ΛΕΜΟΤ και ΕΛΜΟΤΟ - Συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Οικονόμου

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τις θέσεις των μοτοσυκλετιστών οι οποίες σχετίζονται με τον νέο ΚΟΚ
ΛΕΜΟΤ - ΕΛΜΟΤΟ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/9/2024

Στις13 Οκτωβρίου 2024 έγινε συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών του Υφυπουργού Κου Βασίλη Οικονόμου και των συνεργατών του με τους εκπροσώπους της ΛΕΜΟΤ - Λέσχης Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών ήτοι τον Νομικό Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Γαζούλη, τον Ειδικό συνεργάτη σε θέματα επικοινωνίας Κο Ιωάννη Εφραιμίδη και τον μέλος του ΔΣ Κο Σταμάτη Φεραρόλη.

Η παραπάνω αντιπροσωπεία εκπροσώπησε και την ΕΛΜΟΤΟ - Ελληνική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία .

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις θέσεις των μοτοσυκλετιστών οι οποίες σχετίζονται με τον νέο ΚΟΚ (που θα μπεί σε Δημόσια Διαβούλευση σε λίγες μέρες), πολλές από αυτές τις βρήκε ενδιαφέρουσες και υλοποιήσιμες και υποσχέθηκε να τις μελετήσει πριν επανέλθουμε επισήμως σε επίπεδο Δημόσιας Διαβούλευσης.

Παράλληλα ανοίχτηκε agenda πολλών άλλων θέματων που άπτονται της Οδικής ασφάλειας, των τεχνικών  οδικών έργων συμπεριλαμβανομένου του υλικού κατασκευής των μεταλλικών μπαριερών, της δικαστικής προστασίας, της διαβάθμισης των ποινών με την εισαγωγή της έννοιας της πρόθεσης, της εκπαίδευσης των νέων οδηγών μοτοσυκλετών, της ορθότερης διαχείρησης των θέσεων παρκαρίσματος κλπ.

Οι άνθρωποι της ΛΕΜΟΤ αναφέρουν πως στην επίσκεψή τους, ο Υπουργός και οι συνεργάτες του αναγνώρισαν το βάθος γνώσεων και την ορθότητα των απόψεων των εκπροσώπων της ΛΕΜΟΤ, και κατ' επέκταση της ΕΛΜΟΤΟ, σε θέματα μοτοσυκλέτας και δεσμεύτηκαν στην περαιτέρω συνεργασία με τη Λέσχη και την Ομοσπονδία.  

Ετικέτες

Ιταλία: Άρχισαν έλεγχοι της αστυνομίας στα Αλπικά περάσματα του νότιου Τιρόλο [Video]

Μπλόκα στα πάσα κόβουν σωρηδόν κλήσεις για εξατμίσεις, ελλιπή χαρτιά και άλλες παραβάσεις
πάσο
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/7/2026

Καθώς η καλοκαιρινή σεζόν αρχίζει να μπαίνει στην πιο τουριστική της περίοδο και τα ορεινά πάσα των Άλπεων στενάζουν από κόσμο, η ιταλική αστυνομία έχει επιδοθεί σε συνεχείς ελέγχους.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η προστασία των κατοίκων των περιοχών αυτών από έντονες οχλήσεις, όπως είναι οι θορυβώδεις εξατμίσεις, η επικίνδυνη οδήγηση και κάθε άλλη παράβαση που θα μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους σε αυτές τις τουριστικές ζώνες που δέχονται μεγάλο αριθμό οχημάτων αυτήν την εποχή.

Διαβάστε σχετικά: Ο πόλεμος των Πάσων - Μποτιλιαρίσματα, θανατηφόρα τροχαία και κλεισίματα ορεινών περασμάτων στις Άλπεις

Τη δράση έχει αναλάβει η αστυνομία του Μπολζάνο, της πρωτεύουσας της επαρχίας Bolzano-Alto Adige, ή Νότιου Τιρόλο ως είναι επίσης γνωστή, στην επικράτεια της οποία περιλαμβάνονται τα περισσότερα φημισμένα περάσματα των Άλπεων, όπως τα Stelvio, Rombo, Monte Giovo, Pennes, Resia, Palade, Mendola, Stalle και άλλα.

Πολλή προσοχή συστήνεται σε όσους θα ταξιδέψουν οδικώς στις περιοχές αυτές φέτος το Καλοκαίρι, καθώς από τη μια η έντονη κίνηση και από την άλλη οι αστυνομικοί έλεγχοι απαιτούν προσοχή στην οδήγηση και συμμόρφωση με την ιταλική νομοθεσία.