Moto Morini - Δώδεκα νέα μοντέλα με V2 κινητήρα μέχρι το 2025

Σε τρεις κατηγορίες κυβισμού: 750, 925 και 1200
Moto Morini
Από το

motomag

18/7/2023

Σε συνέντευξη του γενικού διευθυντή της Moto Morini, Alberto Monni, στο Moto.it, εμφανίστηκε ένα χρονοδιάγραμμα της γκάμας σε βάθος τετραετίας, από το 2021-2025, με δώδεκα νέα μοντέλα σε τρεις διαφορετικές πλατφόρμες κινητήρα.

Πριν από λίγο καιρό σας είχαμε δείξει φωτογραφίες που έδειχναν ένα X-Cape 1200, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με έναν V2 κινητήρα, βασισμένο πιθανότατα στον V2 Bialbero CorsaCorta των 1.187 κυβικών που είχαμε δει στο concept μοντέλο που είχε παρουσιάσει η εταιρεία στην EICMA 2019, το Super Scrambler. Με τον ίδιο κινητήρα με την ιδιόρρυθμη περιεχόμενη γωνία κυλίνδρων των 87°, πίσω στο 2017, η ιταλική εταιρεία είχε παρουσιάσει το Milano, που τότε είχε συμμορφωθεί με τις Euro4 προδιαγραφές ρύπων, αλλά δεν το είδαμε ποτέ στην ελληνική αγορά.

Moto Morini

Τώρα, σε συνέντευξη που έδωσε ο γενικός διευθυντής της Moto Morini, Alberto Monni, εμφανίστηκε ένα χρονοδιάγραμμα, το οποίο όπως μπορούμε να διακρίνουμε πάνω αριστερά αφορά στην τετραετία 2021-2025. Σε αυτό φαίνεται τόσο το X-Cape 1.200 όσο και ένα modern classic, το οποίο εμφανισιακά θυμίζει το Milano. Δίπλα τους εντοπίζουμε στην ίδια στήλη V2 1.200 (δηλώνοντας διάταξη του κινητήρα και τον κυβισμό) ένα μοντέλο που ανήκει, σύμφωνα με τη Moto Morini, στην κατηγορία Bobber/Dragster, καλυμμένο με ένα κόκκινο σεντόνι

Το χρονοδιάγραμμα όμως δεν τελειώνει εκεί. Κάτω από την οικογένεια των 1.200 βλέπουμε άλλες τρεις οικογένειες, οι οποίες θα χρησιμοποιούν και αυτές δικύλινδρο κινητήρα διάταξης V, με τα κυβικά τους να είναι 925 και 750, που πιθανόν να αποτελούν υποκυβισμένες εκδόσεις του 1.200. Για τα 750 κυβικά, βλέπουμε τον διαχωρισμό V2 750N και V2 750S. Οι κατηγορίες μοτοσυκλετών στις οποίες η Morini θα δραστηριοποιηθεί είναι οι Discovery, Modern Classic, Bobber/Dragster, Adventure, Naked και Sport-Touring.

Αν και σε παλαιότερη συνέντευξη ο Monni είχε δηλώσει ότι σκοπεύουν να δημιουργήσουν μία πλατφόρμα στα 800 κυβικά, μέσα στο χρονοδιάγραμμα εμφανίζεται και η μέχρι πρότινος άγνωστη V2 925.

Ο γενικός διευθυντής της Moto Morini, ωστόσο, επιβεβαίωσε την εμφάνιση ενός μοντέλου από την “V2 750S” παρόμοιο με το παλαιότερο Corsaro -θα ανήκει δηλαδή στη naked κατηγορία. Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε την έλευση του X-Cape 1.200 στην EICMA 2023, κάνοντας λόγο για πολλά προϊόντα που πρέπει να περιμένουμε στην φετινή Έκθεση του Μιλάνου.

Το σύνολο των νέων μοντέλων ανέρχεται στα δώδεκα (!), με τα Adventure και Discovery να θυμίζουν εμφανισιακά, τουλάχιστον όπως τα βλέπουμε, τον σχεδιασμό του γνωστού σε εμάς X-Cape 650 με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 649 κυβικών, ενώ κρίνοντας από το 1.200 πιθανότατα το όνομα να είναι κοινό για όλα τα on-off. Επίσης, το modern classic όπως αναφέραμε πιο πάνω, θυμίζει το Milano, ενώ όλα τα υπόλοιπα, είναι εντελώς νέα μοντέλα.

Ετικέτες

Νέα γενιά KTM 390 Adventure - Δοκιμές εξέλιξης και για δεύτερη έκδοση

Αυτή τη φορά με τροχό 19 ιντσών, αντί για τον 21 της πιο χωμάτινης μοτοσυκλέτας
KTM 390 Adventure 2025
Από το

motomag

18/6/2024

Όλο και πιο κοντά προς την επίσημη παρουσίασή της βαδίζει η νέα γενιά του KTM 390 Adventure που εντοπίστηκε ξανά να δοκιμάζεται σε δημόσιο δρόμο και δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις το 2025.

Το επόμενο 390 Adventure υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση των Αυστριακών έχοντας παράλληλα μία σαφώς πιο rally-raid εμφάνιση που αναμένεται να προσφέρει καλύτερη προστασία στον αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης.

Αναμφίβολα σε αυτό θα συμβάλλει η μεγαλύτερη σε ύψος ζελατίνα που εκτείνεται χαμηλά και πλάγια περνώντας πάνω από τα εμπρός φλας με τον διπλό LED προβολέα να περιβάλλεται από LED φώτα ημέρας.

KTM 390 Adventure 2025

Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί η μοτοσυκλέτα είναι ο μονοκύλινδρος που βλέπουμε στο νέο 390 Duke, ενώ από τότε που είδαμε για πρώτη φορά το πρωτότυπο να κυκλοφορεί έξω από το εργοστάσιο των Αυστριακών, στις αρχές του 2022, πολλά έχουν αλλάξει αναφορικά με το ατσάλινο πλαίσιο αλλά και το αλουμινένιο ψαλίδι.

Σε αυτή την τελευταία μέχρι στιγμής εμφάνιση της μοτοσυκλέτας της ΚΤΜ σε δημόσιο δρόμο, έξι μήνες έπειτα από την προηγούμενη, η σχεδίασή της παραμένει ως είχε. Αυτά είναι μάλλον καλά νέα για τους φίλους των Αυστριακών και όχι μόνο αφού το συγκεκριμένο look είναι κάτι που το ζητούν πλέον οι αναβάτες των adventure σε όλο τον κόσμο.

Τα μεγάλα νέα που προκύπτουν από τις νέες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν να κάνουν με τον εμπρός τροχό του 390 Adventure, αφού στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι η διάμετρος βρίσκεται στις 19 ίντσες.

KTM 390 Adventure 2025

Προφανώς οι Αυστριακοί εξελίσσουν και μία έκδοση με λιγότερο ακραία χαρακτηριστικά αναφορικά με την απόδοσή της στο χώμα, μία έκδοση που θα διαχωρίζει σαφώς τη θέση της από εκείνη με τον εμπρός τροχό των 21 ιντσών και θα είναι ακόμη πιο εύχρηστη στην καθημερινότητα.

Λογικά, εκτός από τον μικρότερης διαμέτρου εμπρός τροχό, διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων θα υπάρχουν και στις διαδρομές των αναρτήσεων που θα είναι μικρότερες στο 390 Adventure με την 19άρα εμπρός ζάντα να έχει παράλληλα σέλα πιο κοντά στο έδαφος.

Έτσι και εκτός απροόπτου, το νέο 390 Adventure θα έχει δύο εκδόσεις με την καθεμιά να έχει το δικό της μεγάλο ενδιαφέρον και η παρουσίασή του δεν αποκλείεται να γίνει στην ερχόμενη EICMA.

Ετικέτες