ΛΕΜΟΤ και ΕΛΜΟΤΟ - Συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Οικονόμου

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τις θέσεις των μοτοσυκλετιστών οι οποίες σχετίζονται με τον νέο ΚΟΚ
ΛΕΜΟΤ - ΕΛΜΟΤΟ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/9/2024

Στις13 Οκτωβρίου 2024 έγινε συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών του Υφυπουργού Κου Βασίλη Οικονόμου και των συνεργατών του με τους εκπροσώπους της ΛΕΜΟΤ - Λέσχης Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών ήτοι τον Νομικό Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Γαζούλη, τον Ειδικό συνεργάτη σε θέματα επικοινωνίας Κο Ιωάννη Εφραιμίδη και τον μέλος του ΔΣ Κο Σταμάτη Φεραρόλη.

Η παραπάνω αντιπροσωπεία εκπροσώπησε και την ΕΛΜΟΤΟ - Ελληνική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία .

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις θέσεις των μοτοσυκλετιστών οι οποίες σχετίζονται με τον νέο ΚΟΚ (που θα μπεί σε Δημόσια Διαβούλευση σε λίγες μέρες), πολλές από αυτές τις βρήκε ενδιαφέρουσες και υλοποιήσιμες και υποσχέθηκε να τις μελετήσει πριν επανέλθουμε επισήμως σε επίπεδο Δημόσιας Διαβούλευσης.

Παράλληλα ανοίχτηκε agenda πολλών άλλων θέματων που άπτονται της Οδικής ασφάλειας, των τεχνικών  οδικών έργων συμπεριλαμβανομένου του υλικού κατασκευής των μεταλλικών μπαριερών, της δικαστικής προστασίας, της διαβάθμισης των ποινών με την εισαγωγή της έννοιας της πρόθεσης, της εκπαίδευσης των νέων οδηγών μοτοσυκλετών, της ορθότερης διαχείρησης των θέσεων παρκαρίσματος κλπ.

Οι άνθρωποι της ΛΕΜΟΤ αναφέρουν πως στην επίσκεψή τους, ο Υπουργός και οι συνεργάτες του αναγνώρισαν το βάθος γνώσεων και την ορθότητα των απόψεων των εκπροσώπων της ΛΕΜΟΤ, και κατ' επέκταση της ΕΛΜΟΤΟ, σε θέματα μοτοσυκλέτας και δεσμεύτηκαν στην περαιτέρω συνεργασία με τη Λέσχη και την Ομοσπονδία.  

Ετικέτες

Χιλιάδες Hell’s Angels καταφτάνουν στην Ηγουμενίτσα – Άρχισαν ήδη οι συλλήψεις

Πάνω από 5.000 μοτοσυκλετιστές αναμένονται στο Ελληνικό Φεστιβάλ Φίλων Αμερικανικής Μοτοσυκλέτας στην παραλία Δρέπανο
hells-angels
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/6/2026

Η διοργάνωση του φεστιβάλ στο Δρέπανο από 5 ως 7 Ιουνίου αναμένεται να προσελκύσει στην περιοχή χιλιάδες μοτοσυκλετιστές από όλη την Ευρώπη και μεταξύ τους μεγάλο αριθμό μελών της οργάνωσης Hell’s Angels (HAMC).

Το γεγονός αυτό ωστόσο έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές της χώρας, καθώς εκτιμάται πως μεταξύ των μελών της HAMC περιλαμβάνονται αρκετοί επικίνδυνοι κακοποιοί. Άλλωστε υπάρχει πάντα η ανάμνηση του ανάλογου φεστιβάλ στην περιοχή το 2015, όταν μια ομάδα Hell’s Angels είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου 41χρονο Έλληνα έξω από κατάστημα εστίασης μετά από ασήμαντη διαφωνία.

Στο μεταξύ δέκα συλλήψεις έχουν ήδη γίνει από τις αρχές, επτά στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και άλλες τρεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφορώντας όλες μέλη διαφόρων τμημάτων της HAMC.

Στον Προμαχώνα συνελήφθησαν επτά μοτοσυκλετιστές από τη Βουλγαρία και την Πολωνία που βρέθηκαν σε έλεγχο με μαχαίρια, σιδερογροθιές και γκλομπ. Στη δε Ηγουμενίτσα πιάστηκαν στη διάρκεια ελέγχων κατά την αποβίβαση από το καράβι τρεις Γερμανοί υπήκοοι, δύο εξ αυτών οπλισμένοι με μαχαίρια και ο τρίτος καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα για τροχαίο με τραυματισμό στην Πολωνία.

Με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών να μιλούν για μια συγκέντρωση περισσότερων από 5.000 μοτοσυκλετιστών, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταστρώσει ειδικά σχέδια περιφρούρησης στην περιοχή, σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές και το Λιμενικό Σώμα.