Aprilia RS 660: Τελευταίες πινελιές

Θέμα ημερών η παρουσίασή του
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

29/4/2020

Το Aprilia RS 660 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις δύο τελευταίες EICMA, την μία ως πρωτότυπο και την άλλη ως μοντέλο παραγωγής. Το πλάνο για την παγκόσμια παρουσίασή του –όπως και τόσα άλλα πλάνα- έγιναν άνω-κάτω, λόγω του ξεσπάσματος της πανδημίας του Covid-19. Να θυμίσουμε εδώ ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 9 Μαΐου στο Mugello, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης "All-Stars 2020", αλλά το καθολικό lockdown έκοψε τα φτερά της Aprilia που ήταν μια ανάσα πριν το τελικό αποτέλεσμα, όπως δείχνουν και οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έπιασαν το RS660 στις τελευταίες του δοκιμές στο δρόμο.

Το χρώμα της άμμου, που είναι βαμμένη η μοτοσυκλέτα που φωτογράφισε τυχαία κάποιος στο δρόμο, μπορεί να μοιάζει λες και πρόκειται για… πρωτότυπο από πηλό, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα. Προφανώς, οι δοκιμές που έκανε όταν φωτογραφήθηκε δεν αφορούσαν τον κινητήρα ή τα ηλεκτρονικά, αφού όπως μπορούμε να δούμε λείπουν τα γνωστά όργανα μετρήσεων, που συνήθως τοποθετούνται στην σέλα του συνεπιβάτη. Πιθανότατα να βγήκε η μοτοσυκλέτα προς μια τελευταία προσθήκη χιλιομέτρων ή για μια τελευταία αξιολόγηση του πλαισίου ή των αναρτήσεων.

Για να θυμηθούμε και μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του RS660, πρόκειται για έναν δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα με απόδοση που φτάνει στους 100 ίππους και ουσιαστικά αποτελεί το μπροστινό μπλοκ των κυλίνδρων από τον κινητήρα του RSV4 1100. To πλαίσιο είναι αλουμινένιο περιμετρικό, με τον κινητήρα ενεργό μέλος του. Το ανεστραμμένο πιρούνι των 41mm προέρχεται από την KYB, ενώ το αμορτισέρ δεν έχει μοχλικό και εδράζεται απευθείας στο ασύμμετρο αλουμινένιο ψαλίδι.

Το τελικό της εξάτμισης με τις δύο απολήξεις βγαίνει χαμηλά κάτω από τον κινητήρα για συγκέντρωση των μαζών και του κέντρου βάρους χαμηλά, ενώ τα φρένα της Brembo περιλαμβάνουν δύο μεγάλης διαμέτρου δίσκους με ακτινικές δαγκάνες και ακτινική αντλία για το μπροστινό φρένο.

Το στεγνό βάρος της μοτοσυκλέτας φτάνει τα 169 κιλά και το μοναδικό άγνωστο στοιχείο μέχρι στιγμής παραμένει η τιμή του, κάτι που θα το μάθουμε με την πρώτη ευκαιρία, καθώς η Aprilia περιμένει την πρώτη διαθέσιμη –και επιτρεπόμενη- ημερομηνία, για να παρουσιάσει και επίσημα το δικύλινδρο supersport της.

 

 

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες