Νέα Yamaha Ténéré 700 World Raid: Παρουσιάστηκε με δύο ρεζερβουάρ και ρυθμιζόμενο ABS! – [VIDEO]

Νέα έγχρωμη οθόνη TFT 5’’
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/2/2022

Το Ténéré 700 έπαθε DR Big και KTM Adventure και απέκτησε δύο τάπες ρεζερβουάρ ανεβάζοντας την συνολική χωρητικότητα καυσίμου στα 23 λίτρα και μαζί -φυσικά- και την αυτονομία! Ταυτόχρονα έκανε κι ένα βήμα πιο μπροστά στα ηλεκτρονικά και τον εξοπλισμό του, προσθέτοντας παραμετροποιήσιμο ABS αλλά και έγχρωμη οθόνη TFT 5’’ με δια συνδεσιμότητα κινητού τηλεφώνου και εφαρμογών της Yamaha!

Το Ténéré 700 σημείωσε εμπορική επιτυχία από την πρώτη στιγμή ως μία από τις πιο προσιτές On-Off μοτοσυκλέτες που ταυτόχρονα είχε αξιώσεις και στο χώμα. Μάλιστα στην πρώτη του παρουσίαση στην EICMA 2018 ως μοντέλο 2019, στέλεχος της Yamaha Europe είχε δηλώσει στο ΜΟΤΟ την επιθυμία των Ιαπώνων να μην τονιστεί ο extreme χαρακτήρας, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τον Van Beveren που συμμετείχε στα γυρίσματα του πρώτου promo video, λέγοντας πως κόπηκαν οι πιο εντυπωσιακές σκηνές με οδήγηση σε επίπεδο Rally Dakar, «όταν καταλαβαίνεις πως σε καταγράφει η κάμερα από το ελικόπτερο πάνω από το κεφάλι σου και θες να αφήσεις ένα ιστορικό στιγμιότυπο», όπως είχε πει χαρακτηριστικά. Κι αυτό για να τύχει πιο ευρείας αποδοχής.



Στην πορεία αυτή η προσέγγιση του Ténéré απορρίφθηκε με την έλευση του νέου Tracer 700, και την Yamaha να έχει λόγο να ξεχωρίσει πλέον τα μοντέλα εστιάζοντας στις ταξιδιωτικές ικανότητες του Tracer 700 και επενδύοντας στο πιο χωμάτινο χαρακτήρα του Ténéré με παραγωγές όπως αυτές του Pol Tarrés και αντίστοιχες προωθήσεις και στον Τύπου που μερίδα του, τις ακολούθησε πιστά. Το Ténéré Rally έγινε άλλη μία εμπορική επιτυχία, έχοντας τις ίδιες ικανότητες με την βασική έκδοση αλλά πλουσιότερο εξοπλισμό και παραμένοντας εξαιρετικά όμορφο, όπως ακριβώς και η βασική έκδοση. Η ομορφιά είναι από ένα στάδιο και μετά υποκειμενικό θέμα, αλλά σε πρώτο βαθμό μετριέται με αντικειμενικά κριτήρια ομορφιάς πράγμα που το Ténéré παίρνει άριστα και είναι άλλωστε μία από τις βασικές επιτυχίες της Yamaha σε ό,τι κι αν σχεδιάσει. Παράλληλα ο Pol Tarrés συνέχιζε να τονίζει τις extreme δυνατότητες με παραγωγές που αφήνουν ιστορία στην μοτοσυκλέτα γενικά και όχι μόνο στην κατηγορία, τονίζοντας ακόμη περισσότερο τον extreme χαρακτήρα.

Σειρά είχε το πρωτότυπο Raid που είδαμε από κοντά στην Eicma 2021 και συνοδευόταν από εντυπωσιακά πλάνα στην έρημο ενώ ξεκάθαρα μας άφηνε να φανταστούμε τι θα έπρεπε να περιμένουμε από μία έκδοση παραγωγής, δείχνοντας τα δύο ρεζερβουάρ και παράλληλα το μεγάλο roadbook, το σταμπιλαζατέρ τιμονιού και τις διαφορετικές αναρτήσεις.

Πράγματι το Ténéré 700 World Raid δεν μένει καθόλου πίσω από το πρωτότυπο και φυσικά η μεγαλύτερη αλλαγή είναι το ρεζερβουάρ με συνολική χωρητικότητα 23 λίτρων. Αυτό αμέσως – αμέσως σημαίνει πως το Ténéré 700 δεν θα είναι πλέον η πρώτη μοτοσυκλέτα που θα μας σταματά για ανεφοδιασμό στο θρυλικό Mega Test αλλά μάλλον η τελευταία, καθώς όχι μόνο θα έχει από τις μεγαλύτερες χωρητικότητες στην κατηγορία γενικά, αλλά και με την πολύ καλή κατανάλωση του CP2 κινητήρα με τις νέες Euro5 προδιαγραφές, θα έχει πλέον από τις μεγαλύτερες αυτονομίες!

Η Yamaha δηλώνει πως αυτή η αυτονομία μπορεί να φτάσει και τα 500 χιλιόμετρα με προσεκτική οδήγηση που φαίνεται αληθοφανής προσδοκία και αρκετά πάνω από την βασική έκδοση με το ρεζερβουάρ των 16 λίτρων που μάλιστα σου έδειχνε γεμάτο για πολλά χιλιόμετρα πριν πολύ απότομα σου δείξει πως κινδυνεύεις να μείνεις, όπως έχουμε τεκμηριώσει στα πολλά ταξίδια στην σέλα του. Τώρα σε ένα από τα δύο πλαϊνά ρεζερβουάρ υπάρχει η αντλία καυσίμου και πριν από αυτή, η σύνδεση με το άλλο ρεζερβουάρ με την Yamaha να τονίζει πως η κατανομή βάρους εξακολουθεί να είναι αντίστοιχη της βασικής έκδοσης και το κέντρο βάρους να διατηρείται χαμηλά. Δεν θα μας παραξενέψει αν το Ténéré 700 World Raid είναι ακόμη καλύτερο και στο χώμα, φορτίζοντας επαρκώς τον εμπρός τροχό και διατηρώντας την ευελιξία της βασικής έκδοσης. Η σέλα άλλωστε έρχεται αρκετά μπροστά, είναι επίπεδη και σε μεγάλη απόσταση από το έδαφος, στα 890mm ενώ χωρίζεται σε δύο ξεχωριστά κομμάτια με το πίσω να μπορεί να μετατραπεί σε σχάρα για αποσκευές. Τονίζεται εδώ από την Yamaha η επιτηδευμένη σχεδίαση για εκτός δρόμου διαδρομές, που εκτός από το σχήμα σημαίνει και αλλαγή στο υλικό ώστε να μπορεί ο αναβάτης να μετακινείται με ευκολία.

Παραμένει το έξυπνο σήμα της οθόνης οργάνων με την κάθετη αναλογία διαστάσεων, αλλά αυτή την φορά η οθόνη είναι έγχρωμη TFT 5’’ και μάλιστα προσφέρει και λειτουργία διασύνδεσης με κινητό τηλέφωνο. Όπως επίσης και τρεις διαφορετικές ομάδες λειτουργειών που αυτοπροσδιορίζονται από τις ονομασίες τους: Explorer / Street / Raid.

Αντίστοιχα ανανεώθηκε και το ABS με λειτουργία προσαρμοσμένη στην On-Off χρήση και δυνατότητα απανεργοποίησης μόνο πίσω ή πλήρως. Όλη η επικοινωνία της Yamaha για την βασική έκδοση του Ténéré σε ό,τι αφορά το ABS, είχε στηριχθεί με βάση πως ο πραγματικά off road αναβάτης δεν το χρειάζεται στο χώμα. Κι εμείς στο MOTO είχαμε πει πως αυτό για την Yamaha θα ισχύει μέχρι να το ενσωματώσει σε επόμενη έκδοση, όπως είχε κάνει και παλαιότερα με το R1, όπως και τελικά έκανε και τώρα φέρνοντας στο Ténéré ένα ABS με θέσεις 1, 2 και 3! Στο χώμα πράγματι δεν χρειάζεσαι το ABS, ιδιαίτερα αν είσαι ο Pol Tarrés, όμως η τεχνολογία έχει προχωρήσει και με πρώτο δάσκαλο την Bosch στον συγκεκριμένο τομέα, υπάρχει πλέον ABS που σε βοηθά να φρενάρεις δυνατά τον εμπρός τροχό σε διαφορετικές συνθήκες χωματόδρομου, πράγμα που χρειάζεται μία μεγάλη Adventure στα χέρια του μέσου αναβάτη. Μένει λοιπόν να δούμε στην πράξη ποιον δρόμο έχει ακολουθήσει η Yamaha για την θέση 2 του ABS, όπου απενεργοποιείται πίσω και μένει ενεργό στον εμπρός τροχό. Στην θέση 1 είναι ενεργό εμπρός και πίσω και προορίζεται για χρήση στην άσφαλτο, ενώ στην θέση 3 βγαίνει τελείως εκτός που επίσης είναι κάτι που το βλέπουμε σπάνια, καθώς δεν υπάρχουν σύγχρονες μοτοσυκλέτες που να απενεργοποιείται πλήρως! Άλλο ένα σημείο που τονίζει το πόσο extreme θέλει η Yamaha να είναι το Ténéré 700 World Raid.

Επίσης τονίζεται αυτό από το πιρούνι με μεγαλύτερη διαδρομή κατά 20mm φτάνοντας τώρα τα 230mm, με διάμετρο 43mm. Το νέο πιρούνι έχει φυσικά την βίδα εξαέρωσης της βασικής έκδοσης και προσφέρει προφόρτιση, και ρύθμιση απόσβεσης επαναφοράς και συμπίεσης. Η επικάλυψη Kashima του δίνει την χαρακτηριστική, premium, εμφάνιση που -φαίνεται πως- του αξίζει και η Yamaha τονίζει επιπρόσθετα το χαμηλό βάρος των εξαρτημάτων.

Στην κορυφή ξεχωρίζει υπέροχα το σαμπιλιζατέρ τιμονιού της Öhlins που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης και προσφέρει 18 διαφορετικά επίπεδα απόσβεσης, πράγμα που αναμένεται να βοηθήσει και στην σταθερότητα του Ténéré 700 World Raid σε υψηλές ταχύτητες!

Πίσω το αμορτισέρ προσφέρει διαδρομή 220mm και είναι επίσης διαφορετικό από την βασική έκδοση, που ήταν άλλωστε και ένα από τα μειονεκτήματα για πραγματική εκτός δρόμου οδήγηση. Έχει piggyback και προσφέρει πλήρεις ρυθμίσεις σύμφωνα με την Yamaha, ενώ νέο είναι και το στοπ, ώστε σε περίπτωση τερματισμού από ψηλά άλματα, η συμπεριφορά του να είναι ακόμη πιο καλή. Εντυπωσιάζει λοιπόν η Yamaha στις αλλαγές που έχει προχωρήσει!

Ο CP2 είναι ο γνωστός υδρόψυκτος, δικύλινδρος των 689 κυβικών με στρόφαλο crossplane στις 270ο αλλά προσαρμοσμένος στις Euro5 προδιαγραφές από τις οποίες δεν αναμένεται να χάνει καθόλου σε δύναμη. Ήδη το MT-07 Euro5 που έχουμε δυναμομετρήσει είναι δυνατότερο στις ψηλές στροφές από το προηγούμενο μοντέλο αν και με αυξημένο κόστος γιατί έχει νέο καταλύτη με διαφορετικά τοιχώματα. Μεγαλύτερο κόστος λοιπόν, αλλά τουλάχιστον χωρίς πτώση απόδοσης και με κέρδος μάλιστα στις ψηλές στροφές. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως η Yamaha έχει ανεβάσει ιπποδυνάμεις και σε άλλα μοντέλα που ήρθαν στις Euro5 προδιαγραφές, όπως το MT-09. Αρωγός εδώ το νέο φιλτροκούτι που επίσης έχει σχεδιαστεί με διαφορετική εισαγωγή ώστε να κινδυνεύει λιγότερο από την σκόνη.

Επανασχεδιασμένη και η ζελατίνα που έχει ψηλώσει κατά 15mm με αντίστοιχες αλλαγές και στο φέρινγκ για την φιλοξενία της διαφορετικής οθόνης οργάνων και των νέων ρεζερβουάρ. Νέα είναι και η προστασία του ψυγείου, απαραίτητη σε μία τέτοια μοτοσυκλέτα που πρωτίστως κινδυνεύει από τον ίδιο της τον τροχό. Να τα βλέπει αυτή η Ducati, για παράδειγμα, που σε μοτοσυκλέτα πολλαπλάσια ακριβότερη όπως η V4, μπορείς να χαλάσεις και τα δύο ψυγεία κινούμενος σε βατό χωματόδρομο, καμία σχέση με τις αυξημένες δυνατότητες του Ténéré 700 World Raid!

Αλλαγή και στα μαρσπιέ που τώρα έχουν σχεδιαστεί με κύριο μέτρο της εντουρομπότες και εύκολα αφαιρούνται και τα λάστιχα απόσβεσης. Νέα είναι και η ποδιά από τρια αλουμινένια τμήματα και με την απόσταση από το έδαφος να είναι τώρα στα 250mm.

 

Βασικά χαρακτηριστικά Ténéré 700 World Raid

  • Δύο πλαϊνά ρεζερβουάρ καυσίμου χωρητικότητας 23 λίτρων
  • Επίπεδη σέλα 2 τμημάτων με εμπνευσμένη από τα ράλι
  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5" με δυνατότητα συνδεσιμότητας για ειδοποιήσεις κινητού τηλεφώνου
  • USB type A
  • ABS με δυνατότητα εναλλαγής 3 τρόπων λειτουργίας
  • Μπροστινό πιρούνι KYB 43 χλστ. υψηλών προδιαγραφών, διαδρομή 230 χλστ.
  • Ρυθμιζόμενο σταμπιλιζατέρ τιμονιού Öhlins
  • Πίσω αμορτισέρ τύπου piggyback από αλουμίνιο, διαδρομή τροχού 220 χλστ.
  • Ψηλός ανεμοθώρακας, αφαιρούμενοι πλευρικοί εκτροπείς αέρα και φλας LED
  • Εξ ' ολοκλήρου νέος πίνακας οργάνων και νέο μπροστινό φέρινγκ
  • Νέα, μεγαλύτερα μαρσπιέ αναβάτη με εύκολα αφαιρούμενα λαστιχένια πέλματα
  • Ποδιά κινητήρα 3 τεμαχίων από αλουμίνιο
  • Νέα βάση κινητήρα από χυτό αλουμίνιο
  • Νέα γρίλια ψυγείου

 

 

Κοινά χαρακτηριστικά των Ténéré 700 World Raid / Ténéré 700 / Ténéré Rally Edition

  • Τετραπλοί προβολείς LED, πίσω φως LED
  • Μπροστινός λασπωτήρας με ρυθμιζόμενη θέση (5 χλστ.)
  • Διπλά μπροστινά δισκόφρενα μαργαρίτες 282 χλστ., δαγκάνες Brembo, ABS
  • Πίσω δίσκος μαργαρίτα 245 χλστ., δαγκάνα Brembo, ABS
  • Σωληνωτός διπλός περιμετρικός σκελετός βάσης από χάλυβα υψηλής αντοχής
  • Ψαλίδι χυτού αλουμινίου χύτευσης βαρύτητας
  • Ελαφριές ζάντες αλουμινίου με 36 ακτίνες
  • Αλουμινένιο τιμόνι με σταδιακή κλίση
  • Ελαστικά Pirelli Scorpion Rally, 90/90-21 μπροστά, 150/70-18 πίσω
  • Κινητήρας EU5 CP2 υψηλής ροπής
  • Κουτί φίλτρου αέρα με χοάνη εισαγωγής στραμμένη προς τα εμπρός

 

Ας δούμε τι λέει η Yamaha για την διαθεσιμότητα της νέας έκδοσης καθώς και για τις εφαρμογές που μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν και στο Ténéré:

 

Χρώματα, διαθεσιμότητα και τιμές Ténéré 700 World Raid

Η Yamaha θα προσφέρει τη νέα Ténéré 700 World Raid σε δύο χρωματικές επιλογές. Το Icon Blue είναι ένα δυναμικό νέο χρώμα εμπνευσμένο από τις αγωνιστικές εργοστασιακές μοτοσυκλέτες. Διαθέτει μπλε καλύμματα πλαισίου και πλευρικές επιφάνειες με κίτρινες πινελιές, καθώς και μπλε ζάντες. Το Midnight Black έχει μινιμαλιστικό και αυστηρό χαρακτήρα, με ολόμαυρο πλαίσιο και μαύρες ζάντες.

Οι παραδόσεις στους Επίσημους Συνεργάτες της Yamaha στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν από τον Μάιο του 2022. Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή. Επικοινωνήστε με το Δίκτυο Επίσημων Συνεργατών της Yamaha στη χώρα σας για περισσότερες πληροφορίες.

 

Γνήσια Αξεσουάρ Yamaha και Είδη Ένδυσης Adventure

Η Yamaha ανέπτυξε μια σειρά πακέτων και Γνήσιων Αξεσουάρ που επιτρέπουν στους κατόχους της Ténéré 700 World Raid να εξατομικεύουν εύκολα τη μοτοσυκλέτα τους, ανάλογα με την περιπέτεια που θα επιλέξουν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν τα πακέτα και τα Γνήσια Αξεσουάρ προτού παραλάβουν τη νέα τους μοτοσυκλέτα, ενώ η τοποθέτησή τους μπορεί να γίνει από έναν Επίσημο Συνεργάτη Yamaha. Όλα τα Γνήσια Αξεσουάρ των πακέτων διατίθενται και μεμονωμένα. Εκτός από τα Γνήσια Αξεσουάρ του πακέτου, η λίστα Γνήσιων Αξεσουάρ για όλες τις εκδόσεις της Ténéré 700 περιλαμβάνει επίσης πλαϊνές βαλίτσες αλουμινίου, προστατευτικό προβολέα, αδιάβροχη τσάντα ντεπόζιτου και σύστημα εξάτμισης Akrapovic.

Τα Είδη Ένδυσης Adventure της Yamaha περιλαμβάνουν ανδρικά και γυναικεία μπουφάν και παντελόνια, καθώς και μια συλλογή από φούτερ με κουκούλα, T-shirt, γάντια και πολλές επιπλέον επιλογές. Η σειρά εξελίσσεται συνεχώς και νέα προϊόντα προστίθενται σε όλη τη διάρκεια του έτους. Ανακαλύψτε τα αντίστοιχα Είδη Ένδυσης εδώ.

Εφαρμογή MyGarage

Η εφαρμογή MyGarage της Yamaha είναι ο πλέον γρήγορος και εύκολος τρόπος για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν μια εικονική έκδοση της Ténéré 700 World Raid τοποθετώντας μια σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ, χρησιμοποιώντας το κινητό τους. Η δωρεάν εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν και να αφαιρούν Γνήσια Αξεσουάρ για να δημιουργήσουν την ιδανική μοτοσυκλέτα. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να προβληθεί τρισδιάστατα από οποιαδήποτε γωνία.

Η εφαρμογή MyGarage προσφέρει μια ρεαλιστική εικόνα για τα Γνήσια Αξεσουάρ που επιθυμείτε να επιλέξετε και, για να σας διευκολύνει ακόμα περισσότερο, η τελική επιλογή του πελάτη μπορεί να αποσταλεί με email στον επιλεγμένο Επίσημο Συνεργάτη της Yamaha, ο οποίος θα τοποθετήσει τα επιλεγμένα Γνήσια Αξεσουάρ στην νέα Ténéré 700 World Raid. Ανακαλύψτε τα αντίστοιχα Γνήσια Αξεσουάρ εδώ.                                     

 

MyRide

Η δωρεάν εφαρμογή MyRide της Yamaha παρέχει σε όλους τους αναβάτες της Ténéré 700 World Raid την ευκαιρία να απολαμβάνουν περισσότερο την κάθε τους διαδρομή ή να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες για τις διαδρομές τους, είτε πρόκειται για μία ημερήσια εξόρμηση ή για πιο τολμηρές περιπέτειες. Η εφαρμογή, η οποία διατίθεται για συσκευές iOS και Android, παρακολουθεί και αποθηκεύει κάθε διαδρομή που διανύει ο αναβάτης. Επίσης, προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργούν τη δική τους ιστορία, να προσθέτουν φωτογραφίες και να τις κοινοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αποκλειστικά στην Ténéré 700 World Raid, η CCU της μοτοσυκλέτας συνεργάζεται με τη λειτουργία MyRide, για συνδεσιμότητα και για την εμφάνιση ειδοποιήσεων γραπτών μηνυμάτων και εισερχόμενων κλήσεων στην έγχρωμη οθόνη TFT 5", καθώς και για την εμφάνιση της κατάστασης της μπαταρίας του κινητού τηλεφώνου.

Η εφαρμογή MyRide επιτρέπει στους αναβάτες της Ténéré 700 World Raid να προβάλουν στατιστικά στοιχεία της διαδρομής τους, όπως συνολική απόσταση, υψόμετρο, μέγιστη ταχύτητα, μέση ταχύτητα, επιτάχυνση και γωνία κλίσης και στη συνέχεια να συγκρίνουν τα δεδομένα τους με άλλους αναβάτες. Η εφαρμογή μπορεί επίσης να προειδοποιήσει τον αναβάτη για τυχόν τεχνικά προβλήματα, ακόμα και να τα αναφέρει σε Επίσημο Συνεργάτη της Yamaha ή και σε προκαθορισμένο πρόσωπο επικοινωνίας.

 

Δείτε Gallery με όλες τις νέες φωτογραφίες του Ténéré 700 World Raid

Ετικέτες

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει [VIDEO]

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δείχνουν τι να περιμένουμε
motomagBajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/4/2024

Η Bajaj αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμα μέλος στην οικογένεια των σπορ γυμνών μοντέλων της, το NS400, διευρύνοντας έτσι τη συγκεκριμένη οικογένεια μοτοσυκλετών της προς τα πάνω, με την παρουσίαση να αναμένεται στις 3 Μαΐου, ενώ νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μας αποκαλύπτουν την τελική μορφή του μοντέλου.

Το Pulsar NS400 αποτελεί αυτή την στιγμή, το μεγαλύτερο σε κυβισμό Pulsar που έχει παράξει η εταιρεία. Όπως βλέπουμε στις κατασκοπευτικές εικόνες, σχεδιαστικά διατηρεί την επιθετική φιλοσοφία που έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Η σέλα δύο επιπέδων, το κομμάτι της ουράς και οι χειρολαβές θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το NS200. Όπως βλέπουμε, όμως, το ρεζερβουάρ και ειδικότερα οι επεκτάσεις του έχουν νέο σχεδιασμό, χαρίζοντας μία ελαφρώς ξεχωριστή εμφάνιση στον μεγάλο αδερφό.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Μπροστά βλέπουμε έναν LED προβολέα τύπου προτζέκτορα, ο οποίος περιβάλλεται από δύο DRL φωτιστικά σώματα, σε σχήμα κεραυνού, στοιχείο που χαρακτηρίζει και το teaser βίντεο της εταιρείας. Τα γωνιώδη πλαστικά που περικλείουν τον προβολέα, τονίζουν ακόμη περισσότερο την επιθετική σχεδιαστική ταυτότητα του νέου Pulsar NS400, με τα προστατευτικά του ψυγείου να έχουν carbon υφή, θυμίζοντας το εξωτικό υλικό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά τον κινητήρα, πέραν του ότι μιλάμε για μία υγρόψυκτη, μονοκύλινδρη μονάδα κοντά στα 400 κυβικά. Η συνεργασία της Bajaj με την KTM είναι γνωστή. Επομένως, το θέμα είναι αν θα δανείζεται τον κινητήρα των 399 κυβικών που είδαμε στην πρόσφατη ανανέωση του 390 Duke της KTM για το 2024 ή αν θα πάρει την καρδιά του Dominar 400 των 373 κυβικών, με διαφορετική χαρτογράφηση, προκειμένου η απόδοση να ταιριάζει στον νέο της ρόλο. Κρίνοντας από το αγοραστικό κοινό που στοχεύει η οικογένεια Pulsar γενικότερα, τότε οι πιθανότητες γέρνουν την ζυγαριά περισσότερο στη δεύτερη λύση. Μένει να περιμένουμε μέχρι τις 3 Μαΐου, για να μάθουμε σίγουρα.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Κάτω από τα πλαστικά, βλέπουμε ένα ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο, παρόμοιο με αυτό του NS200. Αυτό, σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, θα συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, το οποίο μοιάζει αρκετά μεγάλο σε διάμετρο. Πίσω, ένα μονό αμορτισέρ αναλαμβάνει να αποσβένει τις ανωμαλίες, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές τυχών ρυθμίσεις στις αναρτήσεις. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο μπροστά και έναν πίσω, με τους τροχούς να είναι χυτοί με μπράτσα – πιθανότατα 17 ιντσών.

Στον βασικό εξοπλισμό, αναμένεται να υπάρχει μία ψηφιακή LCD οθόνη, όμοια με αυτή που δέχτηκαν τα μοντέλα της οικογένειας στην τελευταία τους ανανέωση. Πιθανότατα θα έχει Bluetooth για δυνατότητα συνδεσιμότητας, με τον αναβάτη να μπορεί να διαχειριστεί από εκεί εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα, ενώ θα δίνει και την δυνατότητα turn by turn πλοήγησης. Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, ο κινητήρας θα εξοπλίζεται με μία ποδιά, για μεγαλύτερη προστασία.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ινδικός κολοσσός, Bajaj, το νέο και μεγαλύτερο σε κυβισμό μέχρι σήμερα, Pulsar NS400, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 3 Μαΐου. Με γνώμονα ότι στην Ευρώπη έχουμε ήδη τόσο το Dominar 400, όσο και το 390 Duke της KTM, τα οποία συμμορφώνονται με τις Euro5+ προδιαγραφές, δεν είναι απίθανο το Pulsar NS400 να κάνει την εμφάνισή του και προς τα μέρη μας.

Ετικέτες