Πρώτη συγκέντρωση Suzuki Katana στο Hamamatsu

Μαζεύτηκαν 1.123 Katana σε ένα πάρκινγκ
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

18/9/2019

Η Suzuki μπορεί να μην βγάζει προς τα έξω την εικόνα πως έχει τους πιο “φανατικούς” και “κολλημένους” οπαδούς ως εταιρεία, όμως δεν ισχύει το ίδιο με ορισμένα μοντέλα της. Τα V-Strom, τα GSX-R και τα Hayabusa έχουν σε όλο τον κόσμο δημιουργήσει δικές τους ξεχωριστές κοινότητες μοτοσυκλετιστών, σαν να πρόκειται για ξεχωριστές μάρκες! Το ίδιο συμβαίνει φυσικά και στην Ιαπωνία, όπου το εργοστάσιο της Suzuki διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για τους ιδιοκτήτες αυτών των μοντέλων και όχι εταιρικά event όπως το WDW της Ducati ή το BMW Motorrad Days της BMW.

Έχοντας ήδη καθιερώσει την ετήσια συγκέντρωση ιδιοκτητών V-Strom, ο πρόεδρος της Suzuki, κύριος Toshihiro Suzuki, έδωσε την έγκρισή του και φυσικά το παρόν στην πρώτη ετήσια συγκέντρωση ιδιοκτητών Katana. Ειδικά για αυτή την εκδήλωση, η Suzuki μετονόμασε για εκείνη την ημέρα τον τοπικό σταθμό τρένων του Tenryu Hamanako Railway από “Fruit Park Station” σε “KATANA Station” και έβαψε στα χρώματα και στα λογότυπα των Katana ένα τρένο που θα κάνει τη διαδρομή έως το Tenryu Futaiso Station.

Συνολικά βρέθηκαν εκεί 1.600 φίλοι των Katana και από τις 1.123 μοτοσυκλέτες οι 98 ήταν το τελευταίο μοντέλο του 2019. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Rodolfo Flaskli σχεδιαστής της νέας Katana, που μίλησε στους παρευρισκόμενους για την διαδικασία και την ιδέα πίσω από τη δημιουργία του πρώτου υγρόψυκτου Katana που είδαμε στις εκθέσεις στο τέλος του 2018. Αν θυμάστε, είναι ο άνθρωπος που είχαμε "ανακρίνει" στο MOTO και μας είχε αναλύσει τα σημεία που σχεδιαστικά ήταν απαιτητικό το νέο KATANA!

Η πρόσληψη πάντως σχεδιαστών που δεν δουλεύουν μόνιμα στη Suzuki είναι παράδοση για τις Katana, καθώς η πρώτη Katana είχε σχεδιαστεί από τον γερμανό Hans Muth, που ήταν πρώην αρχισχεδιαστής της BMW.

 

Πηγή: Young Machine

 

Shoei Helmet Park – Εγκαίνια για το πρώτο μουσείο της Shoei παρουσία Marc Marquez

Λίγο έξω από το Τόκυο, η Shoei έχει πλέον ένα πληρέστατο μουσείο γεμάτο πρωταθλήματα σε δύο και τέσσερεις τροχούς
shoei helmet park
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/4/2026

Την Παρασκευή 17 Απριλίου η Shoei εγκαινίασε το Shoei Helmet Park στην Inashiki City, στα περίχωρα της πρωτεύουσας Τόκυο, με τον πιο γνωστό ίσως εν ενεργεία πρωταθλητή της να δίνει το παρόν, τον Marc Marquez.

shoei_helmet_park
O Marc Marquez στα εγκαίνια δίπλα στο άγαλμα της μασκότ της πόλης, που εδώ ντύνεται με καπελάκι Shoei και ξύνει γόνατο

Πρόκειται για έναν πολυχώρο στην καρδιά του οποίου δεσπόζει το μουσείο της εταιρείας, με όλη την ιστορία της από το 1958 που ιδρύθηκε. Αυτή περιλαμβάνει μια μεγάλη σειρά από σπουδαίους πρωταθλητές αγώνων μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, από τον Ayrton Senna ως τον Wayne Rainey, αλλά και της σύγχρονης εποχής με τους αδελφούς Marquez, Marc και Alex, τον Toprak Razgatlioglu και πολλούς άλλους.

shoei_helmet_park
Από αριστερά: Eddie Lawson, Wayne Rainey, Wayne Gardner, Norifumi Abe

Παράλληλα, το Shoei Helmet Park περιλαμβάνει ένα σύγχρονο κατάστημα στο ισόγειο όπου θα βρει κανείς την πλήρη γκάμα προϊόντων της ιαπωνικής εταιρείας, καθώς και παράπλευρες δραστηριότητες για να γεμίσει ευχάριστα ο χρόνος παραμονής του επισκέπτη εκεί.

shoei_helmet_park

Αυτές περιλαμβάνουν φαγητό και καφέ στο εστιατόριο Helmet Pizza, καθώς και οδήγηση σε προσομοιωτή μοτοσυκλέτας στον οποίο μπορείς να διαλέξεις ποιον από τους αναβάτες της Shoei θες να υποδυθείς.

shoei_helmet_park

Το Shoei Helmet Park βρίσκεται στη διεύθυνση 6-1 Edosaki Mirai, Inashiki City, Ibaraki Prefecture και θα είναι ανοικτό καθημερινά από 11:00-19:00 (πλην Τρίτης και Τετάρτης), ενώ σαββατοκύριακα και αργίες οι ώρες λειτουργίας του είναι 10:00-18:00.

Οι επισκέπτες μπορούν να κλείνουν εισιτήρια μέσω της ιστοσελίδας του μουσείου από την Πέμπτη 23 Απριλίου 2026

Ετικέτες