Red Bull Donkey Cross 2011: Στα καλντερίμια της Μακρινίτσας

Από το

Μαύρο Σκύλο

11/3/2011

Τριάντα κορυφαίοι αναβάτες, τριάντα πεισματάρικα γαϊδουράκια και το μοναδικής ομορφιάς Βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο, είναι τα συστατικά της πιο ανατρεπτικής, αστείας και ταυτόχρονα γεμάτης προκλήσεις εκτός δρόμου αναμέτρησης, που επιστρέφει για τρίτη φορά.

Απομένουν λίγες μέρες για το φετινό Red Bull Donkey Cross, που θα γίνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απρίλη, στη γραφική Μακρινίτσα του Πηλίου. Πρόσφατα, μάλιστα, στην ηλεκτρονική σελίδα που έχει στηθεί για τον αγώνα (www.redbull.gr/donkeycross) αναρτήθηκε η δήλωση συμμετοχής καθώς και ο Ειδικός Κανονισμός, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, την περιγραφή της διαδρομής, τα ωράρια του αγώνα και τους κανονισμούς.

Για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του Πηλίου, οι αναβάτες θα πρέπει να ολοκληρώσουν στον ελάχιστο δυνατό χρόνο την προκαθορισμένη διαδρομή μήκους με τις μοτοσυκλέτες τους, μέσα σε καλντερίμια και δύσβατα μονοπάτια, αλλά για κάποια μέτρα να αλλάξουν το τεχνικά προηγμένο όχημά τους, με το πιο hardcore όχημα της ιστορίας, το γαϊδουράκι!

Μετά από δύο πετυχημένους αγώνες το 2007 και το 2008 στο νησιώτικο και καλοκαιρινό περιβάλλον της Σίφνου, το Red Bull Donkey Cross επιστρέφει με νέες προκλήσεις σε ένα άκρως χειμερινό περιβάλλον, δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο σκηνικό για συμμετέχοντες και θεατές.

Με έκπληξη στεκόμαστε στο γεγονός πως, απόλυτα δικαιολογημένα, η διοργάνωση  διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού αναβάτη σε περίπτωση ανάρμοστης ή βίαιης συμπεριφοράς προς τα γαϊδούρια, πριν ή και κατά την διάρκεια του αγώνα. Επίσης τιμωρείται, με ποινή αποκλεισμού, η παρεμπόδιση άλλου γαϊδουριού, ενώ στην ειδική -αλλά πολύ πιθανή- περίπτωση που το δικό μας γαϊδούρι αρνείται να προχωρήσει, μπορούμε να ολοκληρώσουμε την διαδρομή οδηγώντας το από το καπίστρι μέχρι τον τερματισμό.

Ξεκινώντας στη μία το μεσημέρι της Κυριακής 3 Απριλίου, οι συμμετέχοντες θα καβαλήσουν τα γαϊδουράκια τους και με όριο τα πενήντα λεπτά θα πρέπει να ολοκληρώσουν τρεις γύρους σε διαδρομή χιλίων περίπου μέτρων. Θα ακολουθήσουν πέντε γύροι με τις μοτοσυκλέτες σε μια άλλη διαδρομή σχεδόν τριών χιλιομέτρων, με μπόλικα τεχνητά εμπόδια και στενά ανηφορικά και κατηφορικά πέτρινα καλντερίμια, και όσοι προκριθούν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν την μέρα με άλλη μια βόλτα με τα αγωνιστικά γαϊδουράκια τους.

Ο “δικός μας” Ανδρέας Γκλαβάς έχει ήδη προμηθευτεί καρότα, μήλα και άλλα γλυκίσματα με τα οποία σχεδιάζει να δωροδοκήσει το δικό του γαϊδουράκι στον αγώνα. Για όλες τις πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.redbull.gr/donkeycross

Pictures: RBDC4_NM_15.06.08.JPG και STICKER_LOGO_KOPTIKO.pdf

ΑΑΔΕ: Τέλος στην υποχρεωτική εκτύπωση αποδείξεων στα διόδια

Nέα ρύθμιση μειώνει τη χρήση χαρτιού, προστατεύει το περιβάλλον και επιταχύνει τη διέλευση των οχημάτων
Diodia
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

10/10/2025

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοίνωσε την κατάργηση της υποχρεωτικής εκτύπωσης των αποδείξεων στα διόδια, στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας που στοχεύει στη μείωση της χρήσης χαρτιού, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας

Με εγκύκλιο του Διοικητή της ΑΑΔΕ, διευκρινίζεται ότι στις διελεύσεις ιδιωτών από κλειστούς αυτοκινητοδρόμους ή γέφυρες με σύστημα διοδίων, η απόδειξη θα εκδίδεται κανονικά, αλλά η εκτύπωσή της δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική, εφόσον το επιλέξει ο οδηγός μετά από σχετική ενημέρωση στο σημείο διέλευσης.

Η νέα ρύθμιση δίνει τέλος σε ένα χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, καθώς εκατομμύρια χάρτινες αποδείξεις κατέληγαν πεταμένες στους δρόμους κάθε χρόνο, αμέσως μετά τη διέλευση των οδηγών από τα διόδια. Παράλληλα, το μέτρο αναμένεται να επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία διέλευσης, μειώνοντας τον χρόνο αναμονής στα διόδια, ειδικά σε περιόδους αυξημένης κυκλοφορίας.

Η ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την απόφαση Α.1066/2025, συνεχίζει να λαμβάνει κρυπτογραφημένα ηλεκτρονικά αρχεία από τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων, τα οποία περιλαμβάνουν τον αριθμό κυκλοφορίας των οχημάτων, την ημερομηνία διέλευσης και τον Μοναδικό Αριθμό Διέλευσης, διασφαλίζοντας έτσι την ορθή έκδοση των αποδείξεων, ανεξάρτητα από το αν αυτές εκτυπώνονται ή όχι.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στις ψηφιακές και οικολογικές δράσεις εκσυγχρονισμού της ΑΑΔΕ και των υποδομών της χώρας, με στόχο την πιο “πράσινη” και αποτελεσματική λειτουργία του οδικού δικτύου.