Ο Guy Martin θα απέχει από το φετινό Isle of Man TT

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/1/2016

Με ανάρτησή του εχθές το απόγευμα, ο Guy Marin ενημέρωσε τους οπαδούς του Isle of Man ότι δεν θα αγωνιστεί για το 2016, και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει για το 2017.

Ο βασικός λόγος, είναι μία κρίση ταυτότητας από αυτές που ξεκινάμε με το «τι κάνω στη ζωή μου». Αυτή η φάση ξεκίνησε μετά από το ατύχημα στο Ulster Grand Prix, που ακόμα και τώρα τον ταλαιπωρεί από πρόβλημα που του άφησε στην σπονδυλική στήλη.  Όπως λέει ο ίδιος έχει πάρα πολλά ενδιαφέροντα, εκτός από το Isle of Man και τις μοτοσυκλέτες, που πρέπει να τους αφιερώσει λίγο χρόνο, κι ένα από αυτά είναι το ποδήλατο.

το ατύχημα που παραλίγο να τον αφήσει ανάπηρο:

 

Εδώ και τρία χρόνια θέλει να πάρει μέρος στον μεγαλύτερο αγώνα αντοχής –με ποδήλατο- του κόσμου, το Tour Divide και φοβάται ότι αν το αφήσει λίγο ακόμα, θα τον «πάρουν τα χρόνια». Όπως λέει χαρακτηριστικά, «με τον ρυθμό που πάω, φοβάμαι ότι θα ανοιγοκλείσω τα μάτια και ξαφνικά θα καταλάβω ότι είμαι 45 χρονών». Ο Guy εξηγεί ότι τα τελευταία 11 χρόνια, το μόνο που κάνει είναι να τρέχει σε αγώνες μοτοσυκλέτας. Με βάση και το ντοκυμαντέρ για την ζωή του, ουσιαστικά αυτό που κάνει από τα 18, είναι μία συνεχή προπόνηση για τον Isle of Man TT, λογικό είναι να θέλει να κάνει μία αλλαγή. Στο Tour Divide θα έχει κάθε ευκαιρία να ξανά βρει τον εαυτό του… λόγω της προσπάθειας!

Ο ποδηλατικός αυτός αγώνας αντοχής, ξεκινά από τον Καναδά και τερματίζει στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, μετά από 4.417 χιλιόμετρα. Διατρέχει τις οροσειρές των ΗΠΑ, σε μία διαδρομή που θεωρείται από τις ομορφότερε του κόσμου, και οι ποδηλάτες είναι τελείως αυτόνομοι. Πέρα από κάποια σημεία της οργάνωσης που απέχουν το λιγότερο εκατό χιλιόμετρα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο για τους ποδηλάτες στο ενδιάμεσο, που θα πρέπει να είναι αυτάρκεις. Οπότε είναι απαραίτητο να μεταφέρουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η οργάνωση έχει επίσης καταγράψει και περιστατικά επιθέσεων άγριων ζώων, όπως αρκούδες και αιλουροειδή –πούμα ή αλλιώς λιοντάρι της Αμερικής- που δίνουν προστιθέμενη αξία στην φήμη του αγώνα. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι ο Guy θα έχει όλο το χρόνο να σκεφτεί την πορεία που θα ακολουθήσει στη ζωή του, όπως λέει: «μπορεί να σιχαθώ το ποδήλατο, μπορεί όμως να μην θέλω να κάνω και τίποτα άλλο». Το σίγουρο είναι ότι το Isle of Man TT θα είναι κάπως διαφορετικό, χωρίς αυτόν.

Ετικέτες

ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.: Σκοπός δημιουργίας της Ελληνικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας

Νέα ανακοίνωση της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο
ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. Σκοπός ίδρυσης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/3/2023

Πριν από λίγες ημέρες, στις 19 Μαρτίου, ιδρύθηκε η Ελληνική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία (ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.) η δεύτερη ομοσπονδία μοτοσυκλέτας της χώρας μας. Προφανώς στο μυαλό όλων μας είναι πως έννοια της ομοσπονδίας είναι να αποτελεί μία μονάδα, μία ομπρέλα που περιλαμβάνει όλες τις λέσχες της χώρας, μικρές και μεγάλες και όχι να αρχίσουμε να έχουμε δύο και τρεις. Ωστόσο αυτή η κίνηση ούτε ξαφνική είναι, ούτε έρχεται απροειδοποίητα. Ζυμώνεται πολύ καιρό και ήμασταν παρόν στο ιδρυτικό συνέδριο όπου συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι λεσχών από διαφορετικά μέρη της χώρας σχεδόν έναν χρόνο πριν.

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. κοινοποιεί στο κοινό τους σκοπούς της ίδρυσής της και ενημερώνει για τις λέσχες που την αποτελούν και το προσωρινό διοικητικό της συμβούλιο που θα την οδηγήσει σε ένα μήνα από τώρα στην πρώτη της γενική συνέλευση και ψηφοφορία.

Στην ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. θεωρούν πως τα πράγματα με την ΜΟΤΟΕ δεν πηγαίνουν όπως θα έπρεπε και μάλιστα μέλη της έχουν εμπλακεί σε δικαστικό αγώνα μαζί της αλλά φαίνεται πως έχουν χάσει τις πρώτες μάχες και ο αγώνας αυτός θα είναι δύσκολος. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κάποιο νομικό όριο για το πόσες Ομοσπονδίες μπορούν να συνυπάρχουν στη χώρα είτε βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη, είτε όχι. Προφανώς όμως, όπως έχει συζητήσει το ΜΟΤΟ με μέλη της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο., στα σχέδιά της είναι και η ίδρυση αθλητικής ομοσπονδίας και η ανάληψη πρωταθληματικών αγώνων μοτοσυκλέτας, όπου τότε θα ανοίξει ένας άλλος γύρος αντιπαράθεσης με την υπάρχουσα κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν περισσότερος κόσμος ασχολούταν με τα κοινά με έμπρακτη συμμετοχή και όχι απλά σχολιάζοντας ενώ δεν έχει και την συνολική εικόνα. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.:

Οι σκοποί της Ομοσπονδίας μας είναι:
1.
Η διάδοση του υγιούς μοτοσυκλετισμού σε πανελλαδική κλίμακα σε όλες του τις μορφές: Πολιτιστική, Κοινωνική, Εκπαιδευτική, Περιηγητική, Συγκοινωνιακή, Ψυχαγωγική, Συνδικαλιστική κ.λπ
2.
Η καλλιέργεια της αλληλεγγύης μεταξύ των μοτοσυκλετιστών, ο συντονισμός, η δράση, και η δημιουργία φιλίας και αλληλοϋποστήριξης των σωματείων και των ενώσεων μελών της.
3.
Η εκπροσώπηση κάθε μοτοσυκλετιστή για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ή πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες μοτοσικλετιστές. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να σχετίζονται με την ασφάλεια, την ελεύθερη μετακίνηση με δίκυκλο, το δικαίωμα συμμετοχής τους στη λήψη αποφάσεων για τα θέματα που τους αφορούν, η ψυχαγωγία με την μοτοσυκλέτα, οικονομικά θέματα κ.λπ.
4.
Η ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων σε θέματα ασφάλειας, με την δημιουργία κάθε τύπου διαδικτυακής επικοινωνίας ΜΜΕ, ανταλλαγής γνώσεων και τεχνικών πληροφοριών.
5.
Η ακριβής και εκτενής πληροφόρηση για όλα τα θέματα που αφορούν στο δίκυκλο.
6.
Η προστασία των δικυκλιστών από ενέργειες που τους υπονομεύουν και τους βλάπτουν.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 όπου και πραγματοποιήθηκε το Ιδρυτικό Συνέδριο, εγκρίθηκε το καταστατικό της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. κι εκλέχτηκαν τα 7 μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής. Μετά από ψηφοφορία διαμόρφωσαν το παρακάτω προσωρινό  Δ.Σ. το οποίο και θα οδηγήσει την ομοσπονδία μέχρι την πρώτη της γενική συνέλευση στις 22 Απριλίου 2023 με σκοπό την ψήφιση του πρώτου Δ.Σ. :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καράμπελας Παναγιώτης - ΛΕΜΟΤ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ντίνιας Γιώργος - Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Αναγνωστόπουλος Γαρύφαλλος - BMW RIDERS CLUB ΕΛΛΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ: Γκικόπουλος Παναγιώτης - ΜΟΤΟρχομενού

 ΜΕΛΗ:

Παπανδρικόπουλος Ανδρέας - ΜΟΤΟΛΕΑμαλιάδος

Αγιομαυρίτης Στέλιος - ΛΕΜΟΤ

Ντελής Νίκος - ΜΟΤΟΛΕΑμαλιάδος

Οι πρώτες 18 λέσχες από όλη την Ελλάδα που απαρτίζουν την ομοσπονδία είναι οι παρακάτω:

  1. Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών (Λ.Ε.ΜΟΤ.)

  2. Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Αμαλιάδας (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Α.)

  3. Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

  4. Μοτολέσχη Ορχομενού (ΜΟΤ.ΟΡ.)

  5. Σύλλογος Φίλων Αυτ/του-Μοτ/τας Σιδηροκάστρου (ΣΥ.Φ.Α.ΜΟ.Σ.)

  6. Moto Club Alexandroupolis "Οι Αγριάνες"

  7. Artemis Moto Club

  8. Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Λέρου (Μ.Ο.Λ.)

  9. Ομάδα Εκτός Δρόμου

10. Λέσχη Μοτοσυκλέτας Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.)

11. Λέσχη Μικτού Αθλητισμού Θέρμου (ΛΕ.Μ.Α.Θ.)

12. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "MOTOCROSS ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"

13. Αρτινή Λέσχη Μοτοσυκλέτας (Α.Λ.ΜΟ.)

14. Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρίνιου

15. BMW RIDERS CLUB ΕΛΛΑΣ

16. TDM Hellas

17. Φίλοι Μοτοσυκλέτας Ευπαλίου (ΦΙΛ.ΜΟΤ.Ε.)

18. Africa Twin Club Hellas

 

 

Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.)

 

Ο Γραμματέας

Αναγνωστόπουλος Γαρύφαλλος