MotoGP, τεστ Misano: Ταχύτερος ο Alex Marquez στο πρώτο session

2ος ο Marco Bezzecchi μπροστά από τον Marc Marquez
Alex
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/9/2025

Αμέσως μετά τον αγώνα του Misano, οι αναβάτες και οι ομάδες τους παρέμειναν στην Ιταλική πίστα, καθώς σήμερα διεξάγεται επίσημο τεστ του MotoGP με το πρώτο sesson να ολοκληρώνεται.

Όλα τα φώτα είναι στραμμένα στη νέα Yamaha V4 και τους Fabio Quartararo και Alex Rins που θα έχουν σήμερα την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη νέα μοτοσυκλέτα.

Παρακάτω είναι οι ταχύτεροι χρόνοι των αναβατών στο πρώτο μέρος του τεστ:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

1:30.714

2

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

1:30.727

3

Marc Marquez

Ducati Leonovo Team

1:30.871

4

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

1:30.898

5

Pecco Bagnaia

Ducati Leonovo Team

1:30.933

6

Jorge Martin

Aprilia Racing

1:30.945

7

Luca Marini

Honda HRC Castrol

1:30.983

8

Fabio di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1:31.003

9

Raul Fernandez

Trackhouse Racing

1:31.020

10

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

1:31.048

11

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1:31.223

12

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

1:31.266

13

Johann Zarco

LCR Honda Castrol

1:31.474

14

Miguel Oliveira

Prima Pramac Racing

1:31.510

15

Alex Rins

Monster Energy Yamaha

1:31.571

16

Maverick Vinales

Red Bull KTM Tech3

1:31.616

17

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

1:31.752

18

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha

1:31.781

19

Dani Pedrosa

Red Bull KTM Factory Racing

1:32.431

20

Somkiat Chantra

LCR Honda IDEMITSU

1:32.490

21

Jack Miller

Prima Pramac Racing

1:32.635

22

Michele Pirro

Ducati Leonovo Team

1:32.800

 

Θα επανέλθουμε με τους χρόνους όταν ολοκληρωθεί και το δεύτερο μέρος του σημερινού τεστ.

MotoGP: Μεταφέρεται στο τέλος της σεζόν ο αγώνας του Κατάρ! Νέο ημερολόγιο!

Αναβολή πριν την ακύρωσή του...
MotoGP: Μεταφέρεται στο τέλος της σεζόν ο αγώνας του Κατάρ! Νέο ημερολόγιο!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/3/2026

Την λύση της αναβολής για το τέλος της σεζόν, επέλεξαν τελικά οι διοργανωτές των MotoGP για τον αγώνα στο Κατάρ, που όπως όλοι μας υπολογίζαμε από την πρώτη στιγμή της έναρξης του πολέμου στην Μέση Ανατολή, θα ήταν αδύνατο να γίνει.

Η αντικατάστασή του με άλλο αγώνα στις ίδιες ημερομηνίες ήταν πρακτικά αδύνατη, παρότι και συζητήθηκε.

Ωστόσο δεν υπήρχε ο χρόνος να προετοιμαστεί για μία τέτοια διοργάνωση, οποιαδήποτε πίστα, ενώ η οικονομική καταστροφή ήταν βέβαιοι καθώς θα ήταν αδύνατο να προσελκύσει το τεράστιο πλήθος που απαιτείται για να καλύψει μέρος των εξόδων.

Ένας νέος τόπος διεξαγωγής σε τόσο κοντινές ημερομηνίες δεν θα άφηνε το περιθώριο για τις δύο εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών που απαιτούνται, να το εντάξουν στον προγραμματισμό τους.

Κυρίως όμως σκόνταφτε σε μία σειρά από δικλείδες ασφαλείας που υπάρχουν μεταξύ διοργανωτών και της εκάστοτε πίστας, για την περίπτωση ακύρωσης που προσπερνιούνται όταν πρόκειται για μεταβολή ημερομηνίας.

Ως αποτέλεσμα ο αγώνας στο Portimao θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου και ο τελευταίος αγώνας της σεζόν μεταφέρεται στην Valencia στις 29 Νοεμβρίου.

Δεν γίνεται να μην κλείσει πρωτάθλημα στην Ισπανία, και έτσι φυσικά και δεν θα πήγαινε στο τέλος της σεζόν το Κατάρ.

Στο μεταξύ η πιθανότητα της πλήρους ακύρωσής του, είναι μεγαλύτερη από το να γίνει στην πράξη. Κι ένας λόγος που πήγε και στο τέλος είναι για να μην χωρά νέα αλλαγή ημερομηνίας.

Ο Carmelo Ezpeleta, Πρόεδρος των MotoGP είπε για την αλλαγή αυτή:

«Αυτή η απόφαση ήρθε μετά από αρκετή σκέψη και με την απόλυτη συμφωνία από την πλευρά της πίστας του Κατάρ, όπως και με το σύνολο των paddock. Προτεραιότητά μας είναι πάντα η ασφάλεια και η ευημερία όλων όσων εμπλέκονται στα MotoGP καθώς και η διασφάλιση ότι κάθε Grand Prix διεξάγεται με τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα. Αναγνωρίζουμε επίσης τη σημασία του να κρατάμε πλήρως ενημερωμένους τους φίλαθλους με αμεσότητα και φυσικά θα δοθεί η ευκαιρία να μεταφέρουν τα εισιτήριά τους για την επόμενη διοργάνωση.
 

Ομοίως πρέπει να ευχαριστήσω την πίστα στο Portimao και την Valencia για τη συνεργασία και την ευελιξία τους στο να μας βοηθήσουν να πετύχουμε μια ομαλή μετάβαση στο νέο ημερολόγιο. Είμαστε βέβαιοι ότι το ενημερωμένο πρόγραμμα θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε την ποιότητα του πρωταθλήματος, προσφέροντας παράλληλα στους φιλάθλους μια εξαιρετική αγωνιστική σεζόν».

 

Ο Abdulrahman bin Abdullatif Al Mannai, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου & Μοτοσυκλέτας του Κατάρ (QMMF) και της Διεθνούς Πίστας LosailΛουσάιλ (LIC), δήλωσε: «Σεβόμαστε και προσυπογράφουμε την απόφαση του Ομίλου Αθλητισμού και Ψυχαγωγίας των MotoGP να αναβάλει το Qatar Airways Grand Prix του Κατάρ για τις 6–8 Νοεμβρίου 2026. Ευχαριστούμε ειλικρινά τους φιλάθλους, τις ομάδες και τους συνεργάτες μας για την κατανόηση και τη συνεχή υποστήριξή τους, και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους πάντες ξανά στη Διεθνή Πίστα του Losail».

Ο Jorge Viegas, Πρόεδρος της FIM, πρόσθεσε: «Η FIM υποστηρίζει πλήρως την απόφαση για τον επαναπρογραμματισμό του Grand Prix του Κατάρ. Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση, η διασφάλιση της προστασίας των αναβατών, των ομάδων, των στελεχών και των οπαδών μας πρέπει πάντα να έρχεται πρώτη. Είμαστε βέβαιοι ότι το νέο ημερολόγιο διασφαλίζει ότι η διοργάνωση στο Κατάρ μπορεί να διεξαχθεί στις πιο ασφαλείς και επαγγελματικές συνθήκες».