ΛΕΜΟΤ και ΕΛΜΟΤΟ - Συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Οικονόμου

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τις θέσεις των μοτοσυκλετιστών οι οποίες σχετίζονται με τον νέο ΚΟΚ
ΛΕΜΟΤ - ΕΛΜΟΤΟ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/9/2024

Στις13 Οκτωβρίου 2024 έγινε συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών του Υφυπουργού Κου Βασίλη Οικονόμου και των συνεργατών του με τους εκπροσώπους της ΛΕΜΟΤ - Λέσχης Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών ήτοι τον Νομικό Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Γαζούλη, τον Ειδικό συνεργάτη σε θέματα επικοινωνίας Κο Ιωάννη Εφραιμίδη και τον μέλος του ΔΣ Κο Σταμάτη Φεραρόλη.

Η παραπάνω αντιπροσωπεία εκπροσώπησε και την ΕΛΜΟΤΟ - Ελληνική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία .

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις θέσεις των μοτοσυκλετιστών οι οποίες σχετίζονται με τον νέο ΚΟΚ (που θα μπεί σε Δημόσια Διαβούλευση σε λίγες μέρες), πολλές από αυτές τις βρήκε ενδιαφέρουσες και υλοποιήσιμες και υποσχέθηκε να τις μελετήσει πριν επανέλθουμε επισήμως σε επίπεδο Δημόσιας Διαβούλευσης.

Παράλληλα ανοίχτηκε agenda πολλών άλλων θέματων που άπτονται της Οδικής ασφάλειας, των τεχνικών  οδικών έργων συμπεριλαμβανομένου του υλικού κατασκευής των μεταλλικών μπαριερών, της δικαστικής προστασίας, της διαβάθμισης των ποινών με την εισαγωγή της έννοιας της πρόθεσης, της εκπαίδευσης των νέων οδηγών μοτοσυκλετών, της ορθότερης διαχείρησης των θέσεων παρκαρίσματος κλπ.

Οι άνθρωποι της ΛΕΜΟΤ αναφέρουν πως στην επίσκεψή τους, ο Υπουργός και οι συνεργάτες του αναγνώρισαν το βάθος γνώσεων και την ορθότητα των απόψεων των εκπροσώπων της ΛΕΜΟΤ, και κατ' επέκταση της ΕΛΜΟΤΟ, σε θέματα μοτοσυκλέτας και δεσμεύτηκαν στην περαιτέρω συνεργασία με τη Λέσχη και την Ομοσπονδία.  

Ετικέτες

Ανησυχία στην Ιταλία για νοθευμένη βενζίνη - Κλιμάκωση λόγω συνεχών αυξήσεων των τιμών

Οι ενώσεις καταναλωτών ζητούν εντατικοποίηση των ελέγχων
Fuel Pumps
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

7/8/2026

Έρευνα ιταλικού πρακτορείου φέρνει στο προσκήνιο ένα φαινόμενο που φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο τα συνεργεία της χώρας: την παρουσία νερού και άλλων ουσιών στη βενζίνη, με αποτέλεσμα αυξημένες βλάβες σε αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και scooter.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μηχανικών, τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί αισθητά τα οχήματα που φτάνουν στα συνεργεία μετά από ανεφοδιασμό, παρουσιάζοντας δυσκολία εκκίνησης ή ακόμη και πλήρη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα.

Ο Giancarlo Lanza, ιδιοκτήτης συνεργείου στη Ρώμη, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι μέσα σε 50 χρόνια εργασίας δεν είχε συναντήσει τόσα περιστατικά με παρουσία νερού σε βενζίνη όσο τους τελευταίους έξι μήνες. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στα δίκυκλα, με τον μηχανικό Roberto Federici να αναφέρει πως οι σύγχρονες μοτοσυκλέτες και τα scooter επηρεάζονται ιδιαίτερα λόγω των πιο ευαίσθητων συστημάτων ψεκασμού.

Οι αιτίες του προβλήματος δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί. Τιποτα δεν μπορει να αποκλειστεί καθώς θεωρητικά το νερό μπορεί να προέρχεται από εισροές στις δεξαμενές των πρατηρίων, προβλήματα κατά την αποθήκευση ή τη μεταφορά των καυσίμων, συμπύκνωση υδρατμών ή άλλες μορφές επιμόλυνσης κατά την εφοδιαστική αλυσίδα. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι μηχανικοί αναφέρουν επίσης την παρουσία λάσπης, λεπτής σκόνης ή άμμου μέσα στα καύσιμα.

Άλλο συνεργείο που συμμετείχε στην έρευνα εκτιμά ότι τα σχετικά περιστατικά έχουν αυξηθεί κατά 25-30% σε σχέση με το παρελθόν. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για εκτεταμένο πρόβλημα σε εθνικό επίπεδο ή για συγκέντρωση περιστατικών σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η μολυσμένη βενζίνη μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην αντλία καυσίμου, στα μπεκ ψεκασμού και σε άλλα εξαρτήματα του συστήματος τροφοδοσίας. Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί συμβουλεύουν όσους αντιμετωπίσουν πρόβλημα αμέσως μετά τον ανεφοδιασμό να διατηρήσουν την απόδειξη του πρατηρίου και, εφόσον είναι δυνατόν, δείγμα του καυσίμου, ώστε να διευκολυνθεί η διερεύνηση και τυχόν διεκδίκηση αποζημίωσης (πράγμα μάλλον αισιόδοξο).

Μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας, καταναλωτικές οργανώσεις στην Ιταλία ζήτησαν αυστηρότερους και συχνότερους ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων, επισημαίνοντας ότι πέρα από το οικονομικό κόστος, μια ξαφνική αρρυθμία, απώλεια ισχύος ή ακόμα και το σβήσιμο του κινητήρα κατά την οδήγηση μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες με σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των οδηγών και αναβατών.