Ducati World Première 2025 - Δικτυακή παρουσίαση 5 ακόμα νέων μοντέλων

Επανέναρξη στις 19 Σεπτεμβρίου, και τελευταία παρουσίαση στις 5 Δεκεμβρίου
Ducati World Premiere 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/9/2024

Όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, η Ducati παρουσιάζει διαδικτυακά τη σοδειά των μοντέλων της επόμενης σεζόν, με το Panigale V4 να είχε την τιμητική του τον 7ο μήνα του έτους. Τώρα, μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα οι παρουσιάσεις νέων μοντέλων συνεχίζονται από την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και τελειώνουν στις 5 Δεκεμβρίου.

Ακολουθεί το ημερολόγιο των παρουσιάσεων για τις εναπομείνασες μοτοσυκλέτες του Ducati World Première 2025, η κάθε μία με teaser τίτλο για να ξεκινήσει το παιχνίδι των υποθέσεων:

  • 19 Σεπτεμβρίου - Expand Your Limits
  • 7 Οκτωβρίου - You can wear black at any time
  • 17 Οκτωβρίου - Celebratory Beauty
  • 5 Νοεμβρίου - Extended Experience
  • 5 Δεκεμβρίου - Unlock Everyday Adventure

Σημειώστε πως όλα τα βίντεο των νέων μοντέλων της Ducati για το 2025 θα παραμείνουν στο site Ducati.com και στα social media της ιταλικής εταιρείας.

Τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα δούμε να παρουσιάζεται το πρώτο μοντέλο της γκάμας enduro του Borgo Panigale με βάση τον Desmo450 MX, αν θα δούμε κάποιο πραγματικά νέο μοντέλο, και πόσες ειδικές εκδόσεις από τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα των Ιταλών θα κάνουν ντεμπούτο το 2025.

Ετικέτες

BMW M1300GS: Από το 2019 το ακούμε, μόλις εμφανίστηκε για πρώτη φορά!

Ήταν θέμα χρόνου η περιποίηση της σειράς Μ να συναντήσει το GS
bmw-m1300gs-spy
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

31/7/2026

Το 2019 η BMW είχε κατοχυρώσει στην Υπηρεσία Πνευματικών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. (EUIPO) τις ονομασίες Μ1000RR, M1000XR και Μ1300GS. Αυτή ήταν ουσιαστικά η πρώτη δήλωση των Γερμανών πως σκόπευαν να επεκτείνουν τις χάρες της σειράς Μ και στις μοτοσυκλέτες τους, μετά τα αυτοκίνητα.

Ήταν όμως και κάτι παραπάνω, καθώς τότε η BMW είχε μόλις δείξει το R1250GS και φυσικά η δήλωση για ένα Μ1300GS δεν είχε εκληφθεί ως μήνυμα από το μέλλον της γερμανικής γκάμας, αλλά ως ένδειξη πως το M GS θα έχει μεγαλύτερο και ισχυρότερο κινητήρα.

Σήμερα γνωρίζουμε πως δεν έχουν έτσι τα πράγματα και πως οι Μ μοτοσυκλέτες κερδίζουν απόδοση χάρη σε περιποιήσεις και καλούδια στους κινητήρες τους, όχι όμως μέσω αύξησης κυβισμού. Όχι μέχρι τώρα τουλάχιστον, με βάση την εμπειρία των Μ1000RR και M1000XR που έχουν ήδη ενταχθεί στη γκάμα της εταιρείας.

Το M1300GS δεν έχει εμφανιστεί ακόμη, αλλά πλέον έχει αποκτήσει το αναμενόμενο νόημα έχοντας ήδη στην αγορά την τελευταία γενιά R1300GS.

Στο μεταξύ, το όνομα αυτό είχε επανεμφανιστεί το 2022 στην επικαιρότητα της BMW μέσω μιας λίστας στην ιστοσελίδα της, η οποία περιείχε τόσο τα R1300GS και M1300GS, αλλά και ένα R1400GS, μοντέλο που επίσης δεν έχει εμφανιστεί ακόμη και μάλλον αφήνει να εννοηθεί πως θα είναι το επόμενο βήμα του μεγάλου GS, όποτε η BMW αποφασίσει να το κάνει.

Πριν όμως πάμε σε μια υποθετική νέα γενιά 1400, έχουμε την πρώτη ένδειξη πως το M1300GS πλησιάζει στην πραγματικότητά μας, καθώς εμφανίστηκε μια αρκούντως “ύποπτη” φωτογραφία στον γερμανικό Τύπο.

Η μπλε κουκούλα μας κρύβει το περισσότερο ενδιαφέρον, αλλά οι ενδείξεις είναι εκεί και δένουν άριστα με την ιστορία που αναφέραμε στις προηγούμενες αράδες.

Η μπλε δαγκάνα Μ που διακρίνεται καθαρά μπροστά δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες, ενώ είναι εξίσου σαφές πως πρόκειται για μια μεγάλη on-off με τρακτερωτά λάστιχα και πιθανότατα boxer κινητήρα, κρίνοντας από τη διαδρομή της εξάτμισης που διακρίνεται στην αριστερή πλευρά του κινητήρα.

Αυτή είναι η πρώτη θέαση της μοτοσυκλέτας που κατά πάσα πιθανότητα είναι το Μ1300GS, μετά από κάμποσα χρόνια θεωριών, φημών και ψηφιακών σχεδίων. Να το περιμένουμε άραγε στη γκάμα του 2027; Θα το γνωρίζουμε στους επόμενους λίγους μήνες.

Ετικέτες