Παρέλαση αστεριών στο Track Day of Legends στο Silverstone με μπροστάρη τoν Valentino Rossi [VIDEO]

Ίσως το καλύτερο Track Day που έχει διεξαχθεί ποτέ
motomag Παρέλαση αστεριών στο Track Day of Legends στο Silverstone με μπροστάρη τoν Valentino Rossi [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/6/2024

Πως θα σας φαινόταν αν βρισκόσασταν στο Silverstone και ξαφνικά βλέπατε μαζεμένους και έτοιμους για δράση τους Rossi, Rea, Bagnaia, Bautista, Quartararo, Mamola, Bezzecchi, Locatelli, Rins, Dunlop, Brookes, Bulega, Crutchlow, Hickman, McGuiness, Morbidelli. Όχι δεν μιλάμε για όνειρο θερινής νυκτός αλλά για αυτό που συνέβη στην ιστορική αγγλική πίστα πριν μερικές ημέρες.

Τελικά ένα σενάριο που έμοιαζε σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας έγινε πραγματικότητα καθώς το Silverstone φιλοξένησε το Track Day of Legends και φυσικά η λέξη θρυλικό αποτυπώνει όλη την αλήθεια. Τώρα όσον αφορά τους αναβάτες που βρέθηκαν εντός πίστας αυτοί ήταν οι Valentino Rossi, Francesco Bagnaia, Álvaro Bautista, Marco Bezzecchi, Josh Brookes, Nicolò Bulega, Cal Crutchlow, Alex Rins, Fabio Di Giannantonio, Michael Dunlop, Randy Mamola, Fabio Quartararo, Andrea Locatelli, Peter Hickman, John McGuinness, Franco Morbidelli, Jonathan Rea και πολλοί άλλοι οι οποίοι διασκέδασαν με τις πολιτικές τους μοτοσυκλέτες.

Παρέλαση αστεριών στο Track Day of Legends στο Silverstone με μπροστάρη τoν Valentino Rossi [VIDEO]

Φυσικά για να είμαστε ειλικρινείς δεν γινόταν να μην υπάρξει κόντρα μεταξύ των αναβατών οπότε αρκετοί ήταν αυτοί που στήθηκαν στην γραμμή εκκίνησης για “αγώνα” αλλά τελικά κυριάρχησε η ευγενής άμιλλα η για να είμαστε ακριβείς οι ανάγκες της φωτογράφισης. Στα πλάνα του βίντεο της εκδήλωσης βλέπουμε τους περισσότερους αναβάτες να έχουν χαλαρή διάθεση ενώ ο Valentino Rossi χαμογελαστός αναφέρει πως δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να βρίσκεσαι στο Silverstone με ηλιόλουστο καιρό ανάμεσα σε τόσους πρωταθλητές.

Ο θρύλος του MotoGP επιπρόσθετα ήταν αυτός που οδήγησε το γκρουπ των αναβατών όταν αυτό παρατάχθηκε για την φωτογράφιση – βιντεοσκόπηση, και αν μη τι άλλο το να βλέπεις όλους αυτούς σε ένα πλάνο είναι ίσως ένα τρελό όνειρο ενός οπαδού των αγώνων μοτοσυκλέτας.

Kawasaki Ninja H2 SX Hydrogen - Η πρώτη δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου στον κόσμο [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka
Kawasaki H2 SX Hydrogen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

Στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, η Kawasaki πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου (ICE) από κατασκευαστή μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα υδρογόνου ICE της Kawasaki σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, με δοκιμές που ξεκίνησαν φέτος, με αποκορύφωμα τη δημόσια επίδειξη στην ιαπωνική πίστα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα φέρει κινητήρα υδρογόνου που βασίζεται στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 998 με υπερτροφοδότηση του Ninja H2, με τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να επιτρέπεται η έγχυση καυσίμου υδρογόνου στους κυλίνδρους με άμεσο ψεκασμό. Τα ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και για την ώρα είναι τεραστίων διαστάσεων κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να θυμίζει Bat-mobile των πρώτων ταινιών Batman.

Kawasaki H2 SX Hydrogen


Οι μοτοσυκλέτες Hydrogen ICE λειτουργούν με καύση υδρογόνου, παράγοντας παραπλήσιο ήχο με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και έχοντας τους σωστούς κραδασμούς, ενώ τα κατάλοιπά τους είναι κυρίως... νερό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ένα πολύ μικρό ποσό λιπαντικού κινητήρα καίγεται, εκπέμπτωντας ένα επίσης πολύ μικρό ποσό CO2.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο ΜΟΤΟ έχουμε γράψει εδώ και χρόνια για τα οφέλη του υδρογόνου, που πέρα από την "πράσινη" λειτουργία του, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιβίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, διασώζοντας και την πολύτιμη αίσθηση του, που αποτελείται από τον ήχο, τον παλμό από τις πιστονιές και τους κραδασμούς, που κάνουν τόσο ξεχωριστή την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Kawasaki Motors διεξάγει επί του παρόντος έρευνα και εξέλιξη με στόχο την υλοποίηση μιας λειτουργικής μοτοσυκλέτας υδρογόνου ICE ως μια από τις ανθρακικά ουδέτερες επιλογές για τους αναβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Η Kawasaki Motors είναι πλήρες μέλος της HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), μιας ερευνητικής ένωσης που αποτελείται από τις Kawasaki, Suzuki, Toyota, Honda και Yamaha, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία υδρογόνου και διεξάγει ενεργά βασική έρευνα σε κινητήρες υδρογόνου, συστήματα πλήρωσης υδρογόνου και συστήματα παροχής καυσίμου, προκειμένου να παράγει μικρά οχήματα κινητικότητας με κινητήρα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις, κατανάλωση και αυτονομία από την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του Akashi.

Ετικέτες