Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

KTM 1290 Super Duke R 2020 – EICMA 2019: Το 5ο και πιο αποκαλυπτικό teaser video

Ένα σκληροπυρηνικό streetfighter

Η KTM ίσως είναι η εταιρεία με τα περισσότερα teaser videos αυτό το διάστημα, που αφορούν τον ερχομό του 1290 Super Duke R. Από τη μια είναι λογικό, καθώς αποτελεί την ναυαρχίδα των Streetfighter μοτοσυκλετών της και ο ανταγωνισμός της κατηγορίας έχει πάρει φωτιά, τόσο με την έλευση της Z H2 της Kawasaki όσο και της Ducati Streetfighter V4/S. Για αυτό το λόγο μάλιστα η ανανέωση του υφιστάμενου Duke των 1301cc είναι σχεδόν ριζική.

Το teaser της KTM μας προσφέρει αρκετές πληροφορίες για τη νέα μοτοσυκλέτα της, μέσα από αρκετούς γρήγορους γύρους στην πίστα των δοκιμών της. Στο τέλος μάλιστα, αφήνει και ένα καθαρό πλάνο με το πρωτότυπο και έτσι μπορούμε να εντοπίσουμε μερικές απ’ τις πιο σημαντικές αλλαγές, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρχουν και στη μοτοσυκλέτα παραγωγής. Αρχικά, τόσο το πλαίσιο όσο και το υποπλαίσιο είναι νέα. Συγκεκριμένα, το πρώτο δείχνει πως χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική του RC8 και έχουν πολλά κοινά, ενώ το υποπλαίσιο είναι αλουμινένιο όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα.

Το ΚΤΜ RC8

 

Το νέο πλαίσιο, υπονοεί πως το νέο 1290 Super Duke R θα είναι πολύ πιο απόλυτο στις επιδόσεις του και με αυξημένες δυνατότητες μέσα στη πίστα. Το ίδιο υπόσχεται και το νέο πιρούνι, που θυμίζει το Balance Free Fork της Showa, όμως είναι πιο πιθανό να πρόκειται για ένα νέο πιρούνι που έχει εξελίξει η WP για το Super Duke. Μάλιστα, απ' τα on board πλάνα της κάμερας δεν φαίνεται να είναι ημι-ενεργητική η ανάρτηση, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στην έκδοση παραγωγής.

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι την επίσημη παρουσίαση του πολυαναμενόμενου μοντέλου στην EICMA και το MOTO θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να σας μεταφέρει όλες τις πληροφορίες.

Tags: