Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 - Ντεμπούτο στις 5 Μαρτίου [VIDEO]

Αλλαγή ταυτότητας, με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα
motomagHusqvarna Vitpilen & Svartpilen 801/901 – Παρουσιάζονται στις 5 Μαρτίου
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

8/2/2024

Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο, η Husqvarna μας ενημερώνει ότι στις 5 Μαρτίου έρχονται τα ολοκαίνουργια Vitpilen και Svartpilen, τα οποία θα ονομάζονται είτε 801 είτε 901, αλλάζοντας την μονοκύλινδρη ταυτότητα της οικογένειας, με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα να έρχεται από την KTM.

Κι αυτό, λίγο πριν κλείσει ένας χρόνος, από την εμφάνιση των πρώτων κατασκοπευτικών φωτογραφιών, οι οποίες έδειχναν ότι η Husqvarna ετοιμάζει τα νέα Svartpilen και Vitpilen 801/901. Η εξαγωγή πρόδιδε ήδη ότι μιλάγαμε για έναν δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, αφήνοντας πίσω το διαμάντι της μηχανολογίας, τον μονοκύλινδρο των 692,7 κυβικών και 75 ίππων, που είχαμε γνωρίσει από το 690 Duke και εξόπλισε και το Vitpilen 701. Η λέξη διαμάντι δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς η συγκεκριμένη πλατφόρμα είχε ελάχιστους κραδασμούς, δύναμη και ροπή σε όλο το φάσμα των στροφών σε επίπεδο που έκανε μερικούς δικύλινδρους να νιώσουν άσχημα, χαμηλή κατανάλωση και απίστευτα μικρό βάρος και διαστάσεις.

Πέραν του ότι θύμιζε αγωνιστικό supermono των αρχών της δεκαετίας του ’90, με σύγχρονο εξοπλισμό αλλά με την χαρακτηριστική ευελιξία που χαρίζουν το κοντό μεταξόνιο και η μικρή γωνία κάστερ, το Vitpilen 701 ήταν και αντικειμενικά όμορφο. 

Τώρα, όπως φαίνεται η Husqvarna θέλει να αλλάξει την ταυτότητα του μεγάλου Svartpilen/Vitpilen, εφοδιάζοντάς τον με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα. Ως πιο πιθανός δότης κρίνεται το ολοκαίνουργιο 990 Duke, με τον υγρόψυκτο κινητήρα των 947 κυβικών και 123 ίππων να εξοπλίζει το νέο naked μοντέλο. Μιλάμε για σχεδόν τη διπλάσια ιπποδύναμη από πριν, που όμως θα φέρει το Svartpilen/Vitpilen σε μία κατηγορία, που υπάρχουν ήδη πολλοί παίκτες, σε αντίθεση με την προηγούμενη γενιά που έπαιζε μόνη της μπάλα, χωρίς ανταγωνισμό.

Το μικρής διάρκειας βίντεο που ανέβασε η εταιρεία στην σελίδα της στο Youtube και στα κοινωνικά της δίκτυα, δεν αφήνει περιθώρια για πολλές εικασίες. Τα πλάνα έχουν επιλεχτεί στρατηγικά, ενώ το καμουφλάζ με το οποίο είναι ντυμένη η μοτοσυκλέτα δεν μας δίνει κανένα στοιχείο αν θα ανήκει στα Svartpilen (μαύρος βέλος) ή στα Vitpilen (άσπρο βέλος). Τα μόνα που μπορούμε να διακρίνουμε κάπως είναι ότι το τιμόνι δεν θα είναι κλιπ-ον, αλλά ίσιο τύπου fatbar, ενώ ο προβολέας μοιάζει ότι θα ακολουθήσει το στρογγυλό σχήμα της οικογένειας. Υπομονή μέχρι τις 5 Μαρτίου, εκτός κι αν η Husqvarna αποφασίσει ν μας δώσει και κάποιο άλλο στοιχείο στο ενδιάμεσο…

Δείτε το βίντεο διάρκειας 25 δευτερολέπτων:

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες