Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 - 1ος αγώνας, Κέρκυρα, 2η ημέρα

Στα βαθιά η διοργάνωση, κατάφερε όμως να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες σε ικανοποιητικό βαθμό
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023, Κέρκυρα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/3/2023

Οι αγώνες της Κυριακής διεξήχθησαν με ηλιόλουστο καιρό και αρκετούς θεατές, περισσότερους από το Σάββατο. Η διοργάνωση κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια στο ντεμπούτο της πίστας της Κέρκυρας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, έπεσε όμως στα βαθιά με το καλημέρα, με τις 120 συμμετοχές και τις απαιτήσεις του θεσμού να της βάζουν δύσκολα. Πάντως οι αγώνες ολοκληρώθηκαν μέχρι τελευταίου, παρά τα όποια εμπόδια.

Η πρώτη δυσκολία τη δεύτερη ημέρα του αγώνα ήρθε το πρωί, όταν τα ασθενοφόρα άργησαν 40 λεπτά να φτάσουν στην πίστα, με την καθυστέρηση στο πρόγραμμα να καλύπτεται με μείωση του προβλεπόμενου διαλείμματος από 40 σε 15 λεπτά. Επίσης πρόβλημα αντιμετώπισαν τη δεύτερη ημέρα του event οι αγωνιζόμενοι με το νερό το οποίο δεν έφτανε για να πλυθούν οι μοτοσυκλέτες, γεγονός που οδήγησε σε κάποιες εντάσεις. Τέλος, ειδικά στην πολυπληθή MX2 / MX125 υπήρξαν κάποια προβλήματα στο ντουμπλάρισμα, λόγω του μικρού πλάτους της πίστας και της διαφοράς δυναμικής των δυο κατηγοριών που αγωνίζονται μαζί.

Ας δούμε τι έγινε στους αγώνες της Κυριακής.

ΜΧ1 & ΜΧ 300

Κουζής

Νικητής και στα 2 σκέλη αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Κουζής με τη Fantic, παρά μια μικρή τούμπα με τη βοήθεια της οποίας τον “μάζεψε” μεν ο Γιάννης Τουρατζίδης με τη Yamaha όμως δεν μπόρεσε να τον απειλήσει. Στον πρώτο αγώνα έπεσε ο Ανέστης Ράδος (GasGas) και έμεινε πίσω. Στο 2ο σκέλος την εκκίνηση πήρε ο Ράδος. Τον ακολούθησαν Κουζής και Τουρατζίδης, αλλά ο Τουρατζίδης είχε πτώση και έμεινε πιο πίσω, τερματίζοντας τρίτος, εκμεταλλευόμενος την σύγκρουση Ράδου και Παναγιώτη Παπίλα (Honda) στην τελευταία στροφή της πίστας. Πτώση είχε και ο Νίκος Λυρίου (Honda) στην ίδια στροφή, ο οποίος συνέχισε για να τερματίσει 8ος. Αξίζει να σημειωθεί η πολύ καλή επίδοση του Μανώλη Κρητικού (Husqvarna) στον δεύτερο αγώνα όπου και τερμάτισε 2ος στην επιστροφή μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί ακόμα. Τη νίκη ανάμεσα στους τρεις αγωνιζόμενους της ΜΧ300 πήρε ο Ανδρέου (Yamaha) και στα δύο σκέλη. Τα βάθρα στους 2 αγώνες είχαν την ακόλουθη σύνθεση: 1ος αγώνας, Κουζής, Τουρατζίδης, Ανδρέου. 2ος αγώνας, Κουζής, Κρητικός, Τουρατζίδης. Συνολικά οι συμμετοχές ήταν 13.

ΜΧ2 & ΜΧ 125

Ζούνης

Και στα δύο σκέλη ο Φραγκίσκος Ζούνης με Yamaha πήρε τη νίκη στην MX2 με μεγάλη διαφορά 30 δευτερολέπτων από τον δεύτερο αναβάτη (Κωνσταντίνος Μερκούρης με KTM στο πρώτο και Δημήτρης Βαγγελάκος με Fantic στο δεύτερο σκέλος), στη δημοφιλέστερη κατηγορία του Πρωταθλήματος, με 36 συμμετοχές και γεμάτη τη ράμπα εκκίνησης. Εδώ το πρόβλημα στο ντουμπλάρισμα λόγω της στενής πίστας ήταν πιο έντονο. Υπήρχαν μπλε σημαίες αλλά όχι αρκετές, οπότε η κατάσταση δυσκόλεψε μετά τη μέση του αγώνα. Ο Μερκούρης ήταν ο πρώτος στην MX 125 και στους δυο αγώνες.

OPEN

Τομαράς

Στην OPEN στον πρώτο αγώνα το βάθρο είχε ως εξής: Χρήστος Τομαράς με Honda, Βασίλης Πακαταρίδης με ΚΤΜ, 35 δευτερόλεπτα πιο πίσω, και Νίκος Σωτηρόπουλος με Yamaha, 39 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο. Στον δεύτερο αγώνα ο Τομαράς έκανε το 2 στα 2, με τον Πακαταρίδη να τερματίζει ξανά δεύτερος, 9,5 δευτερόλεπτα πιο πίσω, και με τον Χρήστο Κοτούλα με Fantic να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα, 31,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο. Οι συμμετοχές εδώ έφτασαν τις 22.

SENIOR

Καρασακαλίδης

Η νίκη στον πρώτο αγώνα της Senior πήγε στον Μάρκο Καρασακαλίδη με GASGAS, δεύτερος ήταν ο Αδάμος Πράσσος με Honda, 1 λεπτό πιο πίσω και τρίτος ο Αλέξανδρος Καρανάσης, επίσης με Honda, 1 λεπτό και 17 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο. Στον δεύτερο αγώνα ο Καρασακαλίδης ήταν για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστής, με τον Καρανάση να έρχεται δεύτερος αυτή τη φορά, 36 δευτερόλεπτα πιο πίσω, και τον Πράσσο να ανεβαίνει στο τελευταίο σκαλί του βάθρου, 50 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή. Στη Senior είχαμε 16 συμμετοχές.

ΜΧ85

Ταμβάκος

Στον πρώτο αγώνα της ΜΧ85, ο Χρήστος – Παναγιώτης Ταμβάκος με Yamaha πήρε τη νίκη, με δεύτερο τον Χρήστο Μπάζιο με Husqvarna 27,4 δευτερόλεπτα πιο πίσω και τρίτο τον Σόλωνα Τριανταφυλλόπουλο με Yamaha, 1 λεπτό και 43 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή. Στον δεύτερο αγώνα, νικητής αναδείχθηκε για δεύτερη φορά ο Ταμβάκος, με δεύτερο τον Τριανταφυλλόπουλο 1 λεπτό και 6 δευτερόλεπτα πιο πίσω και τρίτο τον Γιώργο Χατζάκη, 1 λεπτό και 33 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο. Οι συμμετοχές εδώ έφτασαν τις 12.

ΜΧ65

Τσαλίκης

Ο Δημήτρης Φωτόπουλος με Yamaha πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα της MX65, με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Τρακάδα με KTM, 18 δευτερόλεπτα πιο πίσω και τρίτο τον Γιώργο Τσαλίκη με Yamaha, 28 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο. Στον δεύτερο αγώνα. Στον δεύτερο αγώνα νικητής ήταν ο Τσαλίκης, με δεύτερο τον Φωτόπουλο, 6 δευτερόλεπτα πιο πίσω και τρίτο τον Θεόδωρο Στρούγκη με Yamaha, 8,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή.

Για τα πλήρη και αναλυτικά αποτελέσματα, δείτε ΕΔΩ.

ΑΜΟΤΟΕ - Ανακοινώθηκε η Εθνική Ομάδα Junior Motocross 2024

Για τον αγώνα FIM JUNIOR MOTOCROSS 2024 που διεξάγεται φέτος στην Ολλανδία.
MX
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΟΤΟΕ ανακοίνωσε τα μέλη της Εθνικής Ομάδας που θα μας εκπροσωπήσουν στον αγώνα FIM JUNIOR MOTOCROSS 2024 που διεξάγεται φέτος στην Ολλανδία στις 14/7 στο Circuit Kamperweg Heerde Netherlands.

Η Εθνική Ομάδα μας έχει ως εξής:    

Junior 65
1 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΑΚΑΔΑΣ
2 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
3 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΡΟΥΓΚΗΣ
4 ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΓΚΟΛΗΣ
5 ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

-Κατηγορία 65cc: Ελάχιστη ηλικία: 10 έτη Μέγιστη ηλικία: 12 έτη Αναβάτες που γεννήθηκαν μεταξύ: 1 Ιανουαρίου 2012 και 12 Ιουλίου 2014

Junior 85
1 ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΑΚΑΔΑΣ
2 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΑΛΙΩΤΗΣ
3 ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΣΤΙΚΟΣ

-Κατηγορία 85cc: Ελάχιστη ηλικία: 12 έτη Μέγιστη ηλικία: 14 έτη Αναβάτες γεννημένοι μεταξύ: 1 Ιανουαρίου 2010 και 12 Ιουλίου 2012

Junior 125
1 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

-Κατηγορία 125cc: Ελάχιστη ηλικία: 13 έτη Μέγιστη ηλικία: 17 έτη Αναβάτες γεννημένοι μεταξύ: 1 Ιανουαρίου 2007 και 12 Ιουλίου 2011

Καλή επιτυχία στην Εθνική μας Ομάδα.