygdal ξεκίνησε να τρέχει στους δρόμους του Isle of Man το 1979. Από το 1985 συμμετέχει αδιάκοπα στο θεσμό του TT, όχι όμως με κάποια εργοστασιακή ομάδα, αλλά ως ιδιώτης. Το γεγονός αυτό από μόνο του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τη σπουδαιότητα του κατορθώματός του, καθώς καλείται να καλύψει μόνος του τα έξοδα της συμμετοχής του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το πάθος του όμως για τους αγώνες δρόμου φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από το κόστος, κάτι που φάινεται και από τις 149 εκκινήσεις του στον εμβληματικό Road-Racing αγώνα! Το 2024, στα 60 του πλέον χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, ο Dave αναμένεται να βρεθεί για ακόμα μία φορά μεταξύ των αγωνιζομένων. Μόλις τρεις ακόμα αναβάτες έχουν ξεπεράσει το τριψήφιο φράγμα, με πιο πρόσφατο τον 8 χρόνια νεότερό του John McGuinness, ο οποίος πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 52, έχοντας 104 εκκινήσεις στο IOMTT. Την εξαιρετικά μικρή λίστα ολοκληρώνουν ο δέκα φορές νικητής Ian Lougher, ο οποίος σταμάτησε στις 136 και ο Jim Hodson με 114, που το 2002 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Lightweight 400. Στην ίδια κατηγορία ο Mygdal σημείωσε το 2003 το καλύτερό του αποτέλεσμα, φτάνοντας μέχρι την τέταρτη θέση.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Ο Dave έχει καταθέσει τον δικό του φόρο αίματος στους αγώνες δρόμου, μέσω του 23χρονου γιού του Mark, ο οποίος έχασε την ζωή του σε ατύχημα που συνέβη στον αγώνα Southern 100, το 2013. Παρ’ όλα αυτά, ούτε αυτό στάθηκε ικανό να τον τρομάξει ή να του αλλάξει την γνώμη για τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο, όπως το TT. Όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ του “Faster Than Life”, στα pits έχει μαζί του και τα εγγόνια του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το ντοκιμαντέρ δεν επικεντρώνεται μόνο στην αγωνιστική πλευρά, αλλά και την ανθρώπινη που κρύβεται πίσω από το IOMTT. Επιδιώκει να μας δώσει μία κλεφτή ματιά από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μέσα στην κλειστή ομάδα των αγωνιζομένων, τα συναισθήματα των οικογενειών, τα καλά και τα άσχημα, αλλά και μία γενικότερη εικόνα του τι κρύβεται πίσω από αυτά που βλέπουμε. Ο θεατής βλέπει εκ των έσω τι θυσίες χρειάζεται να κάνει ένας ιδιώτης για να βρεθεί στην σχάρα εκκίνησης του ιστορικού αγώνα. Τα πλάνα περιλαμβάνουν και μερικά θεαματικά onboard και εξωτερικά πλάνα του Dave να περνά μέσα από τις πόλεις και τα βουνά, ανάμεσα σε δέντρα και φράχτες με 240 χ.α.ω, στον αγώνα Supertwin.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι οι Felipe Costa και Chip Gulland, ιδρυτές της εταιρείας Pitbox 6. Η αυτοβιογραφική ταινία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη συνδρομητικά, τον Μάιο του 2024. Τα έσοδα θα βοηθήσουν στην τελειοποίηση της παραγωγής (χρώμα και ήχος), προκειμένου να συμμετάσχει στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Όσοι θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει η πρώτη έκδοση, μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα Faster Than Life σε Facebook και Instagram.

Ετικέτες