PIERER Mobility AG: Νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2022

Άνοδος πωλήσεων μοτοσυκλετών και ποδηλάτων, και αύξηση κερδών
Pierer Group οικονομικά αποτελέσματα 2022
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/1/2023

Η PIERER Mobility AG, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις μοτοσυκλέτες των KTM, GASGAS και Husqvarna, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022, τα οποία σκιαγραφούν μια ακόμα χρονιά-ρεκόρ όσον αφορά τόσο στις πωλήσεις δικύκλων, όσο και στα κέρδη προ φόρων και τόκων.

Το 2022 έκλεισε με πωλήσεις 375,612 μοτοσυκλετών, κάτι που μεταφράζεται σε άνοδο 13% σε σχέση με το 2021 (με 332.881 πωλήσεις), και σε 12 συνεχόμενα χρόνια συνεχής ανόδου για το συγκρότημα εταιρειών του Stefan Pierer.

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη το 2022 έφτασαν τις 130.000 μοτοσυκλέτες, ενώ τα 2/3 του συνόλου των πωλήσεων του γκρουπ (245.000 περίπου) πωλήθηκαν σε αγορές εκτός της Ε.Ε., με το μερίδιο του λέοντος να καταλήγει σε Βόρεια Αμερική, Ινδία και Αυστραλία.

Επιπρόσθετα, πωλήθηκαν 118.427 ποδήλατα (συμπεριλαμβανομένων και την ηλεκτρικών), που σε σχέση με τα 102.753 του 2021 μεταφράζονται σε αύξηση 15+%.

Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει τα έσοδα του 2022 να κυμανθούν μεταξύ 2,420 και 2,435 εκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχεί σε αύξηση 19% περίπου συγκριτικά με το 2021. Τέλος το Δ.Σ. αναμένεται τα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) να κυμανθούν μεταξύ 9 και 10%.

Όσον αφορά στο 2023, η PIERER Mobility AG κάνει πρόβλεψη για περαιτέρω άνοδο πωλήσεων μεταξύ 6 και 10%, και αύξηση EBIT κατά 8 με 10%

Ετικέτες

Έξι Αμερικανοί πρωταθλητές GP μαζί στη Laguna Seca! [Video]

Μια εντυπωσιακή συλλογή 14 παγκοσμίων πρωταθλημάτων έριξε τη λάμψη της σε εκδήλωση
us-gp-champs
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/8/2026

Από 12 ως 15 Αυγούστου η πίστα της Laguna Seca φιλοξένησε μια ιστορική εκδήλωση με τίτλο Rolex Monterey Motorsport Reunion. Κυρίως θέμα της γιορτής αυτής ήταν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, αλλά και η μοτοσυκλέτα δεν έμεινε παραπονεμένη.

Έξι σπουδαίοι πρωταθλητές από τη χρυσή εποχή κυριαρχίας των Αμερικανών αναβατών ήταν εκεί με τις δίχρονες αγωνιστικές 500άρες τους να θυμίζουν τα ένδοξα χρόνια κατά τα οποία οι εν λόγω κύριοι κατέκτησαν αθροιστικά 14 παγκόσμια πρωταθλήματα Grand Prix.

us gp champs

Οι κ.κ. Kenny Roberts, Freddie Spencer, Eddie Lawson, Wayne Rainey, Kevin Schwantz και Kenny Roberts Jr. έκαναν στην πίστα μερικούς γύρους επίδειξης με τις ιστορικές τους αγωνιστικές. Φρόντισαν μάλιστα να έχουν διαρκώς μπροστά τους τον Rainey, ο οποίος ωστόσο δεν καβάλησε την ειδικά τροποποιημένη του YZR500 που είχε οδηγήσει στο Goodwood Festival of Speed, αλλά έδωσε το παρών με μια ανάλογα στημένη Yamaha XSR900GP με όλα τα χειριστήρια τα χέρια.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τη συγκινητική συνάντηση των Αμερικανών θρύλων των Grand Prix από το βίντεο της εκδήλωσης που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Laguna Seca. Αν και έχει πολύ μεγάλη διάρκεια (άνω των 10 ωρών!), το κομμάτι που μας ενδιαφέρει έχει διάρκεια μερικών λεπτών και ξεκινά γύρω στο 6:12.00.