Συνελήφθη κλέφτης μοτοσυκλετών στο Μενίδι

Στην αυλή του βρέθηκαν 5 κλεμμένες μοτοσυκλέτες, 2 κινητήρες και πλαίσιο μιας ακόμα κλεμμένης μοτοσυκλέτας
Κλέφτης στο Μενίδι
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/5/2024

Συνελήφθη το πρωί της 27-5-2024 από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στο Μενίδι, 22χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Αναζητούνται συνεργοί του.

Ειδικότερα, μετά από αναγγελία συμβάντος κλοπής μοτοσυκλέτας στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, ανωτέρω αστυνομικοί κατόπιν αναζητήσεων εντόπισαν σε αυλή οικίας τον 22χρονο, ο οποίος στη θέα τους τράπηκε σε φυγή πεζός.

Ανωτέρω αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν σε κοντινό σημείο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω κλοπής.

Στην αυλή της οικίας βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -5- μοτοσυκλέτες,
  • -2- κινητήρες και
  • σκελετός μοτοσυκλέτας.

Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκε επιπλέον -1- περίπτωση κλοπής μοτοσυκλέτας, ενώ η ερεύνα για την προέλευση των λοιπών ανευρεθέντων συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι ο 22χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ετικέτες

Δεκαμελής "άγουρη" συμμορία έκλεψε 27 παπιά σε 2 μήνες στα Χανιά

16-19 ετών οι κλέφτες - Δικογραφία και για 9 κηδεμόνες για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων 
Κλοπές παπιών από συμμορία στα Χανιά
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/1/2026

Στα Χανιά της Κρήτης η αστυνομία εξάρθρωσε πολυμελή συμμορία που έκλεβε παπιά, με τους δράστες να είναι ηλικίας 16 έως 19 ετών. Σημειώστε πως σε δύο μόλις μήνες, η συμμορία είχε κλέψει 27 παπιά.

Όπως γράφει το δελτίο τύπου της αστυνομίας, για την υπόθεση, συνελήφθησαν, δέκα μέλη της ομάδας-συμμορίας ηλικίας από 16 έως 19 ετών (9 ημεδαποί και αλλοδαπός) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας από άτομα που οργανώθηκαν για να διαπράττουν διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση. Επιπλέον συνελήφθησαν εννέα κηδεμόνες για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.

Στο πλαίσιο έρευνας της αστυνομίας προέκυψε ότι οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από 18.11.2025 έως 10.01.2026 έχοντας συστήσει εγκληματική ομάδα-συμμορία, με διαρκή δράση και με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, νυχτερινές ώρες διέπρατταν κλοπές παπιών κυρίως, από διάφορες περιοχές των Χανίων.

Ειδικότερα, αφού εντόπιζαν τα δίκυκλα, κατόπτευαν τους χώρους όπου αυτά φυλάσσονταν και παρακάμπτοντας τα διάφορα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν, τα αφαιρούσαν.

Στο πλαίσιο αυτό από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Χανίων, βραδινές ώρες της 10.01.2026 εντοπίστηκαν τέσσερις εκ των συλληφθέντων κατά το χρόνο που αφαίρεσαν παπί και συνελήφθησαν, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι.

Όπως προέκυψε από την μέχρι στιγμής διενεργούμενη έρευνα, οι ανωτέρω αφαίρεσαν 27 δίκυκλα -τα περισσότερα παιπιά-, εκ των οποίων βρέθηκαν τα 25, και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν 11 κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα κάνναβης και μία μάσκα τύπου fullface.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων.

Κλεμμένα παπιά