Πρώτη συγκέντρωση Suzuki Katana στο Hamamatsu

Μαζεύτηκαν 1.123 Katana σε ένα πάρκινγκ
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

18/9/2019

Η Suzuki μπορεί να μην βγάζει προς τα έξω την εικόνα πως έχει τους πιο “φανατικούς” και “κολλημένους” οπαδούς ως εταιρεία, όμως δεν ισχύει το ίδιο με ορισμένα μοντέλα της. Τα V-Strom, τα GSX-R και τα Hayabusa έχουν σε όλο τον κόσμο δημιουργήσει δικές τους ξεχωριστές κοινότητες μοτοσυκλετιστών, σαν να πρόκειται για ξεχωριστές μάρκες! Το ίδιο συμβαίνει φυσικά και στην Ιαπωνία, όπου το εργοστάσιο της Suzuki διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για τους ιδιοκτήτες αυτών των μοντέλων και όχι εταιρικά event όπως το WDW της Ducati ή το BMW Motorrad Days της BMW.

Έχοντας ήδη καθιερώσει την ετήσια συγκέντρωση ιδιοκτητών V-Strom, ο πρόεδρος της Suzuki, κύριος Toshihiro Suzuki, έδωσε την έγκρισή του και φυσικά το παρόν στην πρώτη ετήσια συγκέντρωση ιδιοκτητών Katana. Ειδικά για αυτή την εκδήλωση, η Suzuki μετονόμασε για εκείνη την ημέρα τον τοπικό σταθμό τρένων του Tenryu Hamanako Railway από “Fruit Park Station” σε “KATANA Station” και έβαψε στα χρώματα και στα λογότυπα των Katana ένα τρένο που θα κάνει τη διαδρομή έως το Tenryu Futaiso Station.

Συνολικά βρέθηκαν εκεί 1.600 φίλοι των Katana και από τις 1.123 μοτοσυκλέτες οι 98 ήταν το τελευταίο μοντέλο του 2019. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Rodolfo Flaskli σχεδιαστής της νέας Katana, που μίλησε στους παρευρισκόμενους για την διαδικασία και την ιδέα πίσω από τη δημιουργία του πρώτου υγρόψυκτου Katana που είδαμε στις εκθέσεις στο τέλος του 2018. Αν θυμάστε, είναι ο άνθρωπος που είχαμε "ανακρίνει" στο MOTO και μας είχε αναλύσει τα σημεία που σχεδιαστικά ήταν απαιτητικό το νέο KATANA!

Η πρόσληψη πάντως σχεδιαστών που δεν δουλεύουν μόνιμα στη Suzuki είναι παράδοση για τις Katana, καθώς η πρώτη Katana είχε σχεδιαστεί από τον γερμανό Hans Muth, που ήταν πρώην αρχισχεδιαστής της BMW.

 

Πηγή: Young Machine

 

QJMOTOR SQ 350: 1η εμφάνιση στην Ελλάδα, στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026

Με πλούσιο εξοπλισμό και 16ρηδες τροχούς εμπρός-πίσω
QJMOTOR SQ 350 Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

1/4/2026

Λόγω προσιτής τιμής για την κατηγορία κυβισμού, αλλά και βάσει των προδιαγραφών και του πλούσιο εξοπλισμού, το QJMOTOR SQ 350 αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

Το SQ 350 βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας και είναι το μοναδικό σκούτερ της QJMOTOR, το οποίο έχει επίπεδη ποδιά και τροχούς 16 ιντσών και στα δύο άκρα, ως μοντέλο που θέλει να ανταγωνιστεί το Honda SH350i.

Μεγάλο όπλο στη διεκδίκηση μερίδας των πωλήσεων στην κατηγορία για το SQ 350 είναι η τιμή του που έχει οριστεί στα 4.295 ευρώ, σε συνδυασμό βέβαια με όλα τα υπόλοιπα που προσφέρει. 

Το SQ 350 έχει υγρόψυκτο 4βάλβιδο κινητήρα 330 κ.εκ., οποίος αποδίδει 29 hp και 3,21 kg.m ροπής στις 7.500 και 5.250 σ.α.λ. αντίστοιχα και χρησιμοποιεί ψεκασμό της Bosch. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι 10 λίτρα, ενώ το βάρος ανακοινώνεται στα 172 κιλά, πλήρες υγρών.

Το νέο σκούτερ της QJMOTOR έχει μεταξόνιο 1.495 χλστ. και ύψος σέλας στα 750 χλστ., με την πέδηση να αναλαμβάνει ένας δίσκος εμπρός διαμέτρου 265 χλστ. με διπίστονη δαγκάνα και ένας δίσκος 240 χλστ. πίσω με δαγκάνα ενός εμβόλου.  

Στον στάνταρ εξοπλισμό του SQ 350 περιλαμβάνεται ABS, Traction Control, keyless σύστημα ενεργοποίησης/εκκίνησης, διπλή θύρα φόρτισης, TFT οθόνη αφής με διαγώνιο στις πέντε ίντσες, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, διάφανες χούφτες, ψηλή ζελατίνα, όπως και top box με χωρητικότητα 33 λίτρων.

Το σκούτερ της QJMOTOR δείχνει προσεγμένο και από κοντά αν και ο μόνος τρόπος φυσικά για να μάθουμε αν αξίζει πραγματικά τα χρήματα που καλείται να δώσει κανείς για να το κάνει δικό του είναι όταν θα έρθει η ώρα της αναλυτικής του δοκιμής.

 

Ετικέτες