Γράφτηκε από: 
το Μαύρο Σκύλο

Red Bull Donkey Cross 2011: Στα καλντερίμια της Μακρινίτσας

Τριάντα κορυφαίοι αναβάτες, τριάντα πεισματάρικα γαϊδουράκια και το μοναδικής ομορφιάς Βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο, είναι τα συστατικά της πιο ανατρεπτικής, αστείας και ταυτόχρονα γεμάτης προκλήσεις εκτός δρόμου αναμέτρησης, που επιστρέφει για τρίτη φορά.

Απομένουν λίγες μέρες για το φετινό Red Bull Donkey Cross, που θα γίνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απρίλη, στη γραφική Μακρινίτσα του Πηλίου. Πρόσφατα, μάλιστα, στην ηλεκτρονική σελίδα που έχει στηθεί για τον αγώνα (www.redbull.gr/donkeycross) αναρτήθηκε η δήλωση συμμετοχής καθώς και ο Ειδικός Κανονισμός, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, την περιγραφή της διαδρομής, τα ωράρια του αγώνα και τους κανονισμούς.

Για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του Πηλίου, οι αναβάτες θα πρέπει να ολοκληρώσουν στον ελάχιστο δυνατό χρόνο την προκαθορισμένη διαδρομή μήκους με τις μοτοσυκλέτες τους, μέσα σε καλντερίμια και δύσβατα μονοπάτια, αλλά για κάποια μέτρα να αλλάξουν το τεχνικά προηγμένο όχημά τους, με το πιο hardcore όχημα της ιστορίας, το γαϊδουράκι!

Μετά από δύο πετυχημένους αγώνες το 2007 και το 2008 στο νησιώτικο και καλοκαιρινό περιβάλλον της Σίφνου, το Red Bull Donkey Cross επιστρέφει με νέες προκλήσεις σε ένα άκρως χειμερινό περιβάλλον, δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο σκηνικό για συμμετέχοντες και θεατές.

Με έκπληξη στεκόμαστε στο γεγονός πως, απόλυτα δικαιολογημένα, η διοργάνωση  διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού αναβάτη σε περίπτωση ανάρμοστης ή βίαιης συμπεριφοράς προς τα γαϊδούρια, πριν ή και κατά την διάρκεια του αγώνα. Επίσης τιμωρείται, με ποινή αποκλεισμού, η παρεμπόδιση άλλου γαϊδουριού, ενώ στην ειδική -αλλά πολύ πιθανή- περίπτωση που το δικό μας γαϊδούρι αρνείται να προχωρήσει, μπορούμε να ολοκληρώσουμε την διαδρομή οδηγώντας το από το καπίστρι μέχρι τον τερματισμό.

Ξεκινώντας στη μία το μεσημέρι της Κυριακής 3 Απριλίου, οι συμμετέχοντες θα καβαλήσουν τα γαϊδουράκια τους και με όριο τα πενήντα λεπτά θα πρέπει να ολοκληρώσουν τρεις γύρους σε διαδρομή χιλίων περίπου μέτρων. Θα ακολουθήσουν πέντε γύροι με τις μοτοσυκλέτες σε μια άλλη διαδρομή σχεδόν τριών χιλιομέτρων, με μπόλικα τεχνητά εμπόδια και στενά ανηφορικά και κατηφορικά πέτρινα καλντερίμια, και όσοι προκριθούν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν την μέρα με άλλη μια βόλτα με τα αγωνιστικά γαϊδουράκια τους.

Ο “δικός μας” Ανδρέας Γκλαβάς έχει ήδη προμηθευτεί καρότα, μήλα και άλλα γλυκίσματα με τα οποία σχεδιάζει να δωροδοκήσει το δικό του γαϊδουράκι στον αγώνα. Για όλες τις πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.redbull.gr/donkeycross

Pictures: RBDC4_NM_15.06.08.JPG και STICKER_LOGO_KOPTIKO.pdf