Πρώτη συγκέντρωση Suzuki Katana στο Hamamatsu

Μαζεύτηκαν 1.123 Katana σε ένα πάρκινγκ
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

18/9/2019

Η Suzuki μπορεί να μην βγάζει προς τα έξω την εικόνα πως έχει τους πιο “φανατικούς” και “κολλημένους” οπαδούς ως εταιρεία, όμως δεν ισχύει το ίδιο με ορισμένα μοντέλα της. Τα V-Strom, τα GSX-R και τα Hayabusa έχουν σε όλο τον κόσμο δημιουργήσει δικές τους ξεχωριστές κοινότητες μοτοσυκλετιστών, σαν να πρόκειται για ξεχωριστές μάρκες! Το ίδιο συμβαίνει φυσικά και στην Ιαπωνία, όπου το εργοστάσιο της Suzuki διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για τους ιδιοκτήτες αυτών των μοντέλων και όχι εταιρικά event όπως το WDW της Ducati ή το BMW Motorrad Days της BMW.

Έχοντας ήδη καθιερώσει την ετήσια συγκέντρωση ιδιοκτητών V-Strom, ο πρόεδρος της Suzuki, κύριος Toshihiro Suzuki, έδωσε την έγκρισή του και φυσικά το παρόν στην πρώτη ετήσια συγκέντρωση ιδιοκτητών Katana. Ειδικά για αυτή την εκδήλωση, η Suzuki μετονόμασε για εκείνη την ημέρα τον τοπικό σταθμό τρένων του Tenryu Hamanako Railway από “Fruit Park Station” σε “KATANA Station” και έβαψε στα χρώματα και στα λογότυπα των Katana ένα τρένο που θα κάνει τη διαδρομή έως το Tenryu Futaiso Station.

Συνολικά βρέθηκαν εκεί 1.600 φίλοι των Katana και από τις 1.123 μοτοσυκλέτες οι 98 ήταν το τελευταίο μοντέλο του 2019. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Rodolfo Flaskli σχεδιαστής της νέας Katana, που μίλησε στους παρευρισκόμενους για την διαδικασία και την ιδέα πίσω από τη δημιουργία του πρώτου υγρόψυκτου Katana που είδαμε στις εκθέσεις στο τέλος του 2018. Αν θυμάστε, είναι ο άνθρωπος που είχαμε "ανακρίνει" στο MOTO και μας είχε αναλύσει τα σημεία που σχεδιαστικά ήταν απαιτητικό το νέο KATANA!

Η πρόσληψη πάντως σχεδιαστών που δεν δουλεύουν μόνιμα στη Suzuki είναι παράδοση για τις Katana, καθώς η πρώτη Katana είχε σχεδιαστεί από τον γερμανό Hans Muth, που ήταν πρώην αρχισχεδιαστής της BMW.

 

Πηγή: Young Machine

 

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες