Στη δημοσιότητα Video με το δυστύχημα μοτοσυκλέτας και νταλίκας στη Θεσσαλονίκη

Φαίνεται ο αναβάτης να είδε από μακριά το πράσινο και να πέρασε
Στη δημοσιότητα Video με το δυστύχημα μοτοσυκλέτας και νταλίκας στη Θεσσαλονίκη
Από το

motomag

18/9/2025

Στην δημοσιότητα VIDEO από την στιγμή που έγινε το θανατηφόρο τροχαίο στην Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής στην Θεσσαλονίκη.

Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου αναβάτη, ελληνικής καταγωγής και την σύλληψη του Βούλγαρου οδηγού του φορτηγού και μαζί των δύο Ελλήνων και του Αλβανού που έκαναν κουμάντο.

Η τραγική στιγμή

Η μοτοσυκλέτα φαίνεται πως βλέπει από μακριά το φανάρι να ανάβει πράσινο και περνώντας ανάμεσα από τα αυτοκίνητα, δεν προλαβαίνει να αντιληφθεί εγκαίρως πως ο δρόμος μπροστά είναι κλειστός από την νταλίκα που διασχίζει κάθετα την Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής.

Σε δεύτερο VIDEO ο χρήστης DSXRider, ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει την περιοχή και ενδεχομένως να φαίνεται και ο ίδιος στο 1ο Video, να περνά από την κάμερα ασφαλείας δευτερόλεπτα πριν την σύγκρουση, ετοίμασε παράθεση με την διάρκεια του φωτεινού σηματοδότη στην οδό Λαέρτου, κάθετη στην Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, από όπου έβγαινε η νταλίκα.

Ο νεαρός αναβάτης που φορά το κράνος του περνά ανάμεσα από τα αυτοκίνητα με πράσινο και στο 0:38 του 1ου Video φαίνονται πως και τα αυτοκίνητα ξεκινούν, σημάδι πως η νταλίκα έχει κλείσει τον δρόμο έχοντας κόκκινο.

Ένα δευτερόλεπτο μετά και ο 29χρονος χάνει την ζωή του.

Ακόμη ένα τραγικό περιστατικό από τα πολλά 

Honda: Προσθέτει κι άλλη γραμμή παραγωγής δικύκλων στην Ινδία – Δυνατότητα επιπλέον 670.000 μονάδων ετησίως

Στοχεύουν στην παραγωγή 8 εκατομμύριων μονάδων ετησίως το 2028
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/3/2026

Η Honda Motorcycle and Scooter India Private Limited (HMSI) ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο εργοστάσιο της στην Ινδία, που θα παράγει 670.000 δίκυκλα ετησίως.

Σας είχαμε ενημερώσει πέρυσι, πως η ιαπωνική εταιρεία ετοιμαζόταν για την προσθήκη τέταρτης γραμμής παραγωγής στο πρώτο εργοστάσιο της στο Vithalapur και σήμερα η θυγατρική εταιρεία της Honda στην Ινδία ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο της εργοστάσιο στην Tapukara.

Η νέα γραμμή παραγωγής υπολογίζεται πως θα αρχίσει να λειτουργεί το 2028, με ετήσια παραγωγική δυνατότητα 670,000 μονάδων, κάτι που θα αυξήσει την συνολική ετήσια παραγωγή του εργοστασίου στα 2,01 εκατομμύρια μονάδες. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2011 με ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 μονάδων, η οποία αυξήθηκε σε 1,2 εκατομμύρια μονάδες τον Μάρτιο του 2012.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση για δίκυκλα στην Ινδία, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, η HMSI θα επενδύσει 140 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει ένα οικόπεδο έκτασης 74.000 στρεμμάτων δίπλα στο εργοστάσιο, ώστε να μπορέσει να επεκταθεί. Η νέα γραμμή παραγωγής θα είναι ικανή να παράξει 670.000 σκούτερ και μοτοσυκλέτες 125-160 κυβικών ετησίως, κάτι που θα δημιουργήσει παράλληλα 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η HMSI σχεδιάζει την γενικότερη ανάπτυξή της παραγωγικής της ικανότητας και σκοπεύει να την αυξήσει από τα 6,25 εκατομμύρια μονάδες που είναι σήμερα σε περίπου 8 εκατομμύρια μονάδες ετησίως έως το 2028.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Tsutsumu Otani, δήλωσε: “Η αγορά δικύκλων στην Ινδία συνεχίζει να επεκτείνεται σταθερά παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη. Η Honda θα συνεχίσει να ενισχύει συνεχώς το σύστημα εφοδιασμού της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη των πελατών της, τόσο στην Ινδία όσο και σε όλο τον κόσμο. Μέσω της πρόσθετης επένδυσης στο δεύτερο εργοστάσιο, θα προσφέρουμε ελκυστικά προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο την περαιτέρω αύξηση της ικανοποίησης των πελατών μας.”