MOTO Test Ride Event 28-29 Μαΐου 2016 - Έγινε θεσμός!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/5/2016

Μετά την περσινή, μεγαλειώδη επιτυχία του test ride στην πίστα των Μεγάρων, δεν γίνεται παρά να δεσμευτούμε για να το επαναλάβουμε, ακόμα καλύτερα!

Το μεγαλύτερο test ride event της χώρας, θα γίνει το Σαββατοκύριακο στις 28 – 29 Μαΐου 2016 και δεν πρέπει να λείψει κανείς! Οι εταιρίες συγκεντρώνουν τις μοτοσυκλέτες τους και το MOTO σας προσκαλεί στην πίστα των Μεγάρων για να οδηγήσετε όσες περισσότερες μπορείτε, μέχρι να κουραστείτε!

 

 

Έχουμε οργανώσει πολλές φορές test rides αλλά σε πίστα με ελεύθερη πρόσκληση και με τόσες πολλές μοτοσυκλέτες, έγινε για πρώτη φορά πέρσι και ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Περισσότερες από 7.400 δοκιμές έγιναν εκείνο το Σαββατοκύριακο στην πίστα, στο καλύτερο μοτοσυκλετιστικό διήμερο της χρονιάς, όπως το χαρακτήρισε ο κόσμος που ήρθε!

Δείτε εδώ, σχόλια των επισκεπτών και φωτογραφίες από το περσινό, πρώτο test ride event στα Μέγαρα!

Φέτος θέλουμε να σπάσουμε το δικό μας ρεκόρ, καταφέρνοντας να εξασφαλίσουμε 76 μοντέλα συνολικά, που μπορείτε δωρεάν να οδηγήσετε στην πίστα των Μεγάρων καθώς και στην γειτονική πίστα Kart!

Παρακολουθήστε ένα μαγικό video 360º από το περσινό test ride event, περιστρέφοντας όπως εσείς θέλετε την εικόνα:

 

Το Σάββατο οι δοκιμές θα ξεκινήσουν στις 09:00 και θα κρατήσουν μέχρι τις 19:00 ενώ την Κυριακή η πίστα θα κλείσει στις 18:00, ξεκινώντας επίσης από τις 09:00 το πρωί. Ένα διάλλειμα μίας ώρας θα γίνεται το μεσημέρι για τον απαραίτητο ανεφοδιασμό των μοτοσυκλετών και τον προληπτικό έλεγχό τους.

 

 

Δείτε την μακρά λίστα των μοντέλων που θα είναι διαθέσιμα για δοκιμή:

BMW

S1000XR / R1200GS / C650 Sport / C650 GT / F700GS / F800GS / R1200 RS

 

DAELIM

DAYSTAR250i / VJF125iR

 

DUCATI

Monster821 / Hypermotard939 / Multistrada1200

 

 

HONDA

Africa Twin M/T - Africa Twin M/T - Africa Twin DCT - Africa Twin M/T NC750D Integra / NC750 X DCT / Crossrunner / CBR300R / CBR500R / CB650F ABS / CB500X / Supra-X 125 Helmin / Astrea Grand / PCX 150 / SH 150 / SH 300 / Forza 300 / CB 125F

 

KAWASAKI

Versys 1000  / Versys 650 / Vulcan S 650 / Z1000 / Z800 / Z300 / Z250 SL / Ninja 250 SL / D-Tracker 150 / J300 / Athlete 125

 

KYMCO

K XCT 300I  Agility 16+200I / X CITING-R 300i / X CITING 400i / Down Town 350i / Gti200 / Gti300

 

ROYAL ENFIELD

500EFI / Continental GT

 

SUZUKI

GSX1000  / VSTROM 1000 / VSTROM 650 XT / SV650 / Burgman 650 / VANVAN200 / UK 110 Address

 

TRIUMPH

Street Twin / Bonneville T120 / Thruxton R / Explorer 1200 XCA / Speed Triple S / Tiger Sport

YAMAHA

Tracer 900 / MT-09 / MT-07 / XSR700 / XT1200Z Super Tenere / Tricity / TMAX / XMAX400 / XMAX250 / NMAX / Xenter 150 / Crypton X

 

**UPDATE

Στο test ride event θα συμμετέχει και η Piaggio Hellas ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μοτοσυκλετών για test ride στα 80 μοντέλα. Διαθέσιμες για δοκιμή θα είναι: Aprilia Caponord 1200 Rally R, Moto Guzzi V9 Bobber, Moto Guzzi V7 II Special ABS, Piaggio  Medley 150 ABS, Piaggio  Liberty 150 iGet ABS και ΜΡ3 300 Business LT 

 

 

 

 

Για να πάρετε μέρος στο test ride θα πρέπει να έχετε δίπλωμα οδήγησης, και απαραίτητα εξοπλισμό αναβάτη: Κράνος, γάντια, παντελόνι και μπουφάν μοτοσυκλέτας, ενώ επίσης απαραίτητα είναι τα μποτάκια ή οι μπότες. Σε περίπτωση που δεν έχετε μοτοσυκλετιστικά υποδήματα, αρκεί οποιοδήποτε μποτάκι αλλά σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να οδηγήσετε με αθλητικό παπούτσι. Το ίδιο ισχύει και για το παντελόνι μοτοσυκλέτας, όπου θα γίνονται δεκτά τα υφασμάτινα / τζην παντελόνια αλλά όχι οι αθλητικές φόρμες και φυσικά θα αποκλείονται όσοι έρχονται με βερμούδα ή κοντό παντελόνι.

 

Όπως και πέρσι, στην είσοδο της πίστας θα λειτουργεί η γραμματεία, όπου θα γίνεται η επίδειξη του διπλώματος και ο αρχικός έλεγχος του εξοπλισμού αναβάτη, για να προμηθευτείτε το ειδικό βραχιολάκι. Από εκείνη την στιγμή -και μέχρι την λήξη του ωραρίου των test rides- θα μπορείτε να συμμετάσχετε σε κάποιο από τα γκρουπ μοτοσυκλετών, που συνεχώς θα μπαίνουν στην πίστα.

 

Εκτός από τις διαθέσιμες μοτοσυκλέτες για δοκιμή, κάθε εταιρία θα έχει την δική της παρουσία στον χώρο της πίστας, με μοντέλα και διάφορα προϊόντα, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι θα βρίσκονται εκεί οι δικοί της άνθρωποι, έτοιμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις και δικές σας παρατηρήσεις. Μία μοναδική ευκαιρία να βρείτε συγκεντρωμένο, όλο τον κόσμο της μοτοσυκλέτας, έχοντας ήδη οδηγήσει τα πιο δημοφιλή μοντέλα!

Το MOTO διοργανώνει το test ride event για τους αναγνώστες και τους φίλους της μοτοσυκλέτας. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε το καλύτερο μοτοσυκλετιστικό διήμερο της χρονιάς και το πνεύμα της διοργάνωσης είναι να οδηγήσουν όλοι – όλες τις μοτοσυκλέτες!

Όπως και πέρσι, διάφορες εκπλήξεις θα περιμένουν τον κόσμο που θα έρθει στα Μέγαρα, πέρα από το να οδηγήσουν, ΔΩΡΕΑΝ, στην πίστα των Μεγάρων τις μοτοσυκλέτες της αγοράς!

Το Test Ride Event γίνεται σε συνεργασία με το California Superbike School και με την ιατρική υποστήριξη της TMA (Telematic Medical Applications)

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες

Yamaha: Κατοχύρωσε πατέντα για αερόσακο σε μοτοσυκλέτα

Νέα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δίνουν λύσεις σε ένα παλιό πρόβλημα
Yamaha αερόσακος 2025 πατέντα
Από το

motomag

30/4/2025

Πατέντες δείχνουν πως η Yamaha εργάζεται πάνω στην εξέλιξη των αερόσακων θέλοντας να τους ενσωματώσει σε μοτοσυκλέτες της με στόχο να βελτιωθεί η πιθανότητα επιβίωσης του αναβάτη σε τροχαίο ατύχημα.

Στην αυτοκινητοβιομηχανία οι αερόσακοι έχουν αποδείξει την αξία τους στη σωτηρία οδηγού και επιβατών και έχουν καθιερωθεί ως το κυριότερο δευτερεύον σύστημα παθητικής ασφαλείας που υποστηρίζει στο μέγιστο το βασικό, τη ζώνη ασφαλείας- χωρίς αυτή ο αερόσακος μπορεί να γίνει ακόμη και απειλητικός για τη ζωή του οδηγού και των υπόλοιπων επιβαινόντων.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικών Μεταφορών των ΗΠΑ (NHTSA), περισσότερες από 50.000 ζωές σώθηκαν από τους αερόσακους μόνο στις ΗΠΑ μεταξύ 1987 και 2017. Παγκοσμίως, εκτιμάται ότι αποτρέπουν περίπου 70.000 θανάτους κάθε χρόνο, ένα νούμερο που είναι λογικά πολύ μεγαλύτερο στην πραγματικότητα.

Yamaha αερόσακος 2025 πατέντα

Ωστόσο, ενώ τα αυτοκίνητα εξοπλίζονται εδώ και καιρό υποχρεωτικά με αυτή την τεχνολογία, οι αερόσακοι έχουν μια εξειδικευμένη ύπαρξη στην ενσωμάτωσή τους στις μοτοσυκλέτες- με εξαίρεση το Honda Gold Wing που διατίθεται με αερόσακο. Τους συναντάμε συνήθως ως μέρος του τεχνικού ρουχισμού του αναβάτη.

Τώρα και η Yamaha μπαίνει στο παιχνίδι με μια νέα ιδέα γύρω από την εφαρμογή του αερόσακου στα δίκυκλα σε συνδυασμό με αισθητήρες. Οι μοτοσυκλέτες διαφέρουν θεμελιωδώς από τα αυτοκίνητα σε πολλές πτυχές που σχετίζονται με την ασφάλεια. Ως αποτέλεσμα, ένας αερόσακος μοτοσυκλέτας πρέπει να αντιδρά πολύ πιο γρήγορα και να ενεργοποιείται με μεγαλύτερη ακρίβεια από τον αντίστοιχο αερόσακο αυτοκινήτου. Επιπλέον, οι κινήσεις μιας μοτοσυκλέτας σε περίπτωση ατυχήματος είναι πιο πολύπλοκες - εκτός από την καθαρή επιβράδυνση, παίζουν ρόλο και οι κινήσεις κλίσης και περιστροφής. Συνεπώς, το σύστημα αισθητήρων πρέπει να επεξεργάζεται σημαντικά περισσότερες πληροφορίες προκειμένου να διασφαλίζεται η ενεργοποίηση χωρίς σφάλματα. Αυτά τα τεχνικά εμπόδια ευθύνονται εν μέρει για το γεγονός ότι η Gold Wing της Honda παραμένει μέχρι στιγμής η μόνη μοτοσυκλέτα παραγωγής με αερόσακο.

Η Yamaha κατέθεσε μια πατέντα που αφορά ειδικά τη βελτίωση της τεχνολογίας αισθητήρων για τους αερόσακους στις μοτοσυκλέτες. Η τεχνολογία περιλαμβάνει τη χρήση δύο αισθητήρων επιτάχυνσης - συγκρίσιμων με τις μονάδες αδρανειακής μέτρησης (IMU) αλλά το κυριότερο είναι ότι ο ένας από τους αισθητήρες τοποθετείται μπροστά από το κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας και ο άλλος πίσω από αυτό. Αυτό επιτρέπει στο σύστημα να ανιχνεύει με ακρίβεια την κίνηση σε τρεις διαστάσεις - οριζόντιες, πλευρικές και κατακόρυφες.

Yamaha αερόσακος 2025 πατέντα

Η διάταξη αυτή επιτρέπει στη μονάδα ελέγχου να ανιχνεύει μια πιθανή σύγκρουση και την κατεύθυνσή της ιδιαίτερα γρήγορα και αξιόπιστα. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργοποίηση του αερόσακου σε κλάσματα του δευτερολέπτου - πριν ο ίδιος ο αναβάτης προσκρούσει σε εμπόδιο.

Η Yamaha R1 στο επίκεντρο

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η Yamaha χρησιμοποιεί ως μοντέλο αναφοράς στα σχέδια ευρεσιτεχνίας μια supersport μοτοσυκλέτα, τη YZF-R1 όπου η πρόκληση είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Η σπορ θέση οδήγησης, με κλίση προς τα εμπρός, σημαίνει ότι το κεφάλι του αναβάτη βρίσκεται πολύ κοντά στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας.

Η επιλογή του συγκεκριμένου μοντέλου από τη Yamaha ως παράδειγμα θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη ότι ο ιαπωνικός κατασκευαστής είναι πρόθυμος να αντιμετωπίσει τα πιο σύνθετα σενάρια ενσωμάτωσης αερόσακων - και να μην επικεντρωθεί μόνο σε μοτοσυκλέτες τουρισμού ή πόλης. Ωστόσο οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν για να κατοχυρώσουν τις πατέντες τους και δίκυκλα στα σχέδια που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με την τελική εφαρμογή.

Tricity με αερόσακο;

Εκτός από το R1, η πατέντα δείχνει επίσης το τρίτροχο σκούτερ Tricity της Yamaha με σύστημα αερόσακου. Όπως έχετε διαβάσει και εδώ η Autoliv παρουσίασε επίσης ένα πρωτότυπο αερόσακου σε ένα Piaggio MP3, άμεσο ανταγωνιστή του Tricity, σε εμπορικές εκθέσεις το 2023. Φαίνεται ότι οι κατασκευαστές προσδοκούν ιδιαίτερα υψηλές δυνατότητες από τα αστικά οχήματα που είναι προσανατολισμένα στην ασφάλεια.

Συμπερασματικά το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Yamaha δείχνει ότι η ανάπτυξη των αερόσακων για μοτοσυκλέτες συνεχίζει στον δρόμο της εξέλιξης - με έμφαση στην έξυπνη τεχνολογία αισθητήρων και την αλγοριθμική ακρίβεια. Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σαφές: αν ο αερόσακος σε δύο τροχούς πρόκειται να έχει πραγματικότητα στο μέλλον, αυτό ακριβώς το είδος προσέγγισης -η εξέλιξη των αισθητήρων- είναι απαραίτητο για να ξεπεραστούν τα τεχνικά εμπόδια. Οι κάμερες (ή ραντάρ), σε συνδυασμό ίσως με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε αυτό.