ΛΕΜΟΤ και ΕΛΜΟΤΟ - Συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Οικονόμου

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τις θέσεις των μοτοσυκλετιστών οι οποίες σχετίζονται με τον νέο ΚΟΚ
ΛΕΜΟΤ - ΕΛΜΟΤΟ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/9/2024

Στις13 Οκτωβρίου 2024 έγινε συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών του Υφυπουργού Κου Βασίλη Οικονόμου και των συνεργατών του με τους εκπροσώπους της ΛΕΜΟΤ - Λέσχης Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών ήτοι τον Νομικό Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Γαζούλη, τον Ειδικό συνεργάτη σε θέματα επικοινωνίας Κο Ιωάννη Εφραιμίδη και τον μέλος του ΔΣ Κο Σταμάτη Φεραρόλη.

Η παραπάνω αντιπροσωπεία εκπροσώπησε και την ΕΛΜΟΤΟ - Ελληνική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία .

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις θέσεις των μοτοσυκλετιστών οι οποίες σχετίζονται με τον νέο ΚΟΚ (που θα μπεί σε Δημόσια Διαβούλευση σε λίγες μέρες), πολλές από αυτές τις βρήκε ενδιαφέρουσες και υλοποιήσιμες και υποσχέθηκε να τις μελετήσει πριν επανέλθουμε επισήμως σε επίπεδο Δημόσιας Διαβούλευσης.

Παράλληλα ανοίχτηκε agenda πολλών άλλων θέματων που άπτονται της Οδικής ασφάλειας, των τεχνικών  οδικών έργων συμπεριλαμβανομένου του υλικού κατασκευής των μεταλλικών μπαριερών, της δικαστικής προστασίας, της διαβάθμισης των ποινών με την εισαγωγή της έννοιας της πρόθεσης, της εκπαίδευσης των νέων οδηγών μοτοσυκλετών, της ορθότερης διαχείρησης των θέσεων παρκαρίσματος κλπ.

Οι άνθρωποι της ΛΕΜΟΤ αναφέρουν πως στην επίσκεψή τους, ο Υπουργός και οι συνεργάτες του αναγνώρισαν το βάθος γνώσεων και την ορθότητα των απόψεων των εκπροσώπων της ΛΕΜΟΤ, και κατ' επέκταση της ΕΛΜΟΤΟ, σε θέματα μοτοσυκλέτας και δεσμεύτηκαν στην περαιτέρω συνεργασία με τη Λέσχη και την Ομοσπονδία.  

Ετικέτες

ZXMOTO: Μαθήματα αλληλεγγύης από τον Zhang Xue στις πρόσφατες πλημμύρες που χτύπησαν την Κίνα

Προσφέρει πολυεπίπεδη βοήθεια σε πληγείσες περιοχές
zxmoto-zhang-xue
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/7/2026

Η 9η Ιουλίου 2026 θα μείνει στην κινέζικη ιστορία ως μια μαύρη μέρα για τη χώρα και ειδικά για τη νότια επαρχία Guangxi που επλήγη από σφοδρή κακοκαιρία και αντιμετώπισε πρωτοφανείς για τη χώρα καταστροφικές πλημμύρες.

Ο ιδιοκτήτης της ΖΧΜΟΤΟ, Zhang Xue, παρότι η εταιρεία του εδρεύει στην Chongqing, χιλιάδες χιλιόμετρα βορειότερα της πληγείσας επαρχίας, έσπευσε να συνεισφέρει στην ανακούφιση των συμπατριωτών του με αρκετούς τρόπους.

Κατ’ αρχήν δώρισε πέντε εκατομμύρια γιουάν, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 650.000 ευρώ (ισοτιμία 27/7/2026), καθώς και περισσότερους από 33 τόνους προμηθειών που περιλαμβάνουν νερό, γάλα σε σκόνη, πάνες για μωρά και τρόφιμα.

Επιπλέον, οργάνωσε και έστειλε μια ομάδα μοτοσυκλετιστών για να προσφέρουν τη βοήθεια αυτή και ό,τι άλλο χρειαστεί σε περιοχές που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση από μεγαλύτερα οχήματα καθώς το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία.

Ο κύριος Xue έχει πολλάκις αποδείξει πως ο τρόπος σκέψης του απέχει έτη φωτός από το τυπικό μεγαλοστέλεχος μιας βιομηχανίας μοτοσυκλετών. Το έκανε ήδη από τότε που κρατούσε το τιμόνι της Kove Moto, όταν ίδρωνε και ξενυχτούσε ως μηχανικός της ομάδας ράλι στο Dakar, ενώ ενίσχυσε τη γοητεία του προς τους μοτοσυκλετιστές σε μεγάλο βαθμό όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πρώτη σοβαρή ανάκληση σε μοτοσυκλέτα της ΖΧΜΟΤΟ.

Τώρα το πάει ένα βήμα παραπέρα, παρότι η εταιρεία του είναι από τις μικρότερες σε μέγεθος και νεότερες σε ηλικία κατασκευάστριες μοτοσυκλετών της Κίνας. Στην τελική, πιθανότατα ουδείς θα τον κατηγορούσε αν δεν έκανε τίποτε, μα για μια φορά ακόμη φαίνεται πως ο ιδρυτής της ΖΧΜΟΤΟ δεν αρέσκεται στην πεπατημένη.

Ετικέτες